ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ēnu dienā iepazīst iespējamo profesiju

Pievienots: 15.02.2018

Šogad „Pīlādzītis” ēnu dienā piedalījās septiņas jaunietes no Krāslavas, Dagdas un Daugavpils izglītības iestādēm.

Eksperimentu pulciņa skolotājas Ilonas Eisakas darbu ar bērniem vēroja Anastasija Petunova, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 6. klases skolniece; pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājas Marijas Gasperoviča un Vijas Gončarova iepazīstināja ar savu profesiju Annu Stankeviču - Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas 3. kursa studenti; pirmsskolas izglītības skolotājas Olgas Maļinovskas ēna bija Džesika Zdanovska - Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 6. klases skolniece; pirmsskolas izglītības skolotājas Marija Monska un Aina Rihlicka ar savu profesiju iepazīstināja Amandu Bidzāni - Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 10. klases skolnieci; pirmsskolas izglītības skolotāja Ilona Kalinka otro gadu pēc kārtas satikās ar Ritu Šukeli - Dagdas vidusskolas 12. klases skolnieci; pirmsskolas izglītības skolotāja Anita Smirnova un logopēde Maija Plivča darbojās kopā ar iestādes brīvprātīgo palīdzi Aļonu Pavlovsku - Krāslavas Valsts ģimnāzijas 10. klases skolnieci; pie pirmsskolas izglītības skolotājas Džeinas Vīksnes atnāca ciemos viņas bijusī audzēkne Evija Medzjuta - Krāslavas Valsts ģimnāzijas 10. klases skolniece.

Iespaidi

Visas jaunietes iesaistījās 14. februāra pasākumos: Draudzības svētkos grupās, piedalījās nodarbībās un pastaigās, palīdzēja aizpildīt skolotāja plānus e-klasē, arī bērnudārza pusdienas visiem labi garšoja.

Ko dienas atspoguļojumā raksta jaunietes?

Evija: „Bērnudārza darbā labi noderēs mājturības, vizuālās mākslas un sporta prasmes, jo skolotājai jābūt aktīvai un radošai!”

Aļona: „Iespējams, ka es izvēlēšos pirmsskolas skolotāja profesiju, jo darbs ir ļoti interesants un man patīk bērni. Nākotnē man varētu noderēt mājturības, valodas, mūzikas, vizuālās mākslas zināšanas!”

Džesika: „Darbs ir ļoti interesants un atbildīgs. Kamēr ir laiks līdz vidusskolas beigšanai, gribētos pārliecināties, vai tas man derēs!”

Anastasija: „Es varētu izvēlēties šādu profesiju, jo man patīk strādāt ar bērniem!”

Anna: „Bērnudārzā diena pagāja ļoti ātri, mazie bērni ir tik jauki un mīļi. Varbūt es varēšu nākotnē strādāt par mūzikas skolotāju tieši bērnudārzā, jo šeit ir interesantāk nekā skolā, daudz aktivitāšu un jautrības!”

Amanda: „Skolotājai bērnudārzā jāprot pieskatīt un saprast bērnus, šajā profesijā galvenais ir mīlēt bērnus. Es šodien sapratu, ka man patīk bērni, un nākotnē saistīšu savu dzīvi ar profesiju, kas saistīta ar bērniem!”

Rita: „Man patika viss, piemēram, kopā ar bērniem vizināties no kalna, tas man lika izbaudīt bērnu izpriecas un iejusties bērna lomā!”

Kas ir ēnu diena?

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta „Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundas vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības „Junior Achievement – Young Enterprise Latvija” (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Jeļena Vorošilova, PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde