piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Īpaši aicināti ir Krāslavas un Krāslavas novada iedzīvotāji!

Pievienots: 23.03.2018

No 8. līdz 15. jūlijam pasaules latviešu kustība 3x3 pulcēs kopā latviešus no trim pusēm – Latvijas, austrumiem un rietumiem, lai satiktos trīs paaudzes – bērni, vecāki un vecvecāki. Stiprināt īsti latvisku garu aicina Krāslavas 3x3. 

Krāslavas saieta pamattēma ir „ROTA”. Rota kā garīgs spēks, dvēseles kultūra, identitāte, mīlestība un izpratne. Rota kā tautas vienotība un spēks. Rota it visur: cilvēkos, dabā un notikumos. Saiets ilgs nedēļu, kurā darbošanās notiks trijos cēlienos – rīta, pēcpusdienas un pievakares ievirzēs.

Darbošanās

Mūs sagaida spraiga nedēļa saieta ievirzēs. Piedāvāsim interesantas un saistošas nodarbības bērniem un pieaugušajiem visos vecumos. Kamēr bērni būs nodarbināti savās ievirzēs, dabas, krāsu un rotaļu pētniekos, pieaugušie varēs apmeklēt viņus interesējošas ievirzes: izzināt vēsturi, Latgales kultūrvides konceptus, meklēt savus spēka avotus, iepazīt vietējās tradīcijas vai izmēģināt stāvairēšanu Daugavas līkločos. Saietā būs arī iespējams apgūt rotkalšanu, lina kreklu šūšanu, ādas pastalu darināšanu vai kādu citu daiļamatu. Un, protams, rotas! Pīsim vainagus un darināsim kroņus, doņu cepures, veidosim ziedu lampas, smalkas ādas rotas un citas sevi, savu māju un ikdienu rotājošas lietas. Bērniem no 7 gadu vecuma būs iespēja izgatavot koka zobenu, doties dabā, darboties ar dabas materiāliem, gatavot ēst un iepazīt Krāslavu caur stāstiem un pasakām. Jaunieši no 13 vecuma aicināti sportot, runāt par sev svarīgo, kā arī veidot maltītes, kas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas.

Neatņemama katra 3x3 saieta daļa ir latviešu dziesmas -  pašu dziedātas vai spēlētas, citiem līdzi dziedamas. Šo nedēļu arī sāksim ar dziesmām! Jau saieta atklāšanas dienā, 8. jūlijā, Krāslavas Kultūras namā kopā skatīsimies, līdzi jutīsim un atbalstīsim Vispārējo latviešu XXVI Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertu. Tas būs lielisks nedēļas sākums, kas iedvesmos mūs latviskai 3x3 nedēļai, apstiprinot latvietības un latviskās kultūras vērtību. Katru šīs nedēļas vakaru kopā būsim nīkšanā, kā sauc kopīgu dziedāšanu un sarunas pēc vakara pasākumiem. Tiem, kuriem vairāk prāts nesas uz dancošanu, būs iespēja izlekt kārtīgus latviešu dančus Latgales muzikantu pavadījumā.

Kultūras pasākumi

Būs plaša vakaru kultūras programma: Latgales dzejas un kino vakars, pašdarbnieku un novadnieku koncerts, tradicionālais brīvais mikrofons.  Grāfs Plāters uzņems mūs savā pilī, būs prāta spēles un nakts diskusijas. Un daudzinājums - saieta svinīgais notikums. Katru dienu tiks izdota saieta avīze, būs pašu veidota 3x3 televīzija, tikšanās ar zinošiem savas jomas speciālistiem un interesantiem cilvēkiem.

Galvenā pasākuma norises vieta būs Krāslavas pamatskola un Krāslavas Valsts ģimnāzija. Vakara pasākumi un citas aktivitātes notiks Grāfa Plātera jeb Krāslavas pils teritorijā, kultūras namā un estrādē.

Īpaši aicināti ir Krāslavas un Krāslavas novada iedzīvotāji!

Piedalīšanās saietā, tikai iepriekš piesakoties pie Jutas Bubinas ar e-pasta starpniecību - jutta@inbox.lv. Motivācijas vēstulē ir jāpastāsta mums, kādēļ latvietība jums ir svarīga, kā arī kādēļ jūsu ģimenei ir svarīgi piedalīties šajā 3x3 saietā. Pieteikties var līdz 1. maijam. Jautājumu gadījumā zvaniet saieta vadītājai Ilzei Cekulei 27799861.

Krāslavas novada iedzīvotājiem darbošanās ievirzēs un dalība visās 3x3 saieta aktivitātēs, pateicoties Krāslavas novada pašvaldības gādībai, tiek piedāvāta šāda dalības maksa - 15 eiro, ģimenēm (vecākiem ar nepilngadīgajiem bērniem) -nepārsniedzot 35 eiro, neiekļaujot ēdināšanas un nakšņošanas pakalpojumus.

Saieta programma, dienas ritms un sīki visu ieviržu apraksti www.3x3.lv.

Tiksimies Latgales rotā Krāslavā – vietā, kur iepukstas Latvijas sirds!

3x3 Krāslavas radošā grupa

Ričarda Uolaza un Vara Santa foto



Jauna aptauja

Janvāris - 2018
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde