ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Lidojam uz Briseli

Pievienots: 23.05.2018

9. maijs Krāslavas pamatskolas 9.b. klases skolniecēm Evai Marhilevičai un Faustinai Podjavai noslēdzās ar prieka vēsti – viņas no 19. jūnija līdz 21. jūnijam dosies ceļojumā uz Eiropas Parlamentu Briselē. Tas ir izcili labs panākums, uzcītīga un atbildīga darba rezultāts.

Meitenes piedalījās Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) izsludinātajā konkursā „Cilvēki – Latvijas novadu dārgumi”, izveidojot videofilmu par savu klases audzinātāju Ligitu Pelniku.  Darbu prezentēja Daugavpils Novadpētniecības muzejā 12. aprīlī (ieguva 3.vietu) un pārliecinoši uzstājās arī Rīgā (LOM) 9. maijā.

 LOM organizētais pasākums radīja skatītājos daudz pozitīvu emociju. Vispirms klātesošos sveica Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš – viens no konkursa atbalstītājiem. (Konkursa atbalstītāji ir arī EP deputāti: Sandra Kalniete, Artis Pabriks, Roberts Zīle).

Skolēni sirsnīgi un ar iedvesmu prezentēja savus darbus. Galvenokārt tie bija stāsti par savu tēti, savu skolotāju, savu radinieku vai arī novadā populāru cilvēku. Noslēdzoties pasākumam, daudzu skatītāju acīs mirdzēja asaras. (Visus darbus var skatīt internetā). Prezentācijā piedalījās arī vairāki stāstu varoņi un, uzrunājot klātesošos, novēlēja jauniešiem arī turpmāk būt tikpat darbīgiem, aktīviem un zinātkāriem. Visi dalībnieki saņēma EP balvas, skatītāju aplausus un, protams, galveno balvu – lidojumu uz Briseli uz Eiropas Parlamentu. Arī skolotāji un viesi saņēma dāvanu - krāšņi noformētu grāmatu „Latviešu tautas pasakas”.

Eva un Faustina šo balvu tiešām ir godam nopelnījušas ne tikai ar veiksmīgu sava darba prezentāciju, bet arī ar labām un izcilām sekmēm mācībās, panākumiem olimpiādēs un aktīvu dalību visos skolas un ārpusskolas pasākumos. Viņu veikums ir iedvesmojošs stāsts visiem skolēniem. Esiet aktīvi, darbīgi, izmantojiet katru iespēju piedalīties dažādos pasākumos, kuros jūs iesaista skolotāji! Un rezultāti būs.

Paldies, Eva un Faustina, lai arī turpmāk Jūs vienmēr un visur pavada veiksme!

Rakstu sagatavoja vēstures un sociālo zinību skolotāja Irēna Kriviņa



Jauna aptauja

Jūnijs - 2024
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde