ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Piedzīvojums kaimiņvalstī

Pievienots: 29.11.2022

Kādu dienu pēc stundām mēs atcerējāmies savus braucienus, kas bija diezgan bieži līdz tam laikam, kad sākās ar Covid-19 saistītie ierobežojumi. Latvijas Kara muzejs, Motormuzejs, Lāčplēša gulta, Siguldas pils, kinopilsētiņa Cinevilla, Lēdmanes zoodārzs – tas viss atausa atmiņā. Divi mācību gadi diemžēl tika pavadīti bez skolas ekskursijām – bez jautras kopābūšanas ceļā, jaunām emocijām un iespaidiem. Tāpēc nolēmām – braucam! Uz kurieni? Uz kaimiņzemi – Lietuvu.

No sākuma mēs, 10. un 11. klases skolēni, devāmies uz brīnumaino pilsētu uz ūdens – Traķiem, vietu, kuru vienmēr apmeklē Lietuvas ciemiņi. Traķi piesaista ar savu unikālo, ezeriem bagāto ainavu un viduslaikos būvēto pili. Mēs apmeklējām Traķu Vēstures muzeju, kur izstaigājām seno pili, apskatījām tās interjeru un daudzus interesantus eksponātus. Šeit mēs iepazināmies ar Traķu pilsētas, tās piļu un unikālo Traķu zemes vēsturi. Labprāt apmeklējām ekspozīciju zāles, kuras ierīkotas tā saucamajā kazemātā. Kazemāta zālēs mēs apskatījām bagātīgu lietišķās mākslas kolekciju – pīpes, pulksteņus, mēbeles, izstrādājumus no porcelāna, stikla un kaula. Šeit ir arī daudz monētu, medaļu, seno karšu, medību trofeju, rotaslietu, sadzīves priekšmetu, bruņu un ieroču, kā arī vērtīgu mākslas darbu.

Tad devāmies uz Viļņu. Šoreiz mēs izvēlējāmies Ilūziju muzeju, un tajā ļāvāmies prātu un acis apmānošam piedzīvojumam. Šis neparastais muzejs ir aizraujošs, jautrs un pārsteidzošs. Apmeklējot to, mēs iemūžinājām sevi attēlos, kuros bijām redzami dažādās neiespējamās situācijās, piemēram, staigājot pa griestiem. Protams, bija nepieciešams atcerēties fizikas likumus, piemēram, kas ir spogulis un kādus brīnumus tas spēj radīt, ja prasmīgi to izmanto. Muzejā bijām gan vērotāji, gan aktīvi dalībnieki un ilūzijas radītāji. Smaidīgā ekskursijas vadītāja aizrautīgi stāstīja par katru muzeja eksponātu.

Ekskursijas noslēgumā pastaigājāmies pa pilsētu, ieturējām garšīgu maltīti un devāmies atpakaļceļā. Kopā ar mums ekskursijā devās AFS students Jakobs, kurš guva pozitīvus iespaidus.

Informāciju apkopoja Marta Skripļonoka
Autores un Alīnas Lukšas foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde