ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas Mūzikas skolai-60. Skolas absolventu koncerts (video)

Pievienots: 12.05.2021

,,Ja cilvēks mīl mūziku, viņa dvēsele ir piepildīta.”

Krāslavas Mūzikas skola dibināta 1961. gadā, un to beiguši 1031 absolvents. Skolu vadījuši astoņi direktori, kuri realizējot savas idejas, darbojās ar lielu misijas apziņu un entuziasmu. Tie bija K.Masaļskis, Franciska Turlaja, Andris Mežgailis, Vitolds Kekļa, Gaļina Zaščerinska, Romualds Raginis, Česlavs Ugorenko, Olga Grecka.

Sešdesmit gados, ar grūtu un neatlaidīgu darbu, pacietīgi liekot soli pie soļa un kāpjot pa mūzikas nebūt ne vieglajiem pakāpieniem, sasniegti spoži rezultāti un piedzīvoti izcili skolotāji. Klavierspēles programmā Lidija Ungure, Irēna Milaša, Lilita Ivanova, Jeļena Mihailova, Albīne Ragine, Alla Kuzmiča, Maija Steļmačenoka, Kristīne Dunaiska. Akordeona spēles programmā Vitolds Kekļa, Romualds Raginis, Svetlana Murašova, Anatolijs Livča. Vijoles spēles programmā Gaļina Petunova, Inga Laura, Anastasija Mališeva. Trombona spēlē Juris Ungurs. Klarnetes un saksofona spēlē Jānis Greckis. Flautas spēlē Mihails Pitrāns. Ģitāras spēlē Ivars Jercums un M.Pitrāns. Teorētisko priekšmetu pedagogi Gaļina Zaščerinska, Genādijs Pitrāns, Antoņina Tuče, Olga Grecka, Tatjana Griņko, Anna Cingele-Ivanova. Tie ir mūsu ilggadējie pedagogi, kuriem šī skola ir pirmā un vienīgā darba vieta.

Visiem sešdesmit gadiem cauri izvijas skolai raksturīga līnija, kas reizē ir arī tās lielākā bagātība, un tā ir skolas kolektīva noturība, pašaizliedzīgā un fanātiskā darba mīlestība. Katrs savā laikā un vietā devis pienesumu, ieguldījis spēkus, enerģiju un veltījis mūžu, lai iestāde pastāvētu un attīstītos. Pastāvēšanas laikā skola vairākkārt mainījusi savu mājvietu, līdz nonākusi pie tagadējās ēkas Rēzeknes ielā 4. Skola mums ir ne tikai ēka, kurā satiekamies, tas ir mūsu ceļš uz izaugsmi. Skolotāji katram bērnam palīdz atvērt mūzikas apvāršņus un noticēt saviem spēkiem.

Jubilejas reizē gribas sirsnīgu pateicību veltīt visiem skolotājiem, kuri nesavtīgi tērējuši savus spēkus skolas vārda spodrināšanai, tāpat arī tehniskajiem darbiniekiem, kuri rūpējušies par mūsu labsajūtu skolā. Esam apņēmības pilni pārdzīvot šos pienākušos grūtos laikus un nezaudēt izaugsmes prieku nākotnei.

Ar Krāslavas Mūzikas skolas jubilejas pasākumu tiks aizvērta vēl viena lappuse skolas vēsturē, lai atvērtu nākamo. Novēlam radošu garu un darba sparu, nezaudēt optimismu un tiekties pēc sasniegumiem jaunajās telpās un jaunajā statusā - „Krāslavas Mūzikas un mākslas skola”.

Direktore Olga Grecka

Skolas vēsture

Skolas absolventu koncerts (video)

Piedalās:

Zane Kurme - vijolniece Liepājas simfoniskajā orķestrī
Vadims Grabovskis - ģitāras spēle (J. Vītola Mūz. akad. 3. kursa students)
Baiba Silava - saksofonspēle (DU Mūzikas fakultātes 3. kursa studente)
Laura Onzule - klavierspēle (J. Vītola Mūz. akad. 1. kursa studente)
Ilmārs Gekišs - basģitāras spēles pedagogs Bolderājas MS
Ojārs Spila, Artis Greckis - NBS štāba orķestra dalībnieki
Raimonds Ungurs - akordeona spēles pedagogs Viļņas MS
Anatolijs Livča - pianists-izpildītājs, komponists, aranžētājs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde