ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Sportiskā vasara ar futbola spēles elementiem

Pievienots: 26.06.2018

Laikā, kad Krāslavas novada jaunieši bija atpūtušies no mācībām skolā, biedrība “Futbola klubs “Krāslava”” sadarbībā ar Krāslavas novada domi ESF projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros rīkoja dienas nometni “Sportiskā vasara”.

No 18. līdz 22. jūnijam 25 novada jaunieši piedalījās daudzveidīgās aktivitātēs. Pirmajā dienā tika izveidots nometnes karogs, izspēlētas komandas saliedēšanas spēles un psiholoģes Veltas Daņiļevičas vadībā apgūti daži paņēmieni, kā ikdienā tikt galā ar stresa situācijām.

Otrajā dienā dalībnieki padziļināja vai apguva prasmi vadīt bumbu, sist pa vārtiem, piedalīties turnīrā. Šajā dienā nometnes meitenes drosmīgi turēja līdzi jau ilggadējiem un zinošiem futbola kluba audzēkņiem. Izdevās jautra un dinamiska diena.

Trešajā dienā  uztura speciālistes Agneses Pavlovas vadībā tika pagatavotas dažādas veselīgas uzkodas, kuras turpmāk katrs dalībnieks varēs pagatavot pats sev brokastīs. Pēc tam, sadalījušies mazākās grupiņās, visi devās meklēt tuvākajā apkārtnē objektus, kas tika piedāvāti darba lapās, lai uz to fona izveidotu neparastas fotogrāfijas – tēlojot kokus, pūces, dusmas, stāvot uz vienas kājas, šūpojoties. Nemaz nebija tik viegli, toties jautri gan.

Ceturtajā un piektajā nometnes dienā devāmies uz Daugavpili apmeklēt Sporta medicīnas centru un piedzīvojumu parku Tarzāns. Sporta medicīnas centrā tika uzklausītas vērtīgas rekomendācijas, kā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, nenodarot pāri sev, kā rūpēties par savu veselību.

Piedzīvojumu parkā jauniešiem bija iespēja pārvarēt savas bailes no augstuma, izbaudīt prieku par savu un komandas biedru izdošanos.

Nometnes noslēgumā katram dalībniekam tika izteikta pateicība par piedalīšanos nometnē, pasniegta īpašā FK Krāslava pildspalva un saņemts goda rokasspiediens no futbola trenera Vadima Atamaņukova.

Visas nometnes laikā katra brīvā brīdī tika spēlēts futbols – gan uz stadiona, gan pludmales smiltīs, gan volejbola laukumā. Zīmīgi, ka nometne notika laikā, kad visa pasaule seko līdzi Pasaules kausa izcīņai futbolā, tāpēc katra diena sākās ar iepriekšējā dienā noskatīto spēļu apspriešanu un pēc nometnes visi steidzās mājās, lai vērotu pasaules klases futbolu TV ekrānos. Līdz ar to vismaz divdesmit pieciem Krāslavas jauniešiem viena vasaras brīvdienu nedēļa pagāja sportiskā futbola zīmē.

Paldies visiem dalībniekiem, pedagogiem, lektoriem, uzņēmumam "Kebab-bar" par garšīgajām brokastīm un pusdienām, Aulejas pagasta pārvaldei par transporta pakalpojumiem un Krāslavas novada domei par iespēju piedalīties šajā projektā! Uz tikšanos nākamgad!

Dienas nometnes “Sportiskā vasara” vadītāja Vija Sjadro



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde