otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Brīnumu radīšanas prieks jeb labo darbu mēnesis

Pievienots: 15.12.2017

Mēs bieži runājam par lieliem darbiem, kas jāpaveic, bet mēdzam aizmirst, ka tie visi sākas ar mazumiņu. Mēdz teikt, ka Ziemassvētki ir brīnumu radīšanas laiks - kad vai nu kāds brīnumu sagādā mums, vai arī par to esam parūpējušies vai piedzīvojuši mēs paši. Mēs paši esam vislielākie brīnumu veicēji un darītāji. Tāpēc arī šajā gadā Krāslavas pamatskolā mēs vēlējāmies uzburt šo svētku brīnuma radīšanas prieku.

Jau 11. oktobrī Krāslavas pamatskolā Latvijas psiholoģijas dienu un pašvaldības jauniešu projekta ietvaros un sadarbībā ar Latvijas Sarkano Krustu un Norvēģijas Sarkano Krustu tika organizēta labdarības Ziemassvētku atklātnīšu radošā darbnīca ģimenēm. Uz aicinājumu lietderīgi pavadīt laiku kopā atsaucās 15 ģimenes. Draudzīgi čalojot un izbaudot ģimenes kopā būšanas prieku, tapa brīnišķīgas, unikālas un neatkārtojamas Ziemassvētku atklātnītes vecajiem ļaudīm pilsētā un pansionātā.

Savukārt 4. decembrī LSK un NSK atbalstītā projekta „Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini” ietvaros, notika nu jau kārtējā radošā Adventes vainadziņu darbnīca, kuras laikā tapa vainagi gan pilsētas vientuļajiem pensionāriem, gan veco ļaužu pansionātam. Paldies skolotājiem par veltīto laiku, izdomu, sirsnību un radošumu. Paldies skolas aktīvākajām bērnu māmiņām - Ingai Pacevičai un Everitai Jakovelei par atbalstu un iesaistīšanos radošajā procesā. Īpašs PALDIES Everitai Jakovelei un viņas ģimenei par desmit vienreizējiem un ar sirsnību darinātiem Adventes vanagiem, kuri savas mājvietas atrada pansionāta iedzīvotāju istabiņās un šobrīd priecē viņu sirdis un dvēseli.

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir īstais brīdis, kad ar bērniem runāt par labestību, mīlestību un otram došanas prieku. Tikai ar saviem darbiem un piemēru mēs to varam iemācīt bērniem.

6. decembra rītā astoņi Krāslavas pamatskolas bērnu kluba „Spicais” dalībnieki kopā ar pašvaldības iestādes „Sociālais dienests” darbiniekiem devās ciemos pie Krāslavas vientuļajiem pensionāriem, lai iepriecinātu viņus ar pašu sagatavotu priekšnesumu, ģimeņu darbnīcā darinātajām atklātnītēm un skolotāju darbnīcā darinātiem Adventes vainadziņiem.

 Lūk, viņu pārdomas par šo braucienu.

Laura Ose: „ Man patika šis brauciens, jo es nedomāju, ka vecie ļaudis būs tik laipni. Mani pārsteidza, ka viņiem ir labāka atmiņa nekā mums. Viņi atceras daudz ko, piemēram, bērnības dzejoļus, dziesmas un labākos savas dzīves momentus. Es novēlu Ziemassvētkos, lai neviens nepaliktu viens pats, lai neviens neslimotu Ziemassvētkos un lai būtu laimīgi ne tikai svētkos!”

Eva Vecele: „Šīs dienas brauciens man ļoti patika. Mani ļoti pārsteidza šo ļaužu laipnība. Man ļoti aizkustināja viena tantiņa, kura no prieka pat sāka raudāt. Vēlos citiem pateikt un novēlēt to, lai viņi neaizmirst par saviem radiniekiem, lai biežāk viņus apciemotu un darītu viņiem daudz dažādu patīkamu dāvanu un pārsteigumu.”

Madara Ērika Daņiļeviča: „Es jau otro gadu devos šādā rūķīšu braucienā. Tas ir ļoti patīkami, ka vari sagādāt prieka mirkļus pilnīgi svešiem cilvēkiem. Es gribu novēlēt, lai ikviens atceras par tiem, kas ir blakus! Lai otru iepriecinātu vajag tik maz - tāpat kā šie vecie ļaudis - viņi priecājas par atklātnīti, par mazu dāvanu un to, ka viņus vienkārši apciemo un ar viņiem aprunājas.”

Eva Marhileviča: „Adventes laiks ir gaidu, ilgu, brīnumu laiks. Tas ir visīstākais mirklis tam, lai apņemtos kaut ko - samīļot savus tuviniekus, piedot un būt piedotam, darīt labus darbus. Vakar mēs devāmies pie cilvēkiem, kam ikdienā pietrūkst saskarsmes, mīlestības. Centāmies uzdāvināt ne tikvien šīs materiālās dāvanas, bet arī mūsu pašu sirdis, balsis, apskāvienus. Es gribu ko atgādināt. Tev nav jābūt nekādam varonim, lai uzdāvinātu kādam kripatiņu brīnuma, kas var nozīmēt citam ko milzum lielu. Tas prieks, ko jūs dalāt, būs tūkstoš pārvarēto baiļu un šaubu vērts. Tikai sper pirmo soli.”

Alīna Valtere: „Šodiena bija emociju pilna. Mani saviļņoja arī veco cilvēku emocijas. Viņi priecājās par katru vārdu, dāvaniņu. Skatoties uz viņiem, es ļoti vēlējos katru samīļot, un to arī izdarīju. Ielūkojoties viņu acīs, es redzēju, ka tās laistās ar prieku, tās ir labsirdības pilnas. Es visiem novēlu priecīgus Ziemassvētkus. Mīliet visus cilvēkus, neskatoties, kādi viņi ir. Cieniet visus, un viņi cienīs jūs!”

Jana Upmale: „Man ļoti patika, ka man deva iespēju iepriecināt vecos ļaudis. Emocijas bija dažādas - prieks un neliels uztraukums. Ir ļoti grūti apvaldīt asaras, skatoties viņu kvēlojošās acīs. Man ir ļoti liels siltumiņš sirdī, jo izdevās iepriecināt šos cilvēkus. Es varu pateikt tikai šo-mīliet citus cilvēkus, ieprieciniet kaut vai ar mazumiņu! Cieniet to, kas jums ir, jo bieži tikai pazaudējot, mēs to novērtējam.”

Jau visu decembri katru brīvu brīdi kluba „Spicais” dalībnieki veidoja, darināja, grieza un locīja dažādus rotājumus veco ļaužu pansionātam „Priedes”. Paldies tām ģimenēm, kuras atsaucās uz aicinājumu mājās izgriezt sniegpārsliņas un veidot papīra vītnes, jūsu veikums ir nenovērtējams. Visi šie rotājumi 13. decembra pēcpusdienā devās uz pansionātu „Priedes” un, patiecoties aktīvākajiem kluba „Spicais” dalībniekiem - Evai Marhilevičai, Aigara Staņevičam, Sanitai Jakovelei, Lijai Rodščenko, Līgai Volkai, Santai Žurņai un Samantai Gailišai, nu jau priecē pansionāta iemītniekus un ciemiņus. Kopīgi darinātie rotājumi uzbūra patiesu svētku sajūtu ne tikai telpās, bet arī sirdīs. Bērni patīkami noguruši pēc paveiktā darba, bet ar lielu gandarījuma sajūtu devās mājup…

Tādi mazi lielie darbi nu ir paveikti. Paldies par ideju atbalstu Krāslavas novada pašvaldībai, LSK Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejas izpilddirektorei Sandrai Molotokai,  Krāslavas veco ļaužu pansionāta „Priedes” kolektīvam, Krāslavas pamatskolas direktorei Vijai Koncevičai un skolotāju kolektīvam, Krāslavas pamatskolas bērniem un viņu vecākiem!

Atliek gaidīt svētku brīnumu! Lai ikvienā mājā un sirdī ienāk miers, saticība un mīlestība!

Velta Daņiļeviča Krāslavas pamatskolas psiholoģe 



Jauna aptauja

Jūlijs - 2017
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
 
trešdiena, 05.07.2017

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde