ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Latgaliešu hip-hop pēcpusdiena jauniešiem Dagdā

Pievienots: 07.07.2021

Latgales kultūras programmas projekta ietvaros 31. jūlijā Dagdā tiks organizēta „Latgaliešu hip-hop pēcpusdiena”, kuras ietvaros moderni un jauniešiem saprotamā veidā tiks stiprināta latgaliskā identitāte.

Dagdas jauniešiem un pilsētas viesiem plānots piedāvāt aizraujošas un latgaliskām vērtībām piepildītas brīvdabas aktivitātes, piesaistot profesionālus hip-hop kultūras pārstāvjus no Latgales reģiona.    

Plānoti grafiti paraugdemonstrējumi vides objektu apzīmēšanā Dagdas Kultūras centra pagalmā ar Wraiteri Kvāpu, studijas „STOPTIME Dance Studio” (Daugavpils) deju priekšnesumi un hiphopa skaņas labākajās tradīcijās latgaliešu reperes Ūgas (Rēzekne) izpildījumā. Visas aktivitātes klātienē notiks atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”. Lai aptvertu pēc iespējas plašāku auditoriju, paredzēta arī video tiešraide Dagdas Kultūras centra „facebook” lapā un uz LED ekrāna Dagdas pilsētas centrā. 

Organizējot šāda veida aktivitātes, jauniešiem tiks dota iespēja iepazīt hip-hop kultūru, ko raksturo četri galvenie pamatelementi: repošana, dīdžejošana, breikošana un grafiti. Arī Latgales reģionam šī māksla ir raksturīga, tāpēc nepieciešams to popularizēt un attīstīt, pievēršot uzmanību latgaliešu valodas skanējumam ne tikai mājās, bet arī publiskajā telpā. Vajag ļaut jauniešiem sajust, apzināties un novērtēt, ka muzicēt un uzrunāt publiku latgaliski ir patiesi, aizraujoši un pat moderni. Latgales novads ir pazīstams ar brīnišķīgām un senām mūzikas un mākslas tradīcijām, kas rūpīgi jāglabā un jāuztur, bet tajā pašā laikā jāiepazīst arī jaunā 21. gadsimta mūzika un māksla, tāda, kuru tauta savā arhīvā glabās nākamajos gadsimtos. 

Projekta kopējās izmaksas ir 3410 EUR, tai skaitā 850 EUR ir projekta publiskais finansējums un 2560 EUR pašvaldības līdzfinansējums.

Projekts tiek īstenots ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un A/S „Latvijas valsts meži” finansiālu atbalstu.

 Vairāk informācijas par notikumiem Dagdā: www.dagda.lv,
Dagdas novada Kultūras centra „facebook” lapā: https://www.facebook.com/kultura.dagda.lv

 Informāciju sagatavoja projekta vadītāja Inese Plesņa


Jauna aptauja

Jūlijs - 2024
P O T C P S S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde