otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Kā Krāslava top skaista!

Pievienots: 15.08.2017

Vasara ir laiks, kad pilsētā sastopam visvairāk cilvēku – pie krāslaviešiem atbrauc viesi, pilsētu apmeklē daudzi tūristi, arī vietējie iedzīvotāji kļūst aktīvāki, jo notiek dažādi svētki.

Vasarā zaļo un zied viss pēc kārtas, tālab ir nepieciešamas regulāras rūpes par mūsu pilsētas skaistumu un sakoptību. Liela problēma ir zāle, kas ātri ataug. P/a „Labiekārtošana K” direktoram Ēvaldam Cauņam pajautāju, kā tiek organizēta zālāja pļaušana pilsētā. Viņš pastāstīja, ka katru gadu „Labiekārtošana K” darbiniekiem ir jāizpilda apjomīgs pļaušanas normatīvs, jo vajag izpļaut gan parku, gan kapus, gan sporta stadionus, gan estrādi un vēl daudz citu vietu. Kopumā jānopļauj aptuveni 40 ha zālāja!

Vasaras laikā „Labiekārtošanā K” strādā arī skolēni. Šomēnes viens no viņiem – Jānis - piedalās pļaušanas darbos. Viņu satiku laukumā, kur agrāk bija vecā sporta skola. Jānis pastāstīja, ka viņš jau otro gadu vasarā strādā tieši šajā darbavietā, ko pats izvēlējās. Jaunietis atzīst, ka pļaut zāli nav grūti, arī laiks rit diezgan ātri. Pēc darba viņš jūtas viegli noguris, taču tas ir patīkams nogurums. Nākamgad puisis arī gribētu veikt tieši šo darbu.  

Pilsētas parkā satiku Artūru. Viņš labiekārtošanas aģentūrā strādā jau divus gadus un ar smaidu stāsta, ka darbs viņam ļoti patīk. Katru dienu darba uzdevumā viņš saņem jaunu lokācijas vietu, kur padara visu nepieciešamo. Artūrs ne tikai pļauj zāli, bet arī zāģē kokus. Darba procesā var gadīties dažādas situācijas, kad nezini, kas ir jādara, taču vienmēr izpalīdzēs kolēģi. Artūram pļaušanas procesā vairāk patīk strādāt ar traktoru – savulaik viņš ir pieradis strādāt ar lauksaimniecības tehniku.

Nākamais šīsdienas darba objekts bija kapi. Tur uz sarunu aicināju Gati, kuru var droši saukt par „Labiekārtošana K” veterānu, jo viņš šeit strādā jau septīto gadu. Gatis un viņa kolēģi darbojas vairākās jomās, bet šoreiz viņi pļāva zālāju. Kad pajautāju, cik laika ir nepieciešams, lai izpļautu centrālos kapus, Gatis un komanda atbildēja, ka viņiem ir nepieciešama tikai viena diena. Pļāvēji strādā ar trimeriem, jo ar tiem šādā objektā it ērtāk darboties un vieglāk piekļūt grūti izpļaujamām vietām.

Objektā satiku arī vairākus skolēnus, kuri veica citu darbu – ravēja un tīrīja kapus. Nepārtraucot darbu, Alise pastāstīja, ka kapos patiesībā ir vieglāk un komfortablāk strādāt nekā dažviet citur, jo šeit nav saules, vienmēr ir ēna un uzpūš neliels vējiņš. Darbs rit mierīgi, neviens netraucē. Meitenei bija iespēja pieteikties kādam citam darbam, taču viņa izvēlējās kopt tieši kapus. Viņa uzskata, ka ne visi cilvēki varētu strādāt tādā vietā, bet kādam jāizpilda arī šis darbs. Diemžēl visos kapos ir tādas apbedījumu vietas, kuras tuvinieki vairs nekopj. Varbūt radinieku vairs nav, varbūt nav iespēju atbraukt, vai ir citi iemesli…

Turpinot pilsētas objektu apskati, nonācām līdz grāfu Plāteru pilij, kur sarunai piekrita pils parka dārznieks Roberts.

„Es jau ceturto gadu strādāju šeit. Darbs nav grūts, it īpaši strādājot ar pļaujmašīnu. Pie pils uzturas visvairāk tūristu, tāpēc šai teritorijai ir jābūt vienmēr ideāli sakoptai. Pēc labi padarīta darba ir patīkama sajūta, dažreiz arī viesi pasaka paldies par to, ka viss ir sakopts, tīrs un skaists. Gribas, lai pilsēta vienmēr būtu sakopta un priecētu mūs visus, tāpēc man patīk darīt šo darbu,” pastāstīja Roberts.

Pastaigājoties pa pilsētu vasarā, mēs ik uz soļa varam redzēt, cik cītīgi strādā „Labiekārtošana K” strādnieku komanda. Pateicoties viņiem un tiem apzinīgajiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri paši uztur kārtībā savus īpašumus, mēs varam priecāties par mūsu mazās pilsētiņas krāšņumu. Cerams, ka tā būs vienmēr - skaista, sakopta un tīra Krāslava mūs priecēs katru gadu.

Samanta Miglāne, autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde