piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Vaifijs ciemojas Krāslavas pamatskolā

Pievienots: 22.02.2017

Drošāka interneta centrs oktobrī un novembrī aicināja 1.-3. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Mana diena internetā”. Tā ietvaros bērniem tika piedāvāts trīs dienas aizpildīt anketas, kurās fiksēja savas darbības internetā. Bija jānorāda portāli, sociālie tīkli, spēles un citas darbības, ko viņi veica internetā.

Krāslavas pamatskolas 45 skolēni arī bija vieni no 500 skolēniem, kuri piedalījās konkursā.

20.februārī mēs saņēmām balvu, pie mums viesojās Drošāka interneta centra zēns Vaifijs ar savu draugu Edgaru. Viņi aizraujošā un izzinošā veidā iepazīstināja mūs ar svarīgāko, kas jāzina, lai internetā justos droši.

Kā pirmo aktivitāti Vaifijs piedāvāja skolēniem iepazīšanos, lūdza atbildēt uz jautājumu „Ko viņi zina par internetu?” Kad tika noskaidrots, cik daudz skolēni zina par internetu, tad nākamais uzdevums skolēniem bija radio staciju minēšana. Radio stacijas bija „neparastas”, tās bija – internets, drošība, prāts, zināšanas, uzvedība. Kad šis piecinieks tika atminēts, tad soli pa solim devāmies tām visām cauri.

Otrā aktivitāte bija vēstuļu sūtīšana internetā (rotaļa), kuras laikā skolēniem ar rokasspiediena palīdzību bija jānosūta vēstule. Ļoti interesanta bija trešā aktivitāte. Uzdevuma veikšanai tika izvirzīti 3 policisti, kuriem bija pienākums pārējiem ar svilpes palīdzību ziņot par pārkāpumu. Šī, manuprāt, bija ļoti noderīga aktivitāte, jo skolēniem jāzina, kā rīkoties, ja tiktu veikts interneta drošības pārkāpums. Lai izpildītu nākamo uzdevumu, skolēni tika sadalīti piecās grupās, tad viņiem bija jāaizpilda darba lapas par datora sastāvdaļu nosaukumiem. Mūsu skolas skolēni parādīja Vaifijam labas zināšanas par šo tēmu.

Protams, tika pārrunāts arī par ikdienā bērniem it kā zināmām lietām, par to, ka svešiniekiem nedrīkst teikt savu paroli, sūtīt fotogrāfijas, reģistrēties portālā www.facebook.com, ja vēl nav 13 gadu, un daudz ko citu.

Pasākuma beigās katrs skolēns par piedalīšanos konkursā no Vaifija saņēma dāvanu.

Tagad Krāslavas pamatskolas skolēni zina, kas ir Vaifijs – zēns, kurš dzīvo internetā un gaida ikvienu ciemos. Kad bērns meklē kādu multfilmu, skatās video vai nosūta foto klasesbiedram, kad klausās pasaku vai spēlē spēli, bērns ciemojas pie Vaifija.

Bija gandarījums par Vaifija ciemošanos skolā, bērnu izglītošanu interneta drošības jautājumos.

Paldies skolēniem par aktīvu iesaistīšanos aktivitātēs!

Bija patīkami vērot Vaifija un bērnu interesanto sadarbošanos. Prieks, ka piedalījāmies!

Paldies Drošāka interneta centram par šādu konkursu un iespēju skolēnus izglītot!

 Jeļena Japiņa, Krāslavas pamatskolas informātikas skolotāja 

Fotogalerija: https://goo.gl/photos/4FPi7w2hbAGQ5Ayz7



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde