otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Pasniegta balva „Krāslavas novada gada cilvēks 2019”

Pievienots: 20.11.2019

18. novembrī Krāslavas Kultūras namā notika Valsts svētku svinīgais pasākums, kura laikā godināja balvas “Krāslavas novada Gada cilvēks 2019” saņēmējus. Pirms tam ar ziediem sveica valsts apbalvojumus saņēmušos novadniekus: Trīszvaigžņu ordeņa komandieri Pēteri Koroševski; Trīszvaigžņu ordeņa virsnieku Ādolfu Ločmeli; Viestura ordeņa kavalieri Anatoliju Veceli; Atzinības krusta kavalieri Gunāru Upenieku; Trīszvaigžņu ordeņa kavalieri Edmundu Gekišu, kurš tieši šajā dienā svinēja savas dzīves jubileju.

Tovakar tika apbalvoti četri mūsu novada labākie darba darītāji, kuri ar savu čaklumu, pieredzi, zināšanām, spēku un atsaucību iedvesmo mūs visus. Viņiem balvas pasniedza Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un domes izpilddirektors Jānis Geiba.

Balvu “Krāslavas novada Gada cilvēks 2019” par sportisko aktivitāšu veicināšanu novadā saņēma Krāslavas Sporta skolas trenere Ilona Vanaga (video)

Ilona Vanaga jau daudzus gadus Sporta skolā trenē jaunos slēpotājus. Pa šiem gadiem savas prasmes treneres vadībā ir izkopuši desmitiem jauno sportistu. Daudzi arī turpina slēpotāju gaitas, citiem tas paliek kā ziemas prieks, bet mīlestība un izpratne par slēpošanu un veselīgu dzīvesveidu pavada treneres audzēkņus visu dzīvi.

Pateicoties tieši Ilonas Vanagas iniciatīvai, mūsu pilsētā un novadā ārkārtīgi populāra ir kļuvusi riteņbraukšana. Viņas pārstāvētā biedrība "Sportists" neatslābstoši veicina velosporta ienākšanu mūsu ikdienā!

Balvu “Krāslavas novada Gada cilvēks 2019” par inovatīvu un radošu pieeju Laimes muzeja apdzīvošanā un novada tēla veidošanā saņēma pašizklaides centra “Laimes muzejs” vadītāja Ilona Kangizere (video)

Runājot par Indras Laimes muzeju, iztēlē redzam Ilonu, jo muzejs un Ilona ir saauguši vienā kopumā. Pateicoties tieši Ilonas Kangizeres veikumam, Indras pašizklaides centrs “Laimes muzejs” ir saņēmis balvu “Inovatīvākais tūrisma objekts Latgalē”. Apveltīta ar skaistuma un stila izjūtu, radoša, vienmēr pozitīvi tendēta, atvērta jaunām idejām un mērķiem – tāda ir Ilona.

Balvu par mūža ieguldījumu un neatsveramo devumu Robežnieku pagasta iedzīvotāju veselības veicināšanā saņēma feldšeru punkta vadītāja Vija Ģiptore (video)

Jau vairāk nekā 40 gadus par Robežnieku pagasta ļaužu veselību rūpējas feldšere Vija Ģiptore. Tā ir viņas pirmā un vienīgā darba vieta. Un visi uzrunātie pagasta iedzīvotāji savu feldšeri raksturo kā zinošu, atsaucīgu, saprotošu un līdzjūtīgu.

Balvu par mūža ieguldījumu interešu izglītības attīstībā novadā saņēma Krāslavas Bērnu un jauniešu centra direktore Rita Vekšina (video)

Enerģiska, atsaucīga, iniciatīvas bagāta, radoša, izdarīga – tie vēl nav visi epiteti, kuri bija veltīti Ritai Vekšinai. Arī laba kolēģe un darbaudzinātāja, un, protams, lieliska mamma un vecmāmiņa!

Esam lepni, ka joprojām mūsu novadā ir daudz krietnu cilvēku, kuri dzīvo un strādā savā tēvu zemē.

Inga Kavinska,
Jura Rogas foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024
08:14 Kino

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde