otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novada tūrisma uzņēmēju sanāksme

Pievienots: 16.01.2019

Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC) ik gadu rīko Krāslavas novada tūrisma uzņēmēju sanāksmi. Tā ir kā starts jaunajam darba gadam. Šogad sanāksme notika 11. janvārī renovētajos grāfu Plāteru pils kompleksa staļļos. Tajā piedalījās aptuveni 50 Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji un pakalpojumu sniedzēji, pārstāvot 28 dažādus tūrisma objektus. Šāda veida sanāksmes ir nozīmīgas ar to, ka tā ir iespēja uzņēmējiem satikties, veicināt sadarbību, iepazīties ar jaunajiem uzņēmējiem, kas uzsāk darbu šajā nozarē, pārrunāt nozarei aktuālus jautājumus un vienkārši pabūt kopā sirsnīgā atmosfērā, kas uzlādē ar pozitīvu enerģiju un motivē darboties aizvien labāk. Labvēlīgas savstarpējās novada tūrisma uzņēmēju attiecības ir pamats kopējai tūrisma videi Krāslavas novadā. To apliecina arī apkopotie dati par aizvadīto tūrisma sezonu.

Sanāksmes formāts jau vairākus gadus ir nemainīgs. To var iedalīt divās daļās: formālā daļa jeb sezonas apkopojums, kuras laikā tiek ziņots par statistiku, rezultātiem un padarītajiem darbiem, un neformālā daļa, ko var nosaukt par „brīvo mikrofonu”, kad uzstājas paši uzņēmēji.

 Aizvadītās sezonas apkopojums

Apkopojot Krāslavas novada izmitināšanas iestāžu (40), amatnieku darbnīcu (7), muzeju (4), apskates saimniecību (4), aktīvas atpūtas pakalpojumu sniedzēju un Krāslavas Romas katoļu baznīcas statistikas datus, var secināt, ka 2018. gadā kopējais tūristu skaits Krāslavas novadā bija aptuveni 38324 apmeklētāji, kas ir par 10% vairāk nekā 2017. gadā. Kopumā var vērtēt, ka ir aizvadīta diezgan veiksmīga aktīvā tūrisma sezona. Viennozīmīgi tūristu skaita pieaugumu arī ietekmēja labvēlīgie laika apstākļi, siltā vasara, kad tūristi labprāt pavadīja brīvdienas, mierīgi atpūšoties pie ūdeņiem vai dodot priekšroku aktīvajai atpūtai, vizinoties ar laivām vai velosipēdiem, kā arī iepazīstot un izbaudot jaunos tūrisma objektus un piedāvājumus.

Krāslavas novada lielākais ceļotāju īpatsvars, līdzīgi kā iepriekšējos gados, ir vietējie tūristi - 87% un 13% no kopējā skaita ir ārvalstu tūristi. Pamatojoties uz statistikas datiem, TOP 10 valstis, kuru iedzīvotāji visvairāk apmeklē Krāslavas novadu, ir Vācija (702), Polija (687), Lietuva (668), Krievija (396), Anglija un ASV (344), Igaunija (195), Baltkrievija (202), Norvēģija (130), Nīderlande (118), Zviedrija (47).

Pieaugot tūristu skaitam, palielinās pieprasījums pēc jauniem objektiem, izklaides vietām un naktsmītnēm. Sagaidot jauno tūrisma sezonu, Krāslavas novada TIC ar lepnumu un lielu prieku paziņo, ka ceļotājus šeit sagaida 19 jaunumi! Starp tiem ir gan pilnīgi jauni objekti, gan jau esošo uzņēmumu jauni produkti, kas veiksmīgi bagātina Krāslavas novada tūrisma piedāvājumu. Par TOP objektu ir kļuvis „Laimes muzejs” Indrā, kas durvis vēra 2018. gada tūrisma sezonas vidū. Tas pārsteidz ar savu mūsdienīgo interjeru un inovatīvo pieeju muzeju darbā. Daudz klasiskāks, bet ne mazāk nozīmīgs ir jaunais Kalniešu pagasta muzejs. Ar skaistu atklāšanas pasākumu pagājušā gada 25. oktobrī tika atklāta Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcija „Pi vīna golda”, kas stāsta par piecu Krāslavas novadā dzīvojošo pamattautību kulinārijas tradīcijām. Kulinārā mantojuma ēdienus var baudīt zirgu sētas „Klajumi” jaunajā ķēķī. Savukārt par uzkodām un garšīgu saldējumu Krāslavā turpmāk parūpēsies „Kebab Bar”.

Savas produkcijas klāstu ir papildinājuši arī Z/S „Kurmīši”. Tagad viņu piedāvājumā ir arī ārstniecisko augu hidrolāti jeb ziedūdeņi. Starp desmit dažādu augu ziedūdeņiem ikviens var atrast sev tīkamo vasaras smaržu.

Ceļotājiem, kam patīk radošākas nodarbes, jaunajā sezonā noteikti jādodas uz kalēja darbnīcu „Vasars” Izvaltas pagastā.

Pagājušajā sezonā bija vērojams liels aktīvās atpūtas piekritēju pieaugums, tāpēc liels prieks, ka arī šajā jomā Krāslavas novada tūrisma piedāvājums kļūst daudzveidīgāks un pilnīgāks. Atpūtnieki jau 2018. gada sezonā iepazinās ar Sporta atrakciju parka šķēršļu trasi un veselības taku “Eņģeļa pēdiņas”. Ūdenstūrisma cienītāji varēs doties organizētos pārgājienos ar kajaku laivām, ko organizē uzņēmums „Lost in Latgale”, laivu nomu Daugavā piedāvā „Saulgoze G”, arī kempings „Siveri” ir papildinājuši savu piedāvājumu ar laivu nomu. Unikāls piedāvājums novadā – pirts uz riteņiem „Papa Sauna”. Šo pirti var nogādāt gan ezera krastā, gan meža ielokā. Starp jaunumiem ir arī septiņas naktsmītnes. Divas no tām Krāslavā – apartamenti „Ziedu pasaule” un apartamenti „2 Bedroom Lux Krāslava”. Novada teritorijā atpūtniekus gaida piecas jaunas brīvdienu mājas (pavisam Krāslavas novadā ir 45 tūrisma vietnes: 11 Krāslavā un 34 novada teritorijā): „ELLA.KO” (Kalniešu pag.), „Pie Sīvera” (Aulejas pag.), „Zvejnieku muiža” (Grāveru pag., uz robežas ar Krāslavas novadu), „Bērzkalns” (Kalniešu pag.), „Auriņi” (Kombuļu pag.). 

Krāslavas novada TIC iespēju robežās izvirza Krāslavas novada uzņēmējus dažādām balvām. 2018. gads ir bijis veiksmīgs vairākos konkursos. Z/S „Kurmīši” plūca uzvaras laurus konkursā „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2018” nominācijā „Gada mājražotājs” un tās īpašnieks Ivars Geiba ieguva Krāslavas novada domes piešķirto balvu nominācijā „Krāslavas novada Gada cilvēks 2018” par ieguldījumu novada uzņēmējdarbības veicināšanā, uzņēmuma izaugsmi un pozitīva Krāslavas novada tēla veidošanu. Konkurss „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2018” veiksmīgs bijis arī keramiķiem Valdim un Olgai Pauliņiem, viņi kļuva par uzvarētājiem nominācijā „Gada amatnieks”.

Latgales tūrisma konferencē tika nosaukti konkursa „Latgales tūrisma Gada balva” uzvarētāji. Nominācijā „Inovatīvākais tūrisma objekts Latgalē 2018” par uzvarētāju kļuva Laimes muzejs Indrā.

Minētajos konkursos rezultāti tika paziņoti jau iepriekš, taču Krāslavas TIC gada nogalē nāca klajā ar ziņu, ka rīkos akciju „Izvirzi Krāslavas novada favorītu!”.

Akcija „Izvirzi Krāslavas novada favorītu!”

Krāslavas novada TIC kolektīvs ir pateicīgs katram uzņēmējam, kas strādā Krāslavas novada labā, veidojot tā kopējo tēlu. Ir grūti izcelt kādu vairāk, citu mazāk. Katrai no tūrisma mītnēm/ objektiem/ saimniecībām piemīt kas īpašs un neatkārtojams. Tomēr Krāslavas TIC decembrī ļāvās nelielam piedzīvojumam, pirmo reizi rīkojot akciju „Izvirzi Krāslavas novada favorītu!” sociālo tīklu vietnē „facebook.com”. Akcijas mērķis bija novērtēt Krāslavas novada tūrisma uzņēmēju un citu tūrisma attīstībā iesaistīto pārstāvju darbu no pašu krāslaviešu un citu novadu/reģionu/valstu iedzīvotāju viedokļa; veicināt Krāslavas novada tūrisma objektu atpazīstamību un popularizēšanu; motivēt Krāslavas novada tūrisma nozares attīstību kopumā un pateikties par ieguldījumu attīstības sekmēšanā. 

Akcija norisinājās no 1. līdz 31. decembrim vietnē „facebook.com”. Krāslavas novada TIC kolektīvs noteica deviņas nominācijas. Akcijā varēja piedalīties un savus pretendentus atbilstoši noteiktajām nominācijām izvirzīt „www.facebook.com” reģistrētie lietotāji, ierakstot tos komentārā zem pretendentam atbilstošās nominācijas attēla.

Akcija ir veiksmīgi noslēgusies, un rezultāti tika paziņoti 11. janvārī, Krāslavas novada tūrisma uzņēmēju sanāksmē. Katras nominācijas uzvarētājs saņēma Pagodinājuma rakstu no Krāslavas TIC komandas un īpašu dāvanu no Krāslavas novada domes.

Uzvarētāji katrā no deviņām nominācijām pēc facebook.com reģistrēto lietotāju domām:

  • „Gada viesmīlīgākā tūrisma vieta” (izvirzīti 12 pretendenti) - Porcelāna leļļu kolekcija;
  • „Krāslavas novada vizītkarte” (izvirzīti 6 pretendenti) - Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss;
  • „Paēdis cilvēks, laimīgs cilvēks” (izvirzīti 3 pretendenti) – Zirgu sēta „Klajumi”;
  • „Svinam dzīvi!” (izvirzīti 9 pretendenti) – Atpūtas bāze „Lejasmalas”;
  • „Labākā sajūtu vieta” (izvirzīti 8 pretendenti) – Brīvdienu māja „Mežābeles”;
  • „Par aktīvu dzīvesveidu!” (izvirzīts 1 pretendents) – Sporta atrakciju parks „Starp debesīm un zemi”;
  • „Pasaules redzējums caur mākslu” (izvirzīti 6 pretendenti) – Keramiķu Valda un Olgas Pauliņu darbnīca;
  • „Gada atklājums” (izvirzīti 3 pretendenti) – Laimes muzejs;
  • „Sociālo tīklu spečuks” (izvirzīti 4 pretendenti) – Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs.
      

Apsveicam visus uzvarētājus un vēlam arī turpmākus panākumus!

Krāslavas novada tūrisma informācijas centra aktualitātes

Krāslavas novada TIC (Pils iela 2, Krāslava) aicina ciemos gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas un novada viesus, lai iepazītos ar Krāslavas novada tūrisma piedāvājumu. Apmeklētājiem jau pieejama atjaunotā tūrisma brošūra „Krāslavas novads Daugavas lokos”, kurā apkopota visa informācija par tūrisma objektiem novadā. Šogad izdevumam ir jauns veidols, tas kļuvis lielāks un biezāks. Tāpat ir pieejama jauna brošūra „Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss”.

Tāpat kā aizvadītajā gadā, arī šogad Krāslavas TIC pārstāvji piedalīsies tūrisma izstādēs un citos tūrisma pasākumos. Ir plānots 2019. gada tūrisma sezonā turpināt aktīvā tūrisma un citu tūrisma attīstību veicinošu pasākumu organizēšanu.

Sekojiet informācijai tīmekļvietnē www.visitkraslava.com un facebook.com lapā „Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs”.

Lai ikvienam 2019. gads ir darbīgs, saulains un patīkamām atmiņām piepildīts! Lai izdevusies jaunā tūrisma sezona!

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde