ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Satiksmes ministra darba vizīte Krāslavā

Pievienots: 22.02.2017

Satiksmes ministrs Uldis Augulis 17. februārī apmeklēja darba vizītē Krāslavu, kur piedalījās „Latvijas Pasta” Latgales novada pasta darbinieku sumināšanas pasākumā, kā arī tikās ar novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku, lai pārrunātu novada ekonomikas attīstībai būtiskus ceļu remontu jautājumus un personīgi izbrauktu ceļa posmu Krāslava-Izvalta.

Paldies cilvēkiem, kurus vienmēr gaida

Krāslavas Kultūras namā pastniekus sumināja dažādās nominācijās. Visupirms Latgales pasta nodaļu komandas, kuras 2017. gada abonēšanas kampaņā sasniegušas vislabākos rezultātus, tad pastniekus, pie kuriem Latgalē abonēts visvairāk preses izdevumu 2017. gadā. Pirmajās divās nominācijās mūsējo pastnieku nebija. Savukārt „Latvijas Avīzes” abonēšanas labākie rezultāti Latgales reģionā ir Sauleskalna pasta nodaļai.

Izvērtējot visu kvalitatīvo, finansiālo un saimniecisko rādītāju kopsummu, par 2016. gada labāko pasta nodaļu Latgales reģionā atzīta Daugavpils 2. pasta nodaļa.

Par 2016. gada labāko pastnieci Latgales reģionā, ņemot vērā visus kvalitatīvo rezultātu kopsummu, atzīta Ļubova Kuzņecova no Maltas pasta nodaļas, kurai balvu pasniedza Satiksmes ministrs Uldis Augulis. No viņa rokām balvu saņēma arī „Latvijas Pasta” organizētā konkursa „Mans pastnieks 2016” uzvarētāja Latgales reģionā un klientu vērtējumā labākā pastniece Anita Ungure no Krāslavas novada Krāslavas 1. pasta nodaļas. Savukārt konkursa „Mans pastnieks 2016” labākā pasta operatore klientu vērtējumā Latgales reģionā izrādījās Ilona Grolmusa no Viļānu novada Viļānu pasta nodaļas.     

Uzrunājot pasta darbiniekus, ministrs Uldis Augulis uzsvēra, ka pasts attīstās, neskatoties uz to, ka tagad ir aktīva elektroniskā vide, kurā mēs darbojamies.

„Pastam ir sena vēsture, un pasts pastāvēs vēl ilgi. Milzīgs paldies visiem par ieguldīto darbu!” sacīja ministrs.  

Pastniekus apsveica arī Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: „Jūs esat tie cilvēki, kurus gaida, un šodien ne katrs ar to var palielīties! Paldies par darbu un stipru veselību!”

Uz Izvaltu jau šogad būs jauns ceļa segums

Tālāk ministrs un domes priekšsēdētājs izbrauca līkumoto, bedraino un apledojušo ceļu uz Izvaltu. Pagasta pārvaldes telpās viņus sagaidīja izvaltieši, kuru pirmais un faktiski vienīgais jautājums bija par to, kad beidzot tiks izremontēts šis sliktais zemes ceļš, par kuru pašvaldība cīnās gadiem ilgi?   

Savu atbildi Auguļa kungs sāka ar atskatu vēsturē, lai klātesošie labāk izprastu situāciju. Viņš pastāstīja, ka savulaik, sākot darbu amatā, nepatika tas, ka ceļa posmus „izmētā” pa daždažādām programmām, tālab kopā ar pašvaldībām izskatīja visus ceļus, un tad atbilstoši naudas resursiem tika apstiprināts ceļu remontdarbu plāns. Taču rīkojums Nr. 2 par Saeimas atlaišanu visu šo darbu faktiski apturēja. Tagad no jauna visam ir iziets cauri un visi ceļu remontdarbi daudzmaz saplānoti. Ministrs aicināja saprast, ka šādu problemātisku ceļu daudzums valstī ir ļoti liels. Lai situāciju uzlabotu, ministrijai izdevies panākt 10% finansējuma pieaugumu ceļu remontiem, kurus novirzīs reģionālajiem un vietējiem ceļiem. Turklāt izdevies panākt, ka 2018. gadā ceļu remontiem papildus tiks atvēlēta tā akcīzes nodokļa daļa, kas pārsniedza šī nodokļa plānotos ieņēmumus 2016. gadā, un tie ir vairāki miljoni eiro. Ir panākts, ka ceļu uzturētājiem gada beigās atlikusī nauda automātiski pāriet uz nākamo gadu un tiek ieguldīta ceļos.   

U. Augulis: „Liela problēma ir tā, ka neveicam periodisko uzturēšanu asfaltētiem un grantētiem ceļiem. Tie četri centimetri, kas „noiet” nost ar putekļiem, vismaz četros gados jāsaber atpakaļ un jāuztaisa normāla virsma, lai var normāli pārvietoties. Tāpat uz asfaltētiem ceļiem  nodilumkārta 8-10 gados atkarībā no satiksmes intensitātes ir jānomaina pret jaunu. Citādi problēmas iet dziļāk un remontēt kļūst vēl dārgāk. Mēģinām to visu iedzīvināt. Agrāk ceļu programma tika pieņemta zināšanai, tagad ejam uz to, ka apstiprinām pieņemtu, jo tad ir daudz sarežģītāk to izmainīt, jo jebkuras izmaiņas jāvirza caur Ministru kabinetu.

Konkrēti par ceļu Krāslava-Izvalta. Ir plānots, ka šogad ceļš visā garumā tiks noklāts ar dubulto virsmu. Tas ir iekļauts 2017. gada plānā. Tikko ļaus laika apstākļi - izdarīsim. Pagājušais gads laika apstākļu ziņā bija ļoti slikts, šādu segumu visā Latvijā uzbūvēja tikai 1,5 km garumā tikai tāpēc, ka bija nepiemēroti laika apstākļi. Dubulto virsmu nedrīkst izbūvēt lietū, tad tā ilgi nekalpos.”

Ministrs apmeklēja arī Aulejas pagasta pārvaldi, kur jau notiek ceļa pārbūves darbi. Auguļa kungu sagaidīja pārvaldes vadītājs Aivars Umbraško, kurš ministram pateica paldies par sadarbību un atbalstu Aulejas ceļa remontdarbu sakarā. Ministru sagaidot, dažas dziesmas izpildīja arī etnogrāfiskais ansamblis “Aulejas sievas”.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde