otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latgales reģiona akordeonistu seminārs „Gribu būt mūziķis”

Pievienots: 06.05.2022

27. aprīlī Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi piedalījās Latgales reģiona akordeonistu semināra „Gribu būt mūziķis” noslēguma pasākumā Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā, kurš apvienoja jaunus akordeonistus no mūzikas skolām, topošos mūziķus – vidusskolas audzēkņus un mūzikas akadēmijas studentus.

Šis bija fināls vērienīgajam pasākumu ciklam, kas norisinājās visa otrā mācību pusgada garumā. Pasākumu cikla ietvaros Latgales mūzikas skolas akordeona spēles pedagogiem bija iespēja apmeklēt profesionālās kvalifikācijas pilnveides kursus, gūt jaunas zināšanas un dalīties pieredzē izbraukuma meistarklasēs Latgales reģiona mūzikas skolās, savukārt audzēkņiem tika piedāvātas dažādas interesantas aktivitātes. Viena no tām - viktorīna „Mission impossible vai Nospēlē, ja proti” un komandu spēles sadarbībā ar SBDMV akordeonistiem. Kā arī vidusskolas audzēkņi aicināja jaunos akordeonistus piedalīties konkursā „Akordeona spēles meistarības uzliesmojošās zvaigznes”. Tā galvenais uzdevums bija parādīt savu instrumenta spēles meistarību, tehniskās sagatavotības un skaņas pārvaldīšanas līmeni un izvirzīt labāko dažādās nominācijās - „Mērķtiecīgais strēlnieks”, „Veiklais perfekcionists”, „Nepārtrauktās darbības mākslinieks”, „Skaņu enerģijas pārvaldnieks”, „Reaktīvais sprinteris”, „Pārsteiguma efekta meistars”.

Fināla pasākums tika atklāts ar Latgales reģiona mūzikas skolu akordeonistu apvienotā orķestra priekšnesumu. Jāatzīst, ka kopš ar pandēmiju saistīto ierobežojumu atcelšanas šis bija pirmais klātienes pasākums, kas apvienoja tik kuplu jauno akordeonistu skaitu – vairāk nekā 60. Bērni guva patiesu gandarījumu par kopā būšanu uz lielās Mūzikas vidusskolas skatuves.

Koncertā Krāslavas Mūzikas un mākslas skolu pārstāvēja akordeonisti Stefans Gorns un Sergejs Loskutovs (skolotāja Baiba Trūle).

Pasākuma noslēgumā jaunajiem akordeonistiem bija iespēja baudīt akordeona spēles mākslu, ieklausīties Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas akordeona katedras studentu profesionālajā izpildījumā.

Baiba Trūle,
akordeona spēles pedagogs
Autores foto


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde