ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Valsts svētku un patriotisma nedēļa Varavīksnes vidusskolā

Pievienots: 02.12.2020

Valsts svētku un patriotisma nedēļa Varavīksnes vidusskolā aizvadīta gaiši un sirsnīgi. Lai veidotu kopības izjūtu ar mūsu zemi, novadu un līdzcilvēkiem, skolēni kopā ar saviem klases audzinātājiem un skolotājiem īstenoja dažādas radošas aktivitātes, un šogad to moto bija „Par Latviju domājot…”.  Šādi pasākumi ir ļoti nozīmīgi, jo tiek stiprināta skolēnu pilsoniskā apziņa, kas ir neatņemama Latvijas patriota īpašība. Labas domas, vārdi un darbi vienoja visus, un vairākas klases labprāt dalījās ar saviem iespaidiem.

1. a klase Valsts svētku nedēļā pētīja Latvijas novadus, mūsu lielākās pilsētas, upes un ezerus. Bērni izlasīja latviešu tautas pasaku „Kā zvēri raka Daugavu” un izveidoja mūsu likteņupes maketu. Pirmklasnieku zīmējumi bija veltīti Latvijas dzimšanas dienai, tagad labākie radošie darbi izstādīti skolas gaitenī. Skolēnu vecāki sagatavoja saviem bērniem nelielas dāvanas, kas ļoti iepriecināja mazuļus!

2. a klase 10. novembrī jautri svinēja Mārtiņdienas svētkus: taisīja ķekatu maskas, spēlēja seno Mārtiņdienas rotaļu „Gaiļu cīņas”. Valsts svētku nedēļas gaitā bērnu skolas formas tērpus rotāja pašdarinātas piespraudes „Mārītes”. Klases dāvana Latvijas dzimšanas dienā - piedalīšanās labdarības akcijā „Drosmes kaste”. Skolēnu ģimenes savāca naudu un nopirka LEGO komplektus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas mazajiem pacientiem.

Svētku nedēļas laikā 5.a klases skolēni bija ļoti patriotiski un ar prieku piedalījās visās aktivitātēs. Šī nedēļa klasē sākās radoši - ar zīmējumu izstādi „Manai Latvijai es novēlu...”. Zīmējumos bērni attēloja savas idejas par to, kādu gribētu redzēt savu dzimteni, bet savos novēlējumos piektklasnieki atzinās, cik ļoti mīl Latviju. Pateicoties skolotājiem, bērniem bija iespēja katru dienu atklāt sev 10 interesantākos faktus par Latviju.

7.a klases skolēni uzsvēra, ka novembris ir Dzimtenes mēnesis, jo šajā laikā mēs ne tikai svinam valsts svētkus, bet arī domājam par dzimteni. Skolēni vēlreiz izšķirstīja Latvijas vēstures lapas, piedalījās viktorīnā „Mūsu zeme-Latvija”, klausījās latviešu dziesmas, mēģināja sajust un sadzirdēt Latviju. Pamatskolēni aprakstīja savas mīļākās vietas Krāslavas novadā: vieniem – tas ir parks, pils komplekss, pilsētas ielas, citi bauda mūsu lauku skaistumu, vērojot saullēktu, vai apbrīno milzīgos laukakmeņus, kā arī šūpoles, kas atrodas vecmāmiņu pagalmā...

9.a klase Svētku nedēļā darbojās ar tēmu „Manas dzimtenes iemīļotie stūrīši”, skolēni izveidoja fotokolāžu par ceļojumiem pa Latviju kopīgo ekskursiju un pārgājienu laikā no 5. līdz 9. klasei! Jaunieši piedalījās 2 viktorīnās, ko piedāvāja interneta platforma „uzdevumi.lv” un skolas bibliotēka, kopā skatījās videoklipus par Latviju un izveidoja asociatīvo rindu par tēmu „Mana māja, mana valsts, mana dzimtene” - Latvija ir mūsu mājas, tā ir skaista, zaļa, daudzpusīga, brīnišķīga, maģiska, tīra, sportiska valsts, ar tīrām upēm, ar labiem, jautriem un dziedošiem cilvēkiem.

9.b klasei 17. novembrī bija neparasta stunda – pirmkārt, skolēni piedalījās klases stundā no savām mājām, un otrkārt, todien uzkrita pirmais sniegs. Tā bija interaktīva stunda, jaunieši runāja par latviešu dziesmām, filmām, mīļākajām pilsētām un, protams, par mūsu Krāslavu. Devītklasnieki bija gandarīti par to, ka varēja svinēt mūsu valsts dzimšanas dienu mierpilnā un draudzīgā gaisotnē.

12. klases skolēni stundās un ārpus tām daudz runāja par Latviju, tās vērtībām, bagātībām, priekšrocībām... Patriotiskās klases stundas laikā vidusskolēni izteica savus novēlējumus valstij: „Liels paldies, ka es piedzimu Latvijā!”; „Paldies par tīru un skaistu dabu! Paldies par labi uzturētām ielām un pilsētām!”; „Es novēlu Latvijai augt un uzplaukt. Es ceru, ka visa Latvija uzvarēs Covid-19. Kopā mēs noteikti padarīsim Latviju vēl labāku!”

Liels paldies visai Krāslavas Varavīksnes vidusskola saimei par aktīvu līdzdalību, vienotību un izturību!

Informāciju apkopoja Galina Mikulāne



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde