ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Saglabāsies esošā kārtība

Pievienots: 19.08.2016

SIA „Krāslavas ūdens“ un SIA „Krāslavas nami” apvienojas, un iedzīvotājiem rodas pirmie jautājumi. Piemēram, Aleksandrs uzskata, ka sliktāk nepaliks, bet viņu interesē, kāda turpmāk būs norēķinu kārtība? 

Aleksandrs: “Situācija ar daudzdzīvokļu mājām ir daudzmaz skaidra, kā saka - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Kā sapratu, būs kā agrāk - būs jāsniedz skaitītāju rādījumi „Krāslavas namiem” un maksa par patērēto ūdeni būs iekļauta kopējā rēķinā. Ar šo ir skaidrs, kādreiz tā darījām. Bet jautājums ir par privātmājām. Kā būs ar tām? Lūdzu „Krāslavas Vēstīs” izskaidrot sistēmu, kā privātmāju īpašnieki/īrnieki norēķināsies par patērēto ūdeni? Vai būs kādas speciālās kvītis vai grāmatiņas (abonenta)? Vai būs jāmaina skaitītāji un jāpārslēdz līgumi? Lūdzu sniegt plašu informāciju, jo 1. oktobris nav aiz kalniem.”

SIA „Krāslavas nami” valdes priekšsēdētājs Valerijs Maslovs pastāstīja, ka sākotnēji pēc uzņēmumu apvienošanas privātmāju abonentiem nekas nemainīsies, izņemot maksājuma saņēmēju un maksājumu pieņemšanas vietu – tā būs SIA „Krāslavas nami”, kas atrodas Brīvības ielā 5. Tātad saglabāsies esošā kārtība – abonents paziņo par savu ūdens patēriņu atbilstoši skaitītāju rādījumiem, SIA „Krāslavas nami” izraksta abonentam rēķinu, kuru viņš var apmaksāt uz vietas kasē vai ar bankas pārskaitījumu. Tāpat abonentiem būs iespēja veikt bankas pārskaitījumu SIA „Krāslavas nami”, norādot mājas adresi un datus par ūdens patēriņu.  

Pēc uzņēmumu apvienošanas daudzdzīvokļu māju, kas ir SIA „Krāslavas nami” apsaimniekošanā, abonentu ūdens patēriņš tiks iekļauts kopējā rēķinā, kā tas bija pirms vairākiem gadiem - klienti sniegs skaitītāju rādījumus SIA „Krāslavas nami”. Daudzdzīvokļu māju, ko apsaimnieko kooperatīvi, abonentiem, tiks piemērota kārtība atbilstoši ar kooperatīviem noslēgtajiem līgumiem.

Valerijs Maslovs: “Informējam, ka apvienošanas process noslēgsies ne agrāk par 2016. gada 1. novembri, un līdz šim datumam visi maksājumi jāveic SIA „Krāslavas ūdens”. SIA „Krāslavas nami” uzsāks ūdensapgādes pakalpojuma sniegšanu un maksājumu pieņemšanu, tikai sākot ar reorganizācijas spēkā stāšanas dienu (paredzams, ka tas būs 1. novembris), bet, līdz apvienošanas datumam SIA „Krāslavas ūdens” strādā pilnīgi neatkarīgi, turpinot savu darbību ierastā režīmā.

Saskaņā ar reorganizācijas nosacījumiem SIA „Krāslavas nami” pārņems visas SIA „Krāslavas ūdens” tiesības un pienākumus, līdz ar to tūlītēja līgumu pārslēgšana ar abonentiem vai skaitītāju nomaiņa nav nepieciešama. Tuvojoties apvienošanas datumam, abonenti tiks informēti par dienu, no kuras ūdensapgādes funkcijas izpilde tiks nodota SIA „Krāslavas nami”.”


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde