piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Indras pamatskolas audzēkņiem „Latvijas skolas somā” teātra izrādes un ekskursijas

Pievienots: 07.06.2023

Kultūrizglītības programma „Latvijas skolas soma” jau vairākus mācību gadus nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, tā attīstot kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci un spēcinot lepnumu par savu valsti un tās cilvēkiem. Programmas ietvaros 2022./2023. mācību gada 2. semestrī Indras pamatskolas audzēkņi izvēlējās apmeklēt teātra izrādes un paplašināt redzesloku un apgūt mācību saturu, dodoties mācību ekskursijā uz skaisto Latgales pilsētu Ludzu.

1.-4. klases audzēkņi devās ceļojumā uz Rēzekni. Latgales vēstniecība „GORS” piedāvāja teātra izrādi „Dzeltenā zemūdene”. Šodien mēs nevaram iedomāties savu dzīvi bez interneta! Bet ko darīt, ja tas pazūd?! Tāpēc izrādes varoņi kopā ar bērniem atklāja brīnumaino piedzīvojumu pasauli, kurā iztēlei, fantāzijai un trakām idejām nav robežu. Kā mudināt bērnus un vecākus mazāk laika pavadīt pie viedierīcēm? Bērniem patīk iegūt jaunus draugus, apgūt jaunas prasmes. Šī izrāde palīdzēja ikvienam skatītājam attīstīt uzmanību un radošu domāšanu, kā arī mudināja pilnvērtīgi un neaizmirstami pavadīt brīvo laiku.

5.-7. klases audzēkņi teātra elpu sajuta Daugavpils teātrī, noskatoties iestudējumu „Spreideits”, kas ir pirmais teātra iestudējums bērniem latgaliski. Annas Brigaderes pasaku lugas sižets ir labi zināms visiem, ir lasīta grāmata, skatījāmies filmu un arī animācijas multfilmu. Teātra radošās komandas veidotais iestudējums mums ļāva ar prieku izjust Sprīdīša neparastos piedzīvojumus un bez grūtībām saprast notiekošo uz skatuves pat bez latgaliešu valodas priekšzināšanām. Mūsu audzēkņiem ļoti iepatikās izrādē etnoroka grupas „Laimas muzykanti” sacerētā mūzika, brīnišķīgā horeogrāfija, dekorācijas un aktieru meistarība.

8. un 9. klases audzēkņi mācību ekskursijā devās uz Ludzu, lai iepazītos ar šīs pilsētas vēsturiskām vietām, notikumiem. Novadpētniecības muzejā iepazinām viduslaiku posmu Ludzas novadā - kas notika tajā laikā, kā dzīvoja cilvēki un ar ko viņi nodarbojās. Skolēniem bija lieliska iespēja iejusties viduslaiku cilvēku lomās, jo varējām pārģērbties un nedaudz pastrādāt kādā no senajiem amatiem: tirgotājs, kalējs, bruņinieks, garīdznieks. Meitenes varēja pielaikot kleitas un novērtēt tā laika modi – ar tādiem gariem svārkiem diezgan grūti staigāt mūsdienās. Pēc šīs nodarbības bija pastaiga pa pilsētu ar ģidi, kura atklāja daudz interesantu faktu un parādīja skaistas vietas un ēkas, kuras bija vērts apmeklēt: senas mājas ar vēsturi, krāšņas baznīcas, senās pilsdrupas un izbaudījām brīnišķīgu skatu uz pilsētu no kalna.

Ruta Andrukoviča, Inga Jākobsone, Tatjana Kutņaka,
Indras pamatskolas skolotāji
Vijas Sjadro, Rutas Andrukovičas un Ilonas Beitānes-Špakas foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde