piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Daugavpils pa tramvaja logu

Pievienots: 24.05.2022

18. maijā  programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros Krāslavas ģimnāzijas 9. klašu skolēni devās neparastā braucienā – mācību ekskursijā „Daugavpils pa tramvaja logu”, iepazīstot vairāk otro  lielāko Latvijas pilsētu no jauna un uzzinot neparastus faktus no pilsētas vēstures.

Ekskursiju tramvajs noformēts vēsturiskā stilā. Tajā ir ierīkoti soli un galdi, kas atšķir to no ikdienas sabiedriskā tramvaja. Tas ir mājīgs – mīksti sēdekļi, ērti galdiņi, pie logiem  – aizkari. Ekskursijas laikā skolēni vairāk uzzināja par pirmajiem tramvajiem un uzņēmuma vēsturi.

Skolēni ar interesi un aizrautību klausījās gides stāstījumu, iesaistoties tajā arī paši. Skolēni uzzināja daudzus jaunus faktus par Daugavpils pilsētas seno laiku vēsturi, noskaidroja pilsētas atrašanās vietu iepriekš, kas nemaz nebija tur, kur tā ir tagad. Iepazināmies arī ar pilsētas populārākajām personībām, kas nesušas tās vārdu pasaulē un ievērojamākajām vietām, ko labprāt apmeklē tūristi. Tāpēc sev par prieku skolēni varēja atbildēt uz daudziem gides Kristīnes Kunickas jautājumiem un par to saņēma saldas balviņas. Taču daudzi fakti kļuva par atklājumu – smilšu tuksnesis tagadējā Ķīmiķu mikrorajonā, nežēlīgā „Miškas Japončika” banda, kas siroja šajā tuksnesī, 5 vārda „Vienības” nosaukumi Daugavpilī, Daugavpils cietuma „Baltais gulbis” arhitekta negaidītais un neparedzamais liktenis u.c. Tas radīja izbrīnu un aizrāva.  Un vēl – pirmoreiz skolēniem bija iespēja izbraukt cauri tramvaja depo teritorijai!

2022. gada 3. martā Latgales Centrālajā bibliotēkā atvērās Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs, un mēs ar skolēniem to apmeklējām. Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā skolēni izpētīja daudzas 21. gadsimta tehnoloģijas. Viena no tām – kinētiska viktorīnas kolekcija, kur bērni izkustējās un pārbaudīja zināšanas par dabu, ģeogrāfiju, literatūru, kultūru u.c. tēmām. Kā 21. gadsimtā iztikt bez virtuālās realitātes – ar 3D brillēm skolēni apskatīja video par Daugavpils, Utenas, Zarasu un Preiļu tūrisma objektiem. Visvairāk skolēniem patika interaktīvais velobrauciens. Minot statīvā iestiprināta divriteņa pedāļus, ekrānā var apskatīt Austrumlietuvas un Dienvidlatvijas skaistākās vietas. Nepalika bez uzmanības arī burvju paklājs. Skolēni spēlēja interaktīvās spēles – futbolu, gaisa hokeju un citas veiklības spēles, minēja dažādus uzdevumus un viktorīnas.

Krāslavas ģimnāzijas 9. klašu skolēniem tā bija lieliska diena mācībām, atpūtai un izklaidei ar draugiem. Brauciens izdevās! Bija aizraujoši un izzinoši.

Krāslavas ģimnāzijas 9. klašu audzēkņu vārdā –
klases audzinātājas Jeļena Japiņa, Ināra Grāve un Inga Skerškāne
Autoru foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde