ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ar LMT atbalstu Krāslavā uzstādīti āra trenažieri

Pievienots: 21.10.2016

Šodien, 21.oktobrī, svinīgi tika atklāta “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) konkursā “LMT Latvijai” īstenotā iecere „Brīvdabas trenažieru iegāde un uzstādīšana Krāslavā”. Projekta ietvaros netālu no Krāslavas pamatskolas tika atklāti trīs āra trenažieri.

Atklāšanas pasākumā klātienē piedalījās īstenotā projekta pārstāve, biedrības “Sportists” valdes locekle Ilona Vanaga, LMT Biznesa klientu centra “Daugavpils” vadītāja Edīte Faibuševiča, Krāslavas novada domes izpilddirekors Jānis Geiba un Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe, Krāslavas pamatskolas direktore Vija Konceviča, kā arī vairāki Krāslavas pamatskolas skolotāji un skolēni.

Ieceres līdzautore Ilona Vanaga stāsta: “Projekta ideja radās, novērojot mūsdienu cilvēku dzīves ritmu un aktīva dzīvesveida lomu tajā. Arvien biežāk sporta un veselīga dzīvesveida nozīme tiek novērtēta, kad jau ir iestājušās veselības problēmas. Tāpēc ir nepieciešams atrast veidu, kā ieinteresēt cilvēkus pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Manuprāt, āra trenažieri ir lielisks veids, kā mudināt cilvēkus atrast sev piemērotu un aizraujošu sporta veidu. Pozitīvs aspekts ir tajā, ka tie ir piemēroti daudzveidīgas fiziskās sagatavotības līmeņa cilvēkiem, kā arī vecuma ierobežojumu praktiski nav.”

“Paldies projektu autorei un atbalsta komandai, kuri domājuši un darījuši, radot vietu, kur vietējiem iedzīvotājiem gan kopīgi sportot, gan socializēties, citam citu motivējot rūpēties par veselīgu dzīvesveidu! Lai izdodas ieceres laukuma papildināšanai nākotnē,” uzsvēra LMT Biznesa klientu centra “Daugavpils” vadītāja Edīte Faibuševiča.

Projekta ietvaros uzstādīti trīs dažādi āra trenažieri: krūšu trenažieris, svārsts – tvisters un trenažieris „Slēpotājs”. Āra trenažieru iegāde un uzstādīšana būs ilgtermiņa ieguldījums Krāslavas novada iedzīvotāju veselībā, kā arī papildu motivācija sākt, atsākt vai turpināt aktīvi pavadīt brīvo laiku. Trenažieru uzstādīšanas vieta (Pils iela 5, Krāslava) ir izvēlēta, jo tajā vērojama liela cilvēku plūsma. To veido Krāslavas pamatskolas skolēni, Krāslavas bērnu sociālās rehabilitācijas centra „Mūsmājas” audzēkņi, kā arī vietējie iedzīvotāji un tūristi, kuri apmeklē Grāfu Plāteru pils kompleksu un parku.

Biedrības “Sportists” galvenais mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas plašākas vecuma grupas iedzīvotājus dažādās sporta aktivitātēs, pasākumos un sacensībās. Kopš 2014.gada maija biedrība realizē savus mērķus, tādējādi bagātinot Krāslavas novada iedzīvotāju dzīvi un veicinot sporta aktivitāšu popularizēšanu lietderīgai laika pavadīšanai.

Projekts „Brīvdabas trenažieru iegāde un uzstādīšana Krāslavā” ir viens no četrām projektu konkursā “LMT Latvijai” atbalstītajām iecerēm Krāslavas novadā. Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Informāciju sagatavoja:

Ināra Dzalbe
Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja,
LMT projektu konkursa koordinatore Krāslavā



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde