piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Attīsta Persteņa ezera krastu

Pievienots: 21.11.2022

Latvijas svētku mēnesī biedrība „Krāslavas māmiņu klubs” sadarbībā ar Krāslavas novada pašvaldību un Dagdas bērnu jauniešu iniciatīvu centru atklāja jaunu un mūsdienīgu bērnu rotaļu laukumu pie Persteņa ezera Krāslavā.

Izvēlētā vieta ir publiski pieejama un plaši izmantota (ērta, ar kājām sasniedzama peldvieta, iemīļota pastaigu vieta pilsētā, visvairāk pieprasīta ģimeņu ar maziem bērniem un senioru vidū), it īpaši gada siltajā sezonā. Novērojumi liecina, ka vasarā to apmeklē vismaz 100 cilvēki dienā. Šogad apmeklētāju skaits ievērojami pieauga, jo darbu pie Persteņa ezera uzsāka arī veikparks un piepūšamās atrakcijas uz ūdens.

LEADER pieejas projektu bērnu laukuma izveidei īstenoja biedrība „Krāslavas māmiņu klubs”, kurai viena no prioritātēm ir ģimenei piemērotas publiskās vides attīstība. „Šis ir stāsts par mīlestību uz mūsu vietu, par draudzību un labu sadarbību starp daudzām organizācijām un profesionāļiem. Plānojām un darījām pēc labākās sirdsapziņas. Viss, sākot ar laukuma segumu un beidzot ar rotaļu konstrukcijām, kuras ir atceļojušas no Somijas, ir kvalitatīvs. Aicinām sabiedrību to novērtēt un sargāt”, ar viedokli dalījās biedrības valdes locekle, projekta vadītāja Gunta Ahromkina.

Rotaļu laukums būs pieejams visos gadalaikos, tā izmantošanu jāizvērtē katram individuāli un saskaņā ar drošības noteikumiem, no kuriem galvenais - nepalīdzēt bērniem uzkāpt uz konstrukcijām. Bērnu rotaļu laukums ir daudzfunkcionāls, iekārtas mazākiem un lielākiem bērniem izvietotas attālāk viena no otras, ievērojot drošības zonas un daļēji - arī vecāku viedokli par dažādu vecumposmu bērnu darbošanās zonu nodalīšanu. Izveidotais laukums veicina arī fiziskās aktivitātes un pagarinās ārtelpā pavadīto laiku. Laukumā izvietoti divi rotaļu kompleksi, piedāvājot lokanību, spēku un izturību veicinošas aktivitātes, kā arī šūpoles - grozs, šūpoles - balansieris un ģimenes šūpoles, kurās kopā var šūpoties vecāki un bērni.

Labiekārtotā objekta tālāka ikdienas apsaimniekošana plānota no pašvaldības aģentūras „Labiekārtošana K” puses, kas minētajā teritorijā krasta apsaimniekošanu veic jau šobrīd.

Krāslavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja un viena no projekta iniciatorēm Ināra Dzalbe atzīmēja, ka ģimeniskas vides attīstība un teritoriju labiekārtošana ir viena no pašvaldības prioritātēm; Persteņa krastam pašvaldība ir izstrādājusi arī labiekārtojuma koncepciju, kurā iekļautas arī bērnu rotaļu zonas. Drīzumā pašvaldība plāno uzstādīt arī jaunus, vienota dizaina soliņus, un, cerams, arī laipas, jo iepriekšējā infrastruktūra jau savu mūžu bija nokalpojusi, nedroša, un tāpēc ir demontēta.

Bērnu rotaļu laukuma seguma izveidi finansēja Krāslavas novada pašvaldība no budžeta līdzekļiem, savukārt, konstrukcijas – biedrības „Krāslavas rajona partnerība” administrētā LAD LEADER programma projekta Nr. 22-03-AL33-A019.2201-000001 „Rotaļu laukuma izveide pie Persteņa ezera Krāslavā” ietvaros. Projekta kopējais finansējums 43710,88 (90% EFLA, 10% pašvaldības finanšu resursi).

Biedrība „Krāslavas māmiņu klubs”
Jura Rogas foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Decembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30 31
piektdiena, 08.12.2023
piektdiena, 22.12.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde