sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Divi „Vasaras darbi” Indras Mākslas un mūzikas skolā

Pievienots: 22.08.2017

Indras Mākslas un mūzikas skola īsteno 2 profesionālās ievirzes izglītības programmas - „Dejas pamati” un „Vizuāli plastiskā māksla”. Vasaras laikā darbs skolā ritēja spraigi, jo līdz septembrim tika īstenoti divi Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammu finansētie projekti, kas deva iespēju būtiski uzlabot skolas materiāli tehnisko bāzi un mācību vidi.

Mērķprogrammas „Mūzikas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” ietvaros Indras Mākslas un mūzikas skola projektu konkursam pieteica projektu „Izglītības programmas „Dejas pamati” audzēkņu mācību vides uzlabošana Indras Mākslas un mūzikas skolā “ un saņēma VKKF finansējumu 1000.00 EUR apmērā. Projekta īstenošana paredzēja profesionālās deju grīdas iegādi skolas deju klasei. Sakarā ar to, ka iedalītais finansējums nebija pietiekams, tika saņemts Krāslavas novada domeы līdzfinansējums 600. 83 EUR apmērā. Uzsākot īstenot doto projektu, finansiālais atbalsts tika saņemts arī no Indras pagasta pārvaldes, un deju klasē tika veikt pilns kosmētiskais remonts.

Kopīgiem spēkiem, sagaidot jauno mācību gadu, izdevās izveidot kvalitatīvu un mūsdienīgu mācību telpu profesionālās ievirzes izglītības programmas „Dejas pamati” īstenošanai. Atjaunotā deju klase iepriecinās deju programmas audzēkņus un radīs iespēju mācību procesu padarīt kvalitatīvāku, jo dejotāja svarīgākais instruments ir ķermenis un lielākais palīgs - kvalitatīvs grīdas segums. Jācer, ka uzlabotie mācību apstākļi vēl vairāk stiprinās audzēkņu interesi apgūt deju programmu. Pagājušā mācību gada septembrī izglītības programmas „Dejas pamati” 1. klasē tika uzņemti 30 audzēkņi. Tā ir lielākā klase skolas vēsturē, kurā dejas prasmes sāka apgūt bērni no Indras, Robežnieku un Piedrujas pagasta. Jācer, ka pēc 6 gadiem skolas izlaidumā tiks izsniegtas 30 apliecības par izglītības programmas apguvi.

Mērķprogrammas „Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” ietvaros Indras Mākslas un mūzikas skola projektu konkursam pieteica projektu „Tehniskais aprīkojums Indras Mākslas un mūzikas skolas veidošanas klasei” un saņēma VKKF finansējumu - 3037.94 EUR. Projekta īstenošana paredzēja mācību priekšmeta „Veidošana” klases aprīkošanu un uzlabošanu. Īstenojot projektu, tika iegādāta elektriskā podnieku virpa, keramikas apdedzināšanas krāsns un koka plaukti māla darbu žāvēšanai un uzglabāšanai.

 Veidošana ir viens no izglītības programmas „Vizuāli plastiskā māksla” audzēkņu iemīļotajiem mācību priekšmetiem. Darbs ar mālu attīsta pirkstu motoriku, veicina telpisko domāšanu un radošumu. Veidošanu mākslas programmas audzēkņi apgūst no 1. līdz 7. klasei, un katrā vecumposmā ir jāattīsta konkrētas prasmes un iemaņas. Mācību priekšmeta „Veidošana” programma no 6. klases paredz virpošanas prasmju apguvi. Virpošana no māla ir interesants un diezgan sarežģīts process, ko skolas audzēkņi apgūst ar lielu interesi.

Projekta īstenošanas rezultātā Indras Mākslas un mūzikas skolā tika iekārtota ērta un vizuāli pievilcīga veidošanas klase, kas tika aprīkota ar jaunu, kvalitatīvu aprīkojumu.

4. septembrī tiek plānota atjaunoto mācību telpu - deju klases un veidošanas klases - atklāšana.

Rīkojot mērķprogrammu projektu konkursus, VKKF dod iespēju Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestādēm uzlabot skolu materiāli tehnisko bāzi. Indras Mākslas un mūzikas skola aktīvi un veiksmīgi piedalās projektu konkursos, piesaistot finansējumu skolas materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai.

Ērika Zarovska,
projektu vadītāja, Indras Mākslas un mūzikas skolas direktore 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde