otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

„Nybo” ir ienācis Krāslavā

Pievienots: 09.05.2022

Maija sākumā notika svinīgs pasākums, kurā šūšanas uzņēmuma „Nybo” pārstāvji ar prieku paziņoja par savas filiāles atvēršanu Krāslavā. Firmas piegādes ķēdes vadītāja Gunta Ābika klātesošajiem izstāstīja par kompānijas vēsturi, kuras pirmsākumi Latvijā meklējami 1999. gadā, kad Dobelē darbu sāka dāņu apģērbu ražotājs, kurš Eiropā darbojas kopš 1962. gada. No pirmā darbības gada Latvijā un līdz šim brīdim uzņēmums uzrāda dinamisku izaugsmi un tiecas uz paplašināšanos. Šodien „Nybo” ir attīstījies līdz pilna servisa ražošanas rūpnīcām vairākās Latvijas pilsētās. Kompānija ir ieņēmusi spēcīgu un pārliecinošu pozīciju Eiropas tirgū kā augstas kvalitātes apģērbu ražotājs, kurā Latvijā strādā 150 kvalificētu un zinošu darbinieku Dobelē, Jelgavā un Talsos. Kopš 2020. gada sākuma SIA „Nybo Dobele” Latvijā ir ieguvis ISO sertifikātu, kas apliecina uzņēmuma darbības procesu kvalitātes atbilstību starptautiskiem standartiem un rada uzticamību sadarbības partneriem.

Krāslavas filiāle ir visjaunākā – šobrīd tajā strādā septiņi cilvēki. G. Ābika uzsvēra, ka Krāslavu saskata kā vietu, kur var daudz paveikt: „Mēs vēlamies turpināt attīstību, piedāvājot Krāslavas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem stabilu darbavietu, sociālās garantijas un pozitīvu atmosfēru. Gaidīts ir ikviens, tostarp no lauku apvidus, kas vēlas iekļauties mūsu kolektīvā, bet nepieciešamās iemaņas var tikt apgūtas filiāles meistares Valentīnas Jankovskas vadībā.”

Firmas pārstāvji īpaši akcentēja, ka Krāslava ir nozīmīgs posms firmas attīstībā. „Nybo” gatavs dot ne tikai jaunas darbavietas, bet arī papildināt pašvaldības budžetu ar veiktajiem nodokļu maksājumiem un iespēju robežās atbalstīs Krāslavas slimnīcu ar pašu izgatavotajiem darba apģērbiem. Turklāt šos vārdus tūlīt pat apliecināja ar noderīgu dāvanu - Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks saņēma trīs kastes ar iepakotām darba jaciņām un biksēm Krāslavas slimnīcas personālam.

Savā uzrunā G. Upenieks pateicās par dāvinājumu un novēlēja firmai veiksmi attīstīsies. Viņš akcentēja, ka pašvaldība primāri iegulda uzņēmējdarbības atbalstam. Ir iecere uzbūvēt vēl vienu angāru Indras ielas ražošanas zonā, lai interesentiem varētu piedāvāt kvalitatīvas telpas uzņēmējdarbības veikšanai. Domes priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka laika gaitā Krāslavā ir izveidojušās profesionālu šuvēju dinastijas. Pašvaldība pievērš uzmanību arī profesionālās izglītības jautājumiem. Pilsētā vairākus gadus veiksmīgi darbojas Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība, kas spēj operatīvi mainīt apmācību programmas, atbilstoši uzņēmēju interesēm un pieprasījumam pēc darbaspēka.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde