otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Norisinājās pārgājiens – ekskursija „Izsoļo Krāslavu simtgadē”

Pievienots: 07.06.2023

4. jūnijā Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju organizēja pārgājienu – ekskursiju pa Krāslavu. Pārgājiena mērķis bija ne tikai būt kustībā, bet arī uzzināt interesantus faktus par pilsētas vēsturi.

Liels prieks un gandarījums par pārgājiena dalībnieku skaitu. Norunātajā laikā Krāslavas pils kompleksā sapulcējās 63 dalībnieki no Krāslavas, Liepājas, Aglonas, Preiļiem, Daugavpils un Rēzeknes novada.

Lai gan iepriekšējā diena bija ļoti vēsa, tomēr pārgājiena dienā laika apstākļi pasākuma dalībniekus patiešām lutināja – no rīta uzspīdēja saulīte, bet visu pārgājiena laiku noturējās mierīgs, pārgājienam pateicīgs laiks. Pārgājiena dalībnieki varēja ar pilnu krūti izbaudīt aizraujošu skatu uz Krāslavas ainavu no Karņicka kalna, neatkārtojamo skatu uz Daugavu, kas paveras no Kaplavas un Pārceltuves ielām, kā arī atklāt vēsturisko ēku šarmu Krāslavas vēsturiskajā centrā.

Pārgājiena maršruts pārsvarā vijās pa Krāslavas ielām ar daudzām pieturām, lai noklausītos muzeja darbinieku aizraujošo stāstījumu par kādu konkrētu vietu vai objektu, iepazīstot interesantus faktus no vēsturiskā aspekta.

Atpūtas pietura bija paredzēta viesu mājā „Forest B&B”, kur saimnieki viesmīlīgi sagaidīja, pacienāja ar pašceptu maizi ar garšīgu sviestiņu, bulciņām un kvasu.

Otrā atpūtas pietura bija Zirga ezera labiekārtotajā pludmalē, kur pārgājiena dalībnieki varēja nedaudz atvilkt elpu, baudot skaistos ezera skatus, daži arī izmantoja izdevību, lai nopeldētos.

No Zirga ezera pludmales ceļš vijās caur vasarnīcu rajonu uz Jasmīnu ielu un tālāk pa Sauleskalna ielu, pa ceļam uzzinot daudz interesantu faktu par sēravotu, Šokolādes kalnu un Prinosino sādžu. 

Pārgājiena maršruts bija apļveida, tāpēc dalībnieki finišēja Krāslavas pils kompleksā, kur tika pacienāti ar garšīgu putru, Krāslavas gurķiem un citiem vietējiem Krāslavas novada gardumiem. Katrs par piemiņu saņēma medaļu un daudz, daudz pozitīvu iespaidu, smaidu un prieka. Rezultātā piecās stundās tika noieti 15 km.

Pasākuma noslēgumā pārgājiena dalībnieku starpā tika izlozētas 7 dāvanu kartes. Sirsnīgs paldies zemnieku saimniecības „Kurmīši” un kempinga „Adamova” īpašniekiem, keramiķiem Pauliņiem, Krāslavas peldbaseinam un Laimes muzejam, porcelāna leļļu kolekcijas īpašniecei Olgai Gribulei, kā arī ūdens piepūšamo atrakciju parka īpašniekam Artūram Kvjatkovskim par sarūpētajām dāvanām.

Tatjana Kozačuka,
Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde