piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Lekciju bloks „Kā izaudzināt pusaudzi un nesajukt prātā”

Pievienots: 23.11.2017

2. decembrī Krāslavas māmiņu klubs aicina visus pusaudžu vecākus apmeklēt psihologa Marka Jermaka lekciju bloku, kurā tiks apspriestas šādas tēmas: „Kā izaudzināt pusaudzi un nesajukt prātā” un „Veselīga attieksme pret pusaudžu seksualitāti”. Šoreiz lekcijas notiks Varavīksnes sākumskolas 2. stāvā, Aronsona ielā 3, ieeja no PII „Pīlādzītis” puses, ejot caur lielajiem vārtiem. Sākums plkst. 12.00. Pasākumu finansē Krāslavas novada dome, tāpēc apmeklētājiem dalība bez maksas.

M. Jermaks: „Katram vecumposmam ir savs uzdevums, vēstījums. Veiksmīgi tiekot galā ar uzdevumu, cilvēks pāriet nākamajā posmā. Rezultātā veidojas harmoniska, iekšēji integrēta personība. Cilvēks, kurš tic sev un pasaulei, prot tikt galā ar izaicinājumiem, māk būt ar citiem, bet nesaplūst. Šajā ziņā pusaudža vecumam ir milzīga loma. Tāpat tas tiešā veidā skar arī vīrišķību, sievišķību, seksualitāti.

Ļoti bieži pusaudzim grūti apjēgt dinamiskas pārmaiņas savā ķermenī, emocijās, attiecībās. Vēl grūtāk mēdz būt viņa vecākiem, tuviniekiem, skolotājiem. Protams, sākas arī cīņas par patstāvību, kaut gan pusaudzis paliek ļoti atkarīgs no pieaugušo atbalsta. Vecākiem jāmāk pusaudzi palaist, iedot viņam vairāk brīvības un atbildības par savas izvēles sekām. Ja tas neizdodas, pusaudža sacelšanās var pārvērsties par revolūciju.

Nav viegli būt blakus pusaudzim, jo viņam pašam arī nav viegli ar sevi. Tomēr ir vērts viņu atbalstīt, apliecināt savu mīlestību un izpratni tādā veidā, kas atbilst viņa vajadzībām, uzticēties, piedot, kā arī uzturēt taisnīgas prasības. To vieglāk izdarīt, ja aiz negācijām un bravūrības mums izdodas saskatīt arī to trauslo, ievainojamo dvēseles daļu, ko viņš tik ļoti cenšas noslēpt.

Pasākuma laikā pārrunāsim:

•           kāda ir pusaudžu vecuma specifika,
•           pret ko un kāpēc protestē pusaudži,
•           kā iemācīties nolikt robežas attiecībās ar bērniem, kuri vairs nav bērni,
•           kā runāt ar pusaudzi par seksualitāti un tml.”

Ja saskaries ar grūtībām, audzinot savu pusaudzi vai strādājot ar pusaudžiem, piemēram, skolā, piesakies uz semināru „Kā izaudzināt pusaudzi un nesajukt prātā”.

Vairāk informācijas par pasākumu meklējiet „facebook.com” lapā „Krāslavas māmiņu klubs”.

Ieva Maļinovska, Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde