piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Mācību seminārs Krāslavas Valsts ģimnāzijā

Pievienots: 14.09.2017

Bija iesākts milzīgs un nopietns darbs, kad, tuvojoties 2016./2017.m.g. noslēgumam, pieteicos kursiem „Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībām”. Vasarā, gan jūnijā, gan augustā, pavadīju laiku ļoti saturīgos un nopietnos kursos, kur, protams, iesākums likās smags un galamērķis nesasniedzams.

 Mums, kursu dalībniekiem no visas Latvijas, ir iespēja apgūt gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas stundu vērošanā un analīzē. Līdz ar to arī es pati papildinu un noslīpēju iemaņas un prasmes sava mācību procesa pilnveidošanā ikdienā.

Lai es varētu pilnvērtīgi apgūt mācīšanās konsultanta iemaņas, man, protams, ir pašai vispirms pilnībā jānoslīpē savs ikdienas darbs stundās, tāpēc mums tika rīkoti izbraukuma mācību semināri, kur mēs, topošie konsultanti, rādām stundas, kā arī vērtējam un analizējam tās. 

11. septembrī Krāslavas Valsts ģimnāzijā ierādās topošo konsultantu grupa kopā ar vadītāju Uldi Dzērvi (LU Starpnozaru inovāciju centra vadītājs), lai vērtētu manu un vēl vienas skolotājas stundu. Jāsaka milzīgs paldies manai kolēģei L. Andžānei (matemātikas skolotāja), kura piedāvāja ciemiņiem piedalīties arī savā stundā.

Dienas noslēgumā tika veikta stundu analīze, un ar lepnumu varu teikt, ka semināra dalībnieki bija gandarīti par redzēto. Īpaši viņus sajūsmināja gan pats mācību process un skolotāju prasme stundas laikā risināt kādas nestandarta situācijas, gan skolēnu atvērtība un labais kontakts ar skolotājiem, kā arī skolēnu pozitīvā attieksme pret mācību procesu. Klātesošie uzsvēra un novērtēja pozitīvo, nepiespiesto gaisotni skolā kopumā, kas ļauj ne vien brīvi justies visiem skolēniem, bet arī radoši izpausties un kopā ar skolotājiem sasniegt izvirzītos mērķus.

 Mana darbošanās kursos „Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībām” vēl turpināsies līdz decembrim, bet pašlaik pārņem gandarījuma izjūta, jo nopietns darba process rit uz priekšu un izvēlētais ceļš ir pareizs.

Aija Jakovele, Krāslavas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde