piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

„Senioru skolas” dibinātāju uzstāšanās nozīmīgos pasākumos

Pievienots: 25.06.2018

„Senioru skolas” dibinātāji pastāvīgi cenšas popularizēt vecākās paaudzes izglītības ideju, apmeklējot dažādus pasākumus.

Maija beigās Tatjana Azamatova piedalījās trešās paaudzes universitāšu forumā – festivālā Minskā. Tur viņa uzzināja, kā ir organizētas lekcijas un radošās nodarbības senioru mācību centros Minskā, Grodņā un citās kaimiņvalsts pilsētās. Liela uzmanība šajās universitātēs tiek pievērsta senioru iesaistīšanai brīvprātīgo darbā, sniedzot palīdzību nespējīgiem cilvēkiem, kā arī pēc pašu spējām iesaistoties universitātes darbā. Jauniegūtās idejas tiks izmantotas arī „Senioru skolas” darbā.

Atsaucoties Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) priekšsēdētāja Andra Siliņa uzaicinājumam, Raimonds Lazda un Tatjana Azamatova 28. maijā uzstājās LPF domes sēdē ar ziņojumu par „Senioru skolu” Krāslavā. Reakcija zālē prezentācijas laikā, kurā atradās vismaz 100 Latvijas pensionāru biedrību pārstāvji, liecināja, ka „Senioru skolas” pieredze izsauc lielu interesi domes sēdes dalībniekos. Izsakām vissirsnīgākos pateicības vārdus Edmundam Gekišam, kurš bija brauciena uz Rīgu iedvesmotājs un organizētājs.

Drīz pēc tam tika saņemts uzaicinājums piedalīties „LatConsul” un Kurzemes NVO atbalsta centra organizētā projekta „Trešās paaudzes (senioru) izglītības veicināšana” noslēguma pasākumā Kuldīgā 5. jūnijā. Kuldīgas pašvaldības telpās notika diskusija – pieredzes apmaiņa par senioru izglītības iespējām, kurā piedalījās 25 cilvēki, tai skaitā pašvaldības pārstāvji, Pieaugušo izglītības centra vadītāja, Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītājas vietniece, kā arī aktīvie seniori – Senioru padomes pārstāvji Kuldīgas novada domē.

Raimonds Lazda un Tatjana Azamatova šajā pasākumā uzstājās ar prezentāciju un informēja klātesošos par „Senioru skolas” Krāslavā trijos darba gados uzkrāto pieredzi. Jau pēc pasākuma neformālā gaisotnē „Senioru skolas” dibinātāji atbildēja uz diskusijas dalībnieku un žurnālistes jautājumiem. Avīzē „Kurzemnieks” 8. jūnijā tika publicēts raksts par „Senioru skolu” Krāslavā, kurā bija arī intervija ar tās dibinātājiem.

 „Senioru skolas” jaunumi

 Vasaras sākumā tradicionālo meistarklasi „Senioru skolas” studentiem novadīja Olga un Valdis Pauliņi. Kā parasti meistari uzņēma dalībniekus savā piemājas teritorijas uzbūvētājā mājīgajā nojumē, kur palīdzēja apgūt nelielu māla bļodiņu, vāzīšu vai citu sadzīvē noderīgu priekšmetu izgatavošanu. Starp senioriem bija arī tādi, kas izgatavoja nelielas māla skulptūras, bet viena no studentēm izteica vēlēšanos pastrādāt pie podnieku virpas. Nodarbības dalībniekiem bija interesanti uzzināt dažus mālu apdedzināšanas noslēpumus, dekoratīvo elementu pielietošanas iespējas un daudz ko citu. Visi pašdarinātie priekšmeti pēc apdedzināšanas nonāks izgatavotāju rokās. Liels paldies meistariem par iejūtīgo attieksmi nodarbību laikā.

Pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā „Senioru skolas” dalībnieki apmeklēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Krāslavas nodaļu. Par šī dienesta darba specifiku, dienas kārtību un daudz ko citu ekskursantiem pastāstīja Andris Jakovelis. Lielu iespaidu atstāja speciālā ugunsdzēsēju formas tērpa, ugunsdzēšanas un glābšanas ekipējuma demonstrēšana. Tika parādīti arī specializētās ugunsdzēsības autocisternas, kuras ir pilnībā aprīkotas ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm. Nesen VUGD Krāslavas nodaļa saņēma jauno ugunsdzēsības transportlīdzekļi, aprīkotu ar 35 metrus augstu pacēlāju, ar ko pietiek, lai vajadzības gadījumā varētu piekļūt jebkuram Krāslavā būvētajam objektam. Pēc ekskursijas seniori no Daugavas krasta varēja vērot, kā norit plānotās nodarbības, atstrādājot slīcēju glābšanas paņēmienus upē. Ekskursijā iegūta informācija palīdzēs senioriem justies drošāk un vairāk aizsargātiem.

Vasaras semestris „Senioru skolā” turpinās. Jūnijā ieplānoti: Jāņu ielīgošana Šokolādes kalnā, pastaigu ekskursija pa pilsētu, u.c.

Lai vairāk uzzinātu par „Senioru skolas” aktivitātēm, sekojiet mums sociālajā tīklā -https://www.facebook.com/senioruskola/ .

Piedalīties ekskursijā var jebkurš seniors, kas ir vecāks par 60 gadiem, atnākot uz tikšanās vietu vai iepriekš piezvanot pa tālr. 29412116 Tatjanai.



Jauna aptauja

Aprīlis - 2018
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30  
pirmdiena, 09.04.2018
otrdiena, 17.04.2018
sestdiena, 21.04.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde