piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Šī diena bija īsts piedzīvojums!

Pievienots: 25.09.2018

21. septembrī Krāslavas pamatskolas 6.a un 6.b klašu skolēni projekta „Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros (projekts Nr. 8.3.2.2/16/I/001), STEM un vides joma, mācību vizīte „Mazs cinītis gāž lielu vezumu” devās uz LVM meža apsaimniekošanas norišu demonstrāciju „LVM meža ekspedīciju”, kura notika Kalupes mežā Daugavpils novadā.

Mežā mūs satika Daiga Ancāne - Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītāja. Viņa katram skolēnam iedalīja ekspedīcijas darba burtnīcu ar dažādiem uzdevumiem, un tad mēs devāmies ekspedīcijā.

LVM darbinieku vadībā skolēni darbojās 10 meža izziņas stacijās un uzzināja daudz interesantu faktu par mežu. 

Pirmajā pieturā skolēniem vajadzēja noteikt, kuru produktu ražošanai tiek izmantots koks. Izrādās, ka no piedāvātajiem produktiem vienīgi polietilēnā nav koksnes sastāvdaļu.

Nākamajā pieturā skaitījām koku gadskārtas un uzzinājām, ka lielāka koka ripa nenozīmē lielāku gadu skaitu. Koka augšanu ietekmē gan augsne, gan saule, gan mitrums. Jo labāki augšanas apstākļi, jo ātrāk koks izaug. Saskaitījuši gadskārtas pēc koka ripām, skolēni noteica arī koku sugas.

Vienā no pieturām skolēni uzzināja interesantus faktus par Latvijas mežiem un par mežos augošajiem kokiem.

Lai izaugtu labs mežs, tas ir jākopj. Tādēļ vienā no pieturām tika sniegta informācija par pareizu meža kopšanu, bet kādā citā - par speciālo apģērbu, kādam jābūt, strādājot ar motorzāģi.

Pēc skolēnu domām, visaizraujošākā stacija bija „tilta būvēšana”, kur no koka dēļiem bez naglu palīdzības, visiem kopā sadarbojoties, jāuzbūvē tilts, lai visa klase varētu tikt uz finiša staciju ar ugunskuru un pikniku.

Pieturvietās meža darbinieki iepazīstināja skolēnus arī ar savas profesijas īpatnībām un pievilcību.

Ekspedīcija bija ļoti labs izglītojošs pasākums visiem dalībniekiem. Vienlaikus apguvām dabaszinību, sociālo zinību un sporta mācību priekšmeta tēmas, kā arī iepazinām karjeras iespējas MEŽA NOZARĒ un mācījāmies sadarboties komandā.

Par to sakām lielu paldies mūsu reģiona LVM pārstāvjiem. Īpašs paldies projekta „Mammadaba” vēstniecības krustmātei meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājai Daigai Ancānei.

Šī saulainā septembra diena bija īsts piedzīvojums!

Skolēnu vārdā - 6. klašu klases audzinātājas, Jeļena Japiņa un Ināra Grāve

 



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde