piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Atraktīva mūzikas nodarbība

Pievienots: 09.11.2017

Šī gada 1. novembrī mūsu skolā viesojās ASV komponists un diriģents maestro Andrejs Jansons ar pieciem lieliskiem mūziķiem, kuri spēlēja sekojošus instrumentus: flautu, mežragu, oboju, klarneti un fagotu. Viņi pārstāvēja labākos mūsu valsts orķestrus.

3.–4. klašu skolēniem bija ekskluzīva iespēja dzirdēt ne tikai šo izcilo mūziķu sniegumu, bet arī pašiem piedalīties mūzikas izpildīšanas procesā. Skolēni iejutās diriģenta lomā, kas nemaz nebija tik viegli. Spēlēja ritmisko pavadījumu ar dažādiem sitamajiem instrumentiem un, protams, katrs varēja pamēģināt izvilināt skaņu no kāda pūšamā instrumenta. Mūziķis, kurš spēlēja mežragu, pastāstīja un parādīja, kā pašam var mēģināt izgatavot instrumentu. Tam ir nepieciešama gumijas caurule, piltuve un iemutnis. Vairāki skolēni, sevišķi zēni, izrādīja par to interesi.

Nodarbības vadītājs - maestro Jansons - ar jautājumu palīdzību bērnus uzvedināja nonākt līdz pareizām atbildēm, tādējādi rosinot viņus domāt pašiem. Tas bija galvenais atraktīvās mūzikas nodarbības mērķis.

Paldies ASV vēstniecībai, kura izvēlējās mūsu skolu un sponsorēja šo projektu.

Lūk, dažas skolēnu atsauksmes.

Juliāna (4.b klase): „Man patika, kā maestro A. Jansons mums stāstīja par mūzikas instrumentiem. Mani ieinteresēja mežrags. Es gribētu iemācīties to spēlēt. Mēs uzzinājām daudz ko jaunu. Es pirmo reizi redzēju pikolo flautu, fagotu un oboju. Liels paldies Amerikas vēstniecībai.”

Anna (4.b klase): „Man ļoti patika šī mūzikas nodarbība. Es spēlēju vijoli, bet gribētu iemācīties spēlēt fagotu. Šī nodarbība bija ļoti interesanta, un es pirmo reizi redzēju fagotu, pikolo flautu un oboju. Man ļoti patika eksperiments ar mežragu! Maestro Jansons uzdeva mums diezgan sarežģītus jautājumus. Paldies par šo nodarbību. Paldies mūziķiem, ka atbraucāt tieši pie mums.”

Sintija (3.a klase): „Man ļoti patika skaistā mūzika, un to varēja klausīties arī mūsu skolas bērni. Mūzika bija neparasta, interesanta un mīļa. Es uzzināju daudz jauna. Bija ļoti jauki, ka muzikanti arī mums ļāva paspēlēt kādu no mūzikas instrumentiem. Man ļoti patika flauta. Es gribētu pateikt paldies Andrejam Jansonam. Man ļoti patika koncerts!”

Ervīns (3.a klase): „Man ļoti patika koncerts. Mums pastāstīja, ka katram instrumentam ir savs nosaukums. Es sapratu, ka katrs instruments skan citādi. Ir arī sitamie instrumenti, kurus sitot rodas skaņa. Man patika spēlēt tamburīnu. Es domāju, ka bērni saprata, kas ir īsta mūzika.

Ieva (3.a klase): „Man ļoti patīk flauta. Man ir sapnis spēlēt šo instrumentu. Es esmu ļoti laimīga, jo mūziķi piepildīja manu sapni, ļaujot paspēlēt flautu. Sapratu, ka nav nemaz tik viegli to spēlēt. Paldies Andrejam Jansonam un visiem mūziķiem par skaisto koncertu.”

Gregors (4.a klase): „Es gribu jums pateikties par labu koncertu un skaistām melodijām. Es būtu laimīgs, ja jūs varētu biežāk braukt pie mums un uzstāties. Paldies, ka iepazīstinājāt mani ar dažādiem mūzikas instrumentiem.”

Viktorija (4.a klase): „Paldies, ka atbraucāt ar tik skaistu koncertu. Man patika visi mūzikas instrumenti. Es ļoti gribētu vēl tādus koncertus. Nākamajā reizē parādiet un pastāstiet mums par citiem instrumentiem.”

Santa (4.a klase): „Paldies, ka atbraucāt pie mums, bija ļoti jauki klausīties jūsu koncertu. Man ļoti patika. Es palūdzu, lai dzimšanas dienā man uzdāvina flautu.”

Ēriks (4.a klase): „Es esmu priecīgs, ka varēju paturēt rokās lielo flautu. Man šis instruments ļoti patika. Paldies, ka parādījāt, kā pašam var uztaisīt kādu mūzikas instrumentu.”

Renārs (4.a klase): „Ļoti interesants koncerts. Es domāju, ka vajag vairāk tādu koncertu, lai bērni biežāk varētu dzirdēt labu mūziku. Man patika visi muzikanti. Man arī patīk mūzika, un es klausos to katru dienu.”

Džesika (4.a klase): „Paldies par koncertu. Man visvairāk patika mežrags un flauta. Ļoti patika, ka varēja pamēģināt uzspēlēt dažādus instrumentus. Es ļoti ceru, ka jūs atbrauksiet pie mums vēl.”

Alīna (3.b klase): „Man ļoti patika koncerts, bet visvairāk - mežrags. Man arī patika, kā maestro Jansons dejoja ar mūsu meitenēm. Es gaidīšu arī nākamo koncertu!” 

 Ilona Aprupe, Krāslavas pamatskolas mūzikas skolotāja 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde