ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Es, tu un satversme

Pievienots: 23.11.2022

Latvijas valstī 2022. gads ir īpašs, jo 100 gadi ir mūsu pamatlikumam Satversmei un Latvijas Valsts Prezidenta institūcijai. Šogad Latvija rīko vairākus pasākumus ar kopīgu vadmotīvu „Atver Satversmi!”, lai iepazītu un labāk izprastu Satversmi un stiprinātu piederības sajūtu savai valstij.

Krāslavas ģimnāzija iesaistījās izglītojošā kampaņā „Es, Tu un Satversme”, tāpēc 11. novembrī mūsu skolā viesojās Tieslietu ministrijas Eiropas Savienības Tiesas departamenta direktore Jekaterina Davidoviča. Viņa novadīja nodarbības 9. klašu skolēniem un padziļināja izpratni par Latvijas Satversmi.

Lūk, ko pēc nodarbības rakstīja paši devītie!

- Nodarbība bija interesanta un noderīga tiem, kam tiešām interesē šī tēma. Tā bija lieliska iespēja uzzināt kaut ko vairāk par Satversmi un Latvijas valsti.
(Laura Putne)

- Nodarbība bija ļoti lietderīga. Bija iespēja padziļināt savas zināšanas par Latviju - tās vēsturi, simboliem, likumdošanu. Īpaši svarīgi pievērst uzmanību dzimtajai zemei ir tieši šobrīd, tā kā situācija Eiropā ir ļoti saspringta. Šīs nodarbības laikā es aizdomājos par savu piederību valstij, patriotismu. Tie nav tukši vārdi, tā ir spēcīga sajūta, to var piedzīvot, mīlot savu zemi, zinot tās vēsturi un atceroties visus, kas izcīnīja mums brīvību. Noderīgi bija arī tas, ka veidojās dialogs starp lektori un klausītājiem, kā arī bija iespēja saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.
(Emīls Grišāns)

- Šīs stundas laikā es padziļināju savas zināšanas par savu valsti, kā arī uzzināju par profesijām, kuras ir cieši saistītas ar Satversmi. Stāstījums man patika, un prezentācija perfekti papildināja stāstīto.
(Samanta Adamoviča)

- Bija principā interesanti, bet tomēr daudz jauna es neuzzināju. Daudz interesantāk bija klausīties par to, kā nodarbības vadītāja nonāca līdz savai profesijai.
(Katrīna Stivriņa)

- Šī nodarbība likās diezgan interesanta, bet tajā pašā laikā arī ikdienišķa un nebija tāda, ar ko aizķertos atmiņā. Informācijas bija ļoti pietiekama, un tā tika skaidri pasniegta. Es noteikti uzzināju vairāk par Satversmi un Latvijas vēsturi un simboliem. Iespējams varēja nodarbību pasniegt nedaudz citādāk, padarīt to interesantāku, bet tas ir tikai no mana skatījuma, jo likumdošana mani īsti nepiesaista. Interesanti bija arī klausīties diskusiju, kas izveidojās nodarbības beigās. Bet kopumā nodarbība noteikti bija izglītojoša.
(Justīne Nartiša)

- Nodarbība bija par tēmu, kas mani interesē, bet gribētos, lai to pasniegtu nedaudz savādāk. Lai pastāstītu, ar ko sākt, lai virzītos šajā profesijā un lai minētu par savu mācību un darba ceļu. Pasniedzēja bija ļoti patīkama sieviete!
(Samanta Riekstiņa)

- Nodarbības ilgums bija pietiekami garš, bet pamaz laika bija veltīts diskusijām un jautājumiem, kas nav slikti, bet vajag dot skolēniem iespēju mēģināt, nebaidīties veidot kontaktu ar tik nozīmīgām personām. Informācija, kura nodarbības laikā tika vēstīta, bija mācīta skolā, tomēr es uzzināju kaut ko jaunu par institūtiem, kuri darbojas Eiropā.
(Mārtiņš Vecelis)

Ceru, ka pēc nodarbības jaunieši apzināsies, cik stipri ir mūsu valsts pamati - likumi, kuri balstīti pamatvērtībās un veido demokrātisku valsti.

Dzintra Rateniece,
Krāslavas ģimnāzijas
vēstures un sociālo zinību skolotāja
Autores foto
Vairāk informācijas šeit.



Jauna aptauja

Janvāris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
ceturtdiena, 05.01.2023
otrdiena, 17.01.2023
ceturtdiena, 26.01.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde