ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Tikšanās ar Amāliju – meiteni no Vācijas

Pievienots: 17.10.2017

11. oktobrī angļu valodas stundā mēs, 8. b un c klases skolēni, tikāmies ar meiteni Amāliju, kas dzīvo Vācijā. Šī tikšanās bija ļoti interesanta un neaizmirstama. Pirms tam es jau iepazinos ar Amāliju. Viņa, pēc manām domām, ir ļoti patīkams cilvēks, mēs parādījām viņai skolu, bibliotēku, aktu zāle, sporta zāli, garderobi, ēdnīcu, kā arī fizikas, ķīmijas, vēstures, informātikas, ģeogrāfijas kabinetu un citas telpas. Amālijai bija ļoti labi iespaidi par mūsu skolu, meitene bija pārsteigta par to, cik skaisti ir pie mums, bet citādi arī nevarēja būt, jo mēs viņu sagaidījām ar smaidiem un atplestām rokām. Pēc ekskursijas pa skolu sākās tikšanās un saruna ar mūsu viešņu. Mūsu klase jau iepriekš sagatavoja interesantus jautājumus, lai uzdotu tos meitenei no citas valsts, par kuru mēs zinām diezgan maz.

Amālijas tētis un mamma dzimuši Krāslavā, meitenes vecākais brālis arī krāslavietis, bet viņa ir dzimusi Rīgā. Viņai bija pieci gadi, kad kopā ar ģimeni Amālija pārcēlās uz Vāciju, un tagad dzīvo Nordhornā, šī pilsēta ir daudz lielāka nekā mūsu mājīgā Krāslava. Pilsētas iedzīvotāju skaits – 50000 cilvēku. Pašlaik Amālijas tēvam ir savs uzņēmums, šajā darbā viņam palīdz sieva. Viņi dzīvo privātmājā, un meitene apmeklē visparastāko skolu, mācās 7. klasē. Interesanti, ka, piemēram, mums ir 7. a, b un c klase, bet Vācijā - 7.1., 7.2. un 7.3. kl. Amālija mācās 7.2. klasē, tajā ir 25 skolēni, lielākā daļa - meitenes. Viņas skolā, tāpat kā Krāslavā, ir ēdnīca, bet stundas notiek nevis dažādos kabinetos, bet vienā. Tādi mācību priekšmeti kā fizkultūra un peldēšana tiek apgūti sporta zālē. Amālijas iemīļotākās stundas - zīmēšana un peldēšana. Ir arī atšķirības - piemēram, Latvijā vasaras brīvlaiks ilgst trīs mēnešus, bet Vācijas skolās - tikai vienu mēnesi, un jau jūlijā bērni iet uz skolu. Tagad viņiem ir rudens brīvlaiks, kas turpinās divas nedēļas, tāpēc Amālija atbrauca ciemos pie savas vecmāmiņas. Mēs ne tikai uzzinājām par skolas dzīvi Vācijā, bet arī pastāstījām par savu skolu, jo mums tiešām ir, ar ko lepoties. Varavīksnes vidusskolā regulāri notiek interesanti pasākumi, braucieni, mēģinājumi un svētki, ir daudz interešu pulciņu. Meitenei tas šķita pārsteidzoši - kur vēl var atrast tik radošu un kreatīvu skolu.

Protams, visvairāk mūs interesēja pati Amālija. Mums bija interesanti, ar ko viņa aizraujas, kas viņai patīk, ko dara brīvajā laikā. Bija arī jautājums par to, kādu viņa redz savu nākotni. Mēs uzzinājām, ka meitenei patīk dzīvnieki, it īpaši kaķi, brīvajā laikā viņa zīmē, viņai ir ļoti skaisti darbi, vēl viņa labprāt skatās anime filmas. Izrādījās, ka viņas mīļākā atrašanās vieta ir mājas, meitenei patīk mājīgums un siltums, kas vienmēr valda tieši mājās. Pašlaik viņas sapņu profesija ir animators. Mēs sapratām, ka Amālija ir ļoti interesanta meitene. Tagad viņai ir 12 gadu, 5. maijā viņai ir dzimšanas diena. Amālija ļoti uzmanīgi mūs klausījās, smaidīja un labprāt atbildēja uz visiem jautājumiem.

Pēc mūsu savdabīgās intervijas visi sapulcējās, lai uztaisītu kopbildi, kurā visi smaidīja. Amālija mums piedāvāja apmainīties ar adresēm sociālajos tīklos, lai varētu sazināties arī turpmāk. Mēs arī pievienojāmies viņas draugu pulkam „instagramā”. Pēc tam visi devās uz ēdnīcu. Mūsu viešņai, tāpat kā citiem skolēniem, pusdienas bija bezmaksas, un viņa atkal bija sajūsmā par to, cik laipni ir visi apkārtējie un cik garšīgus ēdienus gatavo mūsu skolas pavāri.

Pēc šīs tikšanās es varu apgalvot, ka Amālija ir ļoti atklāts cilvēks, sarunāties ar viņu bija ļoti interesanti. Man bija prieks iepazīties ar viņu, tas ir lieliski, ka mums ir iespēja kontaktēties ar draugiem no dažādām pasaules valstīm. Atvadoties no Amālijas, es padomāju par to, ka kādreiz noteikti apmeklēšu Vāciju. Patīkami, ka mūsu skola vienmēr priecājas par visiem jaunajiem draugiem. Atkal gaidīsim tevi ciemos, Amālija!

Kristīna Filatova,
Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 8. b klases skolniece

Anželas Semjonovas foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde