otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

KRĀSLAVAS PILSĒTAS SVĒTKU PROGRAMMA

Pievienots: 18.07.2019

18.jūlijs, ceturtdiena

Mākslinieka Valentīna Zlidņa piemiņas istabas atklāšana

19.00 – Amatu mājā (Pils iela 10)
Apmeklētāji iejutīsies tā laika atmosfērā, kad tieši šeit no 1992. gada līdz 2010. gadam tapa V.Zlidņa gleznas. Piemiņas istabas projektu izstrādāja jaunā dizainere Marta Folkmane. Aicinām piedalīties!

 19. jūlijs, piektdiena

Tējas festivāls

12.00 - Latvijas tējas audzētāju konference kultūras namā (Rīgas iela 26)
16.00 -  Tējas baudīšana un meistarklases parkā pie KN

Pilsētas svētku laikā norisināsies arī mākslinieku plenērs „Krāslavas palete 2019”, un laika posmā no 16.00 līdz 18.00 mākslinieki būs sastopami parkā pie kultūras nama.

Ielu futbola sacensības 3x3

18.00 – Varavīksnes vidusskolas stadions (reģistrācija no 17.00)

Velo ekskursija “Krāslavas vēsture pilsētas ielu garumā”

19.00 - Starts 18. novembra laukumā
Ekskursijas dalībnieki Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja gidu pavadībā pa Rīgas ielu dosies uz bijušā tilta pāri Daugavai atrašanās vietu pie ebreju kapiem, iepazīsies ar Krāslavas sanatorijas un četru sinagogu atrašanās vietu. Tālākais ceļš ies gar Krāslavas Romas katoļu baznīcu, pa Raiņa un Grāfu Plāteru ielām līdz kādreizējās elektrostacijas ēkai pie Daugavas. Tālāk pa Kaplavas un Aglonas ielām dosimies uz Krāslavas pili, kur maršruts arī noslēgsies.
Apt. 21.30 – Velo ekskursijas finišs un galvenās balvas – velosipēda - izloze Krāslavas pils kompleksā pie Tūrisma informācijas centra (Pils iela 2). Galvenās balvas sponsors – Aleksandrs Ivanovs (z/s „Raudovišķi”).
Velo ekskursijas dalībnieki tiks cienāti ar Latgales kulinārā mantojuma ēdienu - putru.
22.30 – 23.00 Uguns šova priekšnesums „Vilciens” Krāslavas pils pagalmā. Uzstāsies 12 cilvēku kolektīvs „Полоцкий звяз” no Polockas (Baltkrievija).

 20. jūlijs, sestdiena

Bērnu pilsētiņa

10.00 - stāvlaukumā pie KN
Atrakcijas, radošās darbnīcas, vizināšanās ar draudzīgajiem ponijiem Naiku un Sambu

Mākslas plenēra „Krāslavas palete 2019” noslēguma darbu izstāde

9.30 – pie Gr.Plāteru pils

Novadu garšas svētki „Nogaršo Latviju Latgalē”

10.00 – 16.00 – Gr.Plāteru pils pagalmā
 „Nogaršo Latviju Latgalē!” ļaus atklāt un iemīlēt labākos vietējās produkcijas ražotājus un novadu pavārus. Atnāc, nogaršo un iegādājies Latvijas produktus! Nobaudi zupu no lielā saimes katla un ļaujies pārsteigumiem!
Programma:
10.00 Svētku svinīga atklāšana, konkursa  „Tautas garša” atklāšana
10.30 „Mana novada garša” šefpavārs Māris Astičs
11.00 „Mana novada garša” šefpavārs Haralds Saušs
11.30 Mazo pavāru skola
12.00 Pavārzeļļu konkurss
12.00 Meistarklase „Mājās gatavots siers”
13.00 Meistarklase „Kokteiļi un smūtiji”
14.00 Meistarklase „Sviesta kulšana”
15.00 Meistarklase „Latgaļu asuškas”
16.00 Konkursa „Tautas garša” apbalvošana
Izklaides, degustācijas un mājražotāju tirdziņš visas dienas garumā

 10.00 – 15.00 Gr.Plāteru pils pagalmā
Vitebskas apgabala kulinārā mantojuma produkcija un amatniecības izstrādājumi

 

 Piedalīsies mājražotāji un amatnieki no Polockas, Verhņedvinskas, Ļepeļas un Glubokoje rajoniem (Baltkrievija).

Pludmales volejbols
10.00 – Zirga ezera pludmalē - vīrieši
10.00 -  Persteņa ezera pludmalē - sievietes

„Ghetto basket”

13.00 - pie veikala „Beta” (reģistrācija no 12.00)
„Ghetto” aizsākās globālās ekonomiskās krīzes zemākajā punktā, vienā no Rīgas sociāli nelabvēlīgākajiem rajoniem – Grīziņkalnā. Grīziņkalns jau vēsturiski ir darbaļaužu un ielu bērnu rajons, kurā iedzīvotāji pulcējušies vairākos revolucionāros notikumos. Krīzes laikā apstājās daudzas jomas un ienākumu avoti, kas bija labs iemesls sākt darīt lietas, kuras mīlam. Tas bija laiks, kad nomāktos prātus varēja glābt sports – demokrātisks sports, kas neprasa lielus līdzekļus: ielu basketbols, ielu vingrošana, ielu dejas, futbols un citi. Šajā laikā cēli mērķi un sponsori parasti nesatikās. Grīziņkalnā puišeļi skraidīja ar melnām mutēm, pāri ielai stāvēja ielas meitas, un rajons pilns ar dzērājiem. Reāls geto. No tā arī nācis nosaukums, vienīgi „Ghetto” nedegradē – „Ghetto” ceļ!
„Ghetto” vērtības: mīlestība, līdzcietība, draudzība, veselīgums, cieņa, mērķtiecība. „Esi stiprs - uzvari sevi”.

20.00 - Svētku lielkoncerts parka estrādē

Piedalās KN amatierkolektīvi,
Juris Ostrovskis un „Dvinskas muzikanti”,
Ieva Sutugova, Ginta Krievkalna, Uģis Roze, Dainis Skutelis un pavadošā grupa  „No pusvārda” Modra Laizāna vadībā

Koncerta noslēgumā gaismas šovs un svētku salūts pie pils

Zaļumballe kopā ar grupu „Miggla”

 21. jūlijs, svētdiena

Mazo grāfu un grāfieņu Veselības svētki

10.30 – Gr. Plāteru pils pagalmā
Visu svētku garumā, pils pagalmā darbosies vairākas stacijas.
Staļļu terasē (iekšpagalmā), Sarunu teltī, ritēs dziļa un noderīga domu apmaiņa ar vietējo vecāku iemīļotu viesi - krāslavieti Marku Jermaku par to, kas ir „Pietiekoši labs vecāks”. Marks ir praktizējošs psihologs, radioraidījuma „Mīlestības terapija” līdzautors, ar kuru kopā meklēsim atbildes uz jautājumiem - kā mūsdienās parūpēties par bērna un savām, pieaugušo, vajadzībām? Vai audzināt bērnu nozīmē uzupurēties? Vai iespējams savienot veselīgas robežas un disciplīnu ar rūpēm par bērna emocionālo veselību?
Interesanta nodarbība, kurā gūtās zināšanas visefektīvāk var izmantot pirmsskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem, ir „Riti, riti, valodiņa” kopā ar audiologopēdi Olgu Solimu. Olga rādīs elpošanas vingrojumus, logomasāžas paņēmienus, miofunkcionālos vingrinājumus un idejas, kā sekmēt sīko motoriku. Būs iespēja saņemt ekspreskonsultāciju. Sarunu teltī būs aprīkots bērnu stūrītis.
Pie galvenās ieejas pils kompleksā, Veselības teltī, varēs noklausīties Latgales medicīnas centra speciālistes Ļubovas Moisejas lekciju „Vidusjūras diēta”, kā arī konsultēties par kustību un balsta aparātu ar bērnu māsu, masieri un fizioloģi Nataļju Raubiško. Nataļjas sirds darbs ir bērnu masāža, kuru praktizē jau 8 gadus. Ekspreskonsultāciju varēs saņemt bērni no dzimšanas līdz 12 gadu vecumam.
Mazi un lieli svētku dalībnieki turpat teltī varēs noskaidrot kā jūtas viņu sirds, izmērot asinsspiedienu, vidukļa apkārtmēru, nosakot pulsa frekvenci, ķermeņa masas indeksu, glikozes līmeni asinīs, kā arī holesterīna ar frakcijām līmeni asinīs. Medicīniskās manipulācijas veiks Latgales medicīnas centrs.
Pils pagalmā mazajiem grāfiem, grāfienēm būs jāiejūtas olimpiādes dalībnieku lomā.  Ekspertu komandas izveidotie pārbaudījumi iekļaus mešanas, grūšanas, precizitātes un veiklības disciplīnas. Otrajā „Olimpisko spēļu” daļā iekļautas lielformāta spēles atslodzei un brīvā laika pavadīšanai. Aktivitātes organizatori - fizioterapeite Sņežana Sergejeva, treneris Aleksandrs Lahtionovs - sola, ka pasākums būs ne tikai sportisks un veselīgs, bet arī interesants, jo klasisko stafešu aprīkojums izvēlēts sadarbībā ar „Brīnumu Kalējiem”.
Krāslaviešiem patīk kulināras aktivitātes. Iesildījušies sestdien, arī svētdien varēs pievērsties gardu un veselīgu našķu pagatavošanai Garšu teltī. Virtuves noslēpumos dalīsies Aglonas amatniece, mājturības un bioloģijas skolotāja Inta Reča, kas krāslaviešiem jau ir pazīstama no Veselīgi radošiem brančiem un Māmiņdienas piknika.
Svētkus šogad papildinās jaunas aktivitātes. Pļaviņā aiz Krāslavas novada Tūrisma un informācijas centra varēs noglāstīt „JuRitas miniZOO” iemītniekus - kazas, alpakas un trušus, savukārt pils pagalmā varēs apskatīt fotogrāfiju izstādi „Veselīgie krāslavieši”, nofotografēties un baudīt izklaides dažādu vecumu bērniem.
Vairākās meistardarbnīcās varēs darboties ar rokām, radot karaliskus aksesuārus un dekorus.
Lai iepriecinātu ģimenes un dotu iespēju bērniem izmēģināt izzinošas aktivitātes Gaismu un sajūtu teltī, izbraukumā uz Krāslavu dosies Meistariņš. Šo jauko zīmolu pirms dažiem gadiem izveidoja cēsnieki Madara un Mārtiņš Ozoliņi, piedāvājot tirgum gaismas galdus un aktivitāšu dēļus, kas veicina bērnu radošo domāšanu, trenē pirkstiņus, veicina koncentrēšanos.
Šoreiz būs arī atsevišķa Zīdaiņu aprūpes telts, kurā būs iespēja netraucēti apmainīt autiņus, kā arī pabarot mazuli.
Lielu popularitāti pagājušgad guva burbuļu šovs, tāpēc šogad „Mārtiņa Burbuļi” atgriezīsies, radot maģiju pils kompleksā. Jautrajā atrakcijā ikviens varēs aktīvi līdzdarboties un izbaudīt lielo burbuļu radīšanas prieku. Ņemiet līdz tukšos ziepju burbuļu trauciņus, lai tajos iepildītu īpašo šķidrumu un burbuļotu arī mājās.
Šī gada viens no gaidītākajiem pārsteigumiem būs „Annels Karaliskais Vilcieniņš” - grezns, latviskā stilā veidots karuselis. Atrakcija paredzēta mazākajiem, bet, lai tiem būtu drošāk, vilcieniņš mazuļus izvizinās kopā ar kādu no pieaugušiem.
Par īpašu piedāvājumu Krāslavas māmiņu klubs ir parūpējies arī Krāslavas peldbaseinā. Ierodoties norādītajos laikos un reģistrējoties, būs iespēja baudīt ūdens priekus treneres Natālijas Kovaļovas vadībā.  Bērniem ar vai bez vecākiem tiks organizētas stafetes un rotaļas mazajā baseinā. Visi interesenti, kas var aizsniegt baseina dibenu ar savām kājām, laipni aicināti izmēģināt vingrošanu ūdenī lielajā baseinā (bērnus varēs atstāt glābēju uzraudzībā), kā arī apmeklēt SPA zonu - tvaika pirti, saunu un ledus istabu.

Spēkavīru čempionāts

15.00 - parkā uz estrādes
Sacensībās piedalīsies 5 atlēti, taču tas nebūt nav viss. Šoreiz ar spēkavīriem plecu pie pleca cīnīsies 5 spēcīgas ģimenes. Sacensībās paredzēti pieci spēkavīru sacensību vingrinājumi, līdzīgus uzdevumus pildīs arī spēkavīru komandas locekļi – 5 brašas ģimenes. Noskaidrosim spēcīgāko spēkavīru un ģimeni Krāslavā!
Pirmais vingrinājums – „Traktora vilkšana”.
Komandas spēkavīram būs jāvelk lielais traktors. Ģimenei būs jāveic interesanta stafete, kur vīrietim būs jāvelk mašīna! Tiek vērtēts distancē pavadītais laiks.
Otrais vingrinājums – „RERE vide Baļķa celšana”.
Vingrinājumā spēkavīram virs galvas jāceļ 125 kg baļķis, ģimenes vīrietim 25 kg baļķis, bet sievietei krucifikss stājā jānotur dzelzs kannas.
Trešais vingrinājums – „RERE grupas stafete”.
Komandai jāveļ 3 dažādu izmēru riepas – lielā, vidējā un mazā! Spēkavīrs vels lielo 420 kg riepu! Ģimenes vīrietis – 150 kg~ riepu, bet sieviete pārnesīs automašīnas riepas!
Ceturtais vingrinājums – „Infras NRG fermeru pastaiga”.
Komandas spēkavīram jāmēro distance, pārvietojot gāzes balonus, nesot tos katru savā rokā, bet ģimenei paredzēta interesanta stafete.
Piektais vingrinājums – „Rent4 virves vilkšana”.
Komandas turnīra veidā piedalīsies virves vilkšanas sacensībās. Noskaidrosim spēcīgāko komandu.
Sacensību dalībnieki ir aicināti pieteikties sūtot pieteikumu uz e-pastu - raitis@kraslava.lv vai raitis.timma@gmail.com.
Pieteikumā jānorāda: vārds/uzvārds, tālr., dzimšanas datums.
Komandas sastāvu veido: vīrietis, sieviete un bērns! (3 dalībnieki + spēkavīrs, kurš tiks izlozēts sacensību dienā uz vietas).
Lai uzvar spēcīgākie!


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde