ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ģimenes futbola diena

Pievienots: 21.09.2017

Vienā no šogad retajām saulainajām svētdienām Krāslavas Varavīksnes vidusskolas stadionā notika liela rosība. Biedrība „Futbola klubs „Krāslava”” rīkoja Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros Ģimenes futbola dienu.

Dažas aktivitātes tika novadītas jau sestdienas vakarā.  Futbola treneris Vadims Atamaņukovs atgādināja par sportisko aktivitāšu ietekmi uz veselību, īpaši, ja tās ir sporta spēles, jo fiziskā slodze nāk roku rokā ar sportisko azartu un rotaļu elementiem. Uztura speciāliste Agnese Pavlova akcentēja veselīga uztura pamatprincipus un deva rekomendācijas, kādus produktus labāk lietot brokastīs un vakariņās, kā arī ko labāk dot līdzi garajos izbraucienos uz turnīriem. Pirmās dienas noslēgumā klātesošie noskatījās mākslas filmu „Zelta buči”, drēgnajā vakarā sildoties ar tēju un cepumiem.

Svētdienas rīts sākās ar fizioterapeita Žana Makarova meistarklasi, kā pareizi veikt iesildīšanos pirms treniņiem. Pārsteidzoši bija tas, ka uz fizioterapeita nodarbību bija atnākušas arī vairākas meitenes, kuras ar prieku iesaistījās šajā un visas dienas futbolaktivitātēs. Varbūt arī Krāslavā varētu dibināt Latvijā pēdējo gadu tik populārā sieviešu futbola komandu!

Pasākuma ietvaros krāslaviešiem, kuriem varbūt sākumā likās, ka futbols īsti neinteresē, tika piedāvātas piepūšamās atrakcijas. Apmeklējot šo izklaidi, daudzi nevarēja palikt vienaldzīgi pret futbolu un iemēģināja savus spēkus stafetēs, kurās sita pa vārtiem, vadīja bumbu, pat piemērīja futbolista formu un bučus. Tādā veidā tika panākts ESF projekta mērķis - radīt Krāslavas novada iedzīvotājiem un viesiem papildus stimulu uzsākt vai atsākt rūpēties par savu veselību, pievēršoties sportam un veselīgam dzīvesveidam. Aktualizēta tika arī pasākumu cikla devīze: „Sāc Veselības dienā un turpini ik dienu!”

„Funnyland” atrakcijas vēlāk nomainīja futbola dienai vispiemērotākās atrakcijas – BUMBUMBA piepūšamās bumbas, ar kurām tika izspēlētas vairākas spēles 5x5.

Plkst. 11.00 notika svinīgā „Ģimenes futbola dienas” atklāšana. Uzrunājot klātesošos, Krāslavas novada domes izpilddirektors Jānis Geiba izteica prieku par to, ka Krāslavas futbolistu rindas papildinās ar jauniem spēlētājiem. Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne pateicās par iespēju īstenot mūsu novadā ESF projektu „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” un novēlēja veiksmi, izdošanos un panākumus „Ģimenes futbola dienā”.

Pēc pateicības vārdiem ilggadējiem futbola atbalstītājiem Krāslavā futbolaktivitātes varēja sākties. Vispirms tika pārspēts iepriekšējā gada rekords vienlaicīgajā bumbu žonglēšanā - 1357 reizes (iepriekš 1118 reizes), kurā savu artavu deva Ustins Jeršovs – 102 reizes, treneris Vadims Atamaņukovs – 111 reizes un kā vienmēr nepārspējams bija Pāvels Baranovskis – 893 reizes ( 2015. gadā - 365, 2016. gadā - 422).

Nu jau tradicionālais BUMBU SALŪTS deva startu jautrajām stafetēm - „Precīzais sitiens”, „Futboulings”, „Jautrā pārģērbšanās”, „Iemaņas un prasmes I – driblēšana un piespēles”, „Iemaņas un prasmes II – sitiens pa vārtiem, izklupiens un iemetiens”, „Acumērs”.

Uzvarētāji, protams, bija visi, bet veiksmīgākie saņēma arī balvas un medaļas: jaunākā grupa - 1.vieta Kārlis Vagalis, 2.vieta Aigars Bobičs, 3.vieta Tomass Bergs; vidējā grupa - 1.Rihards Sitniks, 2.Emīls Grišāns, 3.Germans Bidzāns; vecākā grupa - 1.Ustins Jeršovs, 2.Raivis Radivinskis, 3.Pāvels Baranovskis; vīrieši - 1.Aleksandrs Krjukovs, 2.Aleksejs Karols, 3.Viktors Kovaļovs; sievietes - 1. Sņežana Petroviča, Kristīne Bobiča, Amina Rahimova, 2.Tatjana Paka, 3.Jūlija Abramova.

Pēc gardo SIA „Krāslava D” rauga pankūku un biezpiena plācenīšu notiesāšanas sākās Krāslavas sportisko ģimeņu stafetes, kurās ģimenisko saliedētību un futbolprasmes demonstrēja deviņas ģimenes – Blaževiči, Sjadro, Djatkoviči, Rahimovi, Križanovski, Bobiči, Abramovi, Bergi un Krjukovi.  Plecu pie pleca bērni un vecāki sita pa vārtiem, izmēģināja acumēru, demonstrēja zināšanas par pasaulslavenajiem futbolistiem bērnībā. Balvas saņēma katra ģimene, bet īpašos „Ģimenes futbola dienas” kausus mājās aizveda Bergu, Krjukovu un Djatkoviču ģimenes.

Prieks, ka pasākumu apmeklēja tik daudz krāslaviešu - bērniem līdzi devās vecāki, vecākiem līdzi bērni, kuri nāca tikai uz piepūšamajām atrakcijām, aktīvi iesaistījās konkursos, kuri nāca sacensties futbolsprasmē, varēja paspēlēt arī jautro futbolu ar lielajām piepūšamajām bumbām. Bet rezultātā diena tika pavadīta, aktīvi sportojot un ar ģimeni un draugiem, kā arī iegūti jauni draugi un pārliecība, ka sports ir veselība un aizraujošs vaļasprieks.

Īpašs paldies ģimenēm, kuras jau vairākus gadus organizē un vada Futbola dienu – Blaževiči, Djatkoviči, Siļibitkini, Bidzāni, Bergi, šogad mums pievienojās arī Natālija Raudive un Aleksejs Homutiņins.

Kā vienmēr nepārspējams ir ilggadējs pasākuma vadītājs Jānis Vorošilovs, kurš ģimeņu konkursam šogad sagatavoja konkursu „Uzmini nu!” par slavenajiem futbolistiem bērnībā un diezgan sarežģītus jautājumus viktorīnai (tikai astoņas pareizās atbilžu lapas!)

„Ģimenes futbola dienā” aktīvi piedalījās arī futbola trenera Vadima Atamaņukova ģimene, kuri jau sevi var droši saukt arī par krāslaviešiem. Futbola trenera novēlējums nodarboties ar sportu un mīlēt futbolu lai sasniedz dzirdīgas ausis arī turpmāk!

Vija Sjadro, pasākuma koordinatore



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde