otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Karjeras nedēļā Krāslavas novadā piedalījušies 1159 jauniešu

Pievienots: 18.10.2018

 Šogad 1159 jauniešu Krāslavas novadā piedalījās ikgadējās Karjeras nedēļas pasākumos, kuri tika veltīti karjeras vadības prasmēm un to lomai savas karjeras plānošanā. Karjeras nedēļu jau sesto gadu organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pašvaldībām.

 Šogad jauniešiem bija iespēja piedalīties divos novada centralizētos pasākumos: Krāslavas pamatskolā - 5.-6. kl. skolēniem un Indras pamatskolā - 9. kl. skolēniem, kā arī trīsdesmit piecos izglītības iestāžu pasākumos. Tās izglītības iestādes, kuras iesaistījās Karjeras nedēļā, saplānoja un īstenoja dažādas interesantas aktivitātes. Skolēni labprāt piedalījās dažādos karjeras izzināšanas pasākumos – spēlēs, diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos. Viņi uzzināja daudz interesanta par tādam profesijām kā IT uzņēmuma un kultūras nama direktors, ģimenes ārsts un medmāsa, policists, ugunsdzēsējs, šuvēja, bibliotekārs, biškopis, fiziķis, ķīmiķis, programmētājs, maketētājs, 3d grafiskā dizainers un uzņēmējs.

Karjeras nedēļa ir lielisks iemesls, lai jau laikus padomātu par nepieciešamību mērķtiecīgi strādāt pie savas nākotnes karjeras veidošanas jau skolas gados. Krāslavas Valsts ģimnāzijas 12.c klases audzinātāja uzrakstīja: „Jāsaka arī milzīgs paldies skolēnu vecākiem, kas šo procesu nav atstājuši pašu bērnu ziņā, bet aktīvi līdzdarbojas savu bērnu nākotnes ceļa izveidē.”

Es ļoti ceru, ka Karjeras nedēļas aktivitātes palīdzēja jauniešiem gūt labāku priekšstatu par darba tirgu, par profesiju izvēli, dažādām profesijām nepieciešamajām prasmēm, kā arī karjeras izaicinājumiem.

Kā atzina izglītības iestāžu pedagogi, karjeras konsultanti, jauniešus īpaši interesēja tikšanās ar policistu, ģimenes ārstu, fizioterapeitu, patika veidot plakātus par profesijām, zīmējumu izstāde, ekskursijas.

Pateicos pedagogiem karjeras konsultantiem, grupu un klašu audzinātājiem, mācību priekšmetu pedagogiem no Krāslavas pamatskolas, Indras pamatskolas, Krāslavas novada PII „Pīlādzītis”, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas un Krāslavas Valsts ģimnāzijas par aktīvu dalību Karjeras nedēļa 2018 „Tavs karjeras skrejceļš!”. Atsevišķa pateicība vecākiem, sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, uzņēmējiem, dažādu profesiju pārstāvjiem, valsts iestādēm par sadarbību ar skolām un bērnu dārzu „Pīlādzītis”.

Krāslavas novada Karjeras nedēļas fotogalerijas pieejamas www.kraslava.lv, www.kraslavasvestis.lv, izglītības iestāžu mājaslapās, sociālajā tiklā www.facebook.com (Indras pamatskola un Krāslavas Valsts ģimnāzija).

 Par Karjeras nedēļu

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā pašvaldību skolu jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos.

 Pirmo gadu Karjeras nedēļa ir viena no VIAA īstenotā projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitātēm, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.

Karjeras nedēļas pasākumu programma 47 Latvijas pilsētās un novados pieejama vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela. Savukārt Karjeras nedēļas jaunumiem var sekot sociālajos tīklos facebook.com/KarjerasNedela, facebook.com/VIAA.LVdraugiem.lv/viaa un Twitter - twitter.com/VIAA_LV.

 Informāciju sagatavoja:

Sņežana Petroviča, Krāslavas novada Karjeras nedēļas koordinatore

Fotogalerija

 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde