otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Āra dzīves ABC

Pievienots: 16.08.2018

Pateicoties Krāslavas novada domei, ESF projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros divdesmit pieciem Indras pamatskolas 5.–9. klašu skolēniem radās iespēja pavadīt piecas dienas kādā neparastā nometnē.

5. augustā sākās diennakts nometne „Āra dzīves ABC”, kuras ietvaros tika apmeklētas „Tarzāna” trases Daugavpilī, mēroti vairāki kilometri pārgājienā ar orientēšanās elementiem, kā arī noklausītas izglītojošas lekcijas par sevis pilnveidošanās iespējām un veselīgu uzturu. Katra diena sākās ar rīta skrējienu un vingrošanu, visas dienas garumā notika dažādas aktivitātes, vakars noslēdzās ar sarunām pie ugunskura.

 Visas nometnes laikā jaunieši apguva jaunas prasmes, pārsteidza gan sevi, gan apkārtējos ar jauniem sasniegumiem, atklāja vēl neredzētas rakstura šķautnes it kā pazīstamajos skolasbiedros. Katru dienu tika rādīta spēja pārvarēt grūtības, kuras parādās āra dzīves apstākļos. Nometnes dalībnieki godam tika galā ar jaunajiem izaicinājumiem un izvērtējuma anketā uzrakstīja, ka „visi kopā piecas dienas bija kā viens vesels”.

Šo kopības sajūtu palīdzēja radīt gan paši jaunieši, gan nometnes pedagogi, gan arī lektori. Individuālās izaugsmes treneres Dainas Kriviņas treniņa „ESI SAVAS DZĪVES LĪDERIS!” ietvaros jauniešiem bija iespēja izzināt savas stiprās puses, apzināt savas spējas un talantus. Veicot praktiskus uzdevumus, varēja apgūt zināšanas un iemaņas, kā savas spējas un talantus izmantot līderības prasmju attīstībai. Jaunieši apguva to, ka savas dzīves līderība ir saistīta ar veselīgu dzīvesveidu. Treniņa laikā jaunieši mēģināja izprast un mācīties, kā individuālās spējas un talanti var palīdzēt mērķtiecīgi plānot un veidot savu nākotnes karjeru un būt par savas dzīves līderiem.

Šo piecu dienu laikā jaunieši kļuva garīgi bagātāki un fiziski izturīgāki, emocionāli uzlādēti jaunam mācību ciklam. Indras pamatskolas skolotāji un skolēni ikdienā dalījās ar savām prasmēm, apmainījās ar pozitīvajām enerģijām, un katrs nometnes dalībnieks noslēgumā bija ieguvējs, jo katrs devās mājas ar jauniem iespaidiem, atziņām un sajūtu, ka vēlas turpinājumu šim vasaras piedzīvojumam.

Diennakts nometni ar dzīvošanu teltīs organizēja biedrība „SKOLA AR NĀKOTNI”. Īpaša pateicība nometnes pedagogiem Ingai Jākobsonei, Ilonai Bunto, Žanam Bunto, kā arī Indras pagasta pārvaldei par atbalstu nometnes organizēšanā un skolas ēdnīcas pavārēm par veselīgas ēdināšanas nodrošināšanu visas nometnes laikā.

Nometnes aktivitātes tika atspoguļotas https://www.facebook.com/indraspamatskola/

Vija Sjadro,
nometnes vadītāja



Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024
otrdiena, 06.02.2024
09:35 Izstāde

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde