piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Tehnikuma audzēkņi mācīsies jaunās telpās

Pievienots: 28.09.2018

„Krāslavas Vēstis” tāpat kā daudzi citi mediji vienmēr gaida un meklē pozitīvas ziņas. Tāpēc mēs ļoti priecājamies, kad uz redakcijas sliekšņa parādās Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālās struktūrvienības vadītājs Aivars Andžāns, jo zinām - viņš atnāca ar labiem jaunumiem.

Pērn, mācību gada sākumā, tehnikuma kolektīvs iepriecināja pilsētas iedzīvotājus, jo Artilērijas ielā pēc remonta tika atklāta ēka nākamo autoatslēdznieku apmācībām un praktiskām nodarbībām, bet šogad simbolisko lentīti pārgrieza jaunajās mācību telpās Aronsona ielā 3, Krāslavā.  

„Atjaunotajā ēkas daļā ir iekārtotas klases, kurās tehnikuma audzēkņi apgūs vispārizglītojošos mācību priekšmetus, kā arī telpas administrācijas un mācību daļas darbam,” pastāstīja RVT direktore Dagnija Vanaga atklāšanas ceremonijas laikā. „Šīs dienas notikums liecina par Krāslavas novada pašvaldības un mūsu mācību iestādes veiksmīgu sadarbību – tā ir jau trešā ēka Krāslavā, ko tehnikums sadarbībā ar pašvaldību atjaunoja un pielāgoja mācību procesam.”

D. Vanaga pateicās novada domei par atbalstu, uzsverot, ka šis kopīgais lēmums par atsevišķu telpu ierīkošanu tehnikuma audzēkņu nodarbībām, bez šaubām, bija stratēģiski pareizs.

Vēl pirms četriem gadiem RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā mācījās 40 audzēkņu, un šķita, ka Krāslavai tas ir pietiekami labs rādītājs. Pašlaik kokapstrādes tehniķa, šuvējas un autoatslēdznieka specialitāti šeit apgūst 170 jaunieši.

„Mēs varam lepoties ar šo audzēkņu skaitu tehnikumā,” teica Gunārs Upenieks, sveicot izglītības iestādi renovēto mācību telpu atklāšanas pasākumā. „Protams, pašvaldībai nav iespēju atvērt uzreiz lielu kompetences centru, tāpēc mēs veicam šo darbu pakāpeniski.”

Pašlaik RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā var apgūt profesijas, kas ir populāras Latgales reģionā un visā Latvijā. Mūsu pašvaldības vadītājs uzsvēra, ka šāda prakse, kad profesionālā virziena izglītība atbilst darba tirgus prasībām, diemžēl nav raksturīga daudzām Latvijas izglītības iestādēm.

Izsakot tehnikuma direktorei pateicību par sadarbību, Gunārs Upenieks atzina: „Es ceru, ka ar laiku Krāslavā būs jaunas darba vietas, ko radīs jūsu audzēkņi.”

Kad lentīte tika pārgriezta, un tās gabaliņi ar tehnikuma logo uzdāvināti tiem, kas piedalījās remontdarbos, RVT Krāslavas struktūrvienības vadītājs Aivars Andžāns aicināja klātesošos apskatīt renovētās telpas. Pie ieejas ikvienam viesim bija iespēja īpašā baltā kvadrātā pie sienas ierakstīt savus novēlējumus tagadējiem un topošajiem RVT audzēkņiem, kā arī visam tehnikuma kolektīvam.

Arī mums ir novēlējums – lai RVT Krāslavas teritoriālā struktūrvienība attīstās un turpina mūs iepriecināt ar labām ziņām!

Elvīra Škutāne, autores foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde