ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas novada fizikas skolotāju seminārs

Pievienots: 24.05.2022

16. maijā Krāslavas novada fiziķi sarīkoja izbraukuma semināru uz „Moto & Metal NESTER CUSTOM” mākslas galeriju - izklaides kompleksu Preiļos, kurā atrodas mākslinieciski izvietotas izstāžu zāles ar individualizētiem motocikliem un metāla mākslas skulptūrām.

Tā kā Skola2030 balstās uz kompetenču pieeju, tajās ietvertas caurviju prasmes, tādas kā kritiskā domāšana un problēmrisināšana, jaunrade un uzņēmējspēja,  pašvadīta mācīšanās, sadarbība, pilsoniskā līdzdalība un digitālās prasmes. Fizikas skolotāji to visu saskatīja mākslas galerijā - jaunās programmas paredz, ka skolēniem jāiemācās ļoti daudzām prasmēm, piemēram, no izsniegtajiem vai pieejamiem materiāliem pašiem radīt kādu projektu, izdomāt kādu scenāriju lugai vai uzņemt video, samontēt to, ierakstīt balsi un daudz ko citu. Galerijā var redzēt perfektus darbus, kurus īpašnieks Aleksandrs N. pats rada no lietotiem materiāliem un metāla atliekām. Šeit izpaužas radošums, kritiskā domāšana, jaunrade, galerijas īpašnieki arī ir uzņēmēji, skulptori, datorgrafiķi, un to visu realizē tepat blakus – Preiļos. Īpašnieki ir īsti dabas draugi, jo lietotu metālu izmanto tālāk jauno skulptūru rādīšanai!

Krāslavas novada fizikas skolotāji jau divus gadus māca arī inženierzinības 7. klašu skolēniem, un šeit mēs, fiziķi, redzējām perfektus inženierzinātniskus risinājumus. Inženierzinību mērķis ir: skolēns praktiski rada sev un sabiedrībai noderīgus produktus, pakalpojumus, informācijas un vides risinājumus, dizaina procesā plānojot, projektējot un konstruējot, mērķtiecīgi, droši un atbildīgi izmantojot dažādus paņēmienus, darbarīkus un ierīces, tajā skaitā digitālās, izvēloties piemērotus materiālus, apgūstot atbilstošās prasmes un veidojot drošu un veselībai labvēlīgu darba vidi, atbilstoši rīkojas bīstamās sadzīves situācijās, izprot dizaina procesu un iegūst vienkārša tehnoloģiska procesa veikšanas un inženiertehnisku problēmu risināšanas pieredzi, spēj droši, efektīvi un atbildīgi izmantot digitālās tehnoloģijas dizaina procesā. Galerijas apmeklējums mums lika saprast, ka visu, ko galerijas īpašnieki rada, dara, veido un realizē, ir ideāls piemērs skolēniem, kuri apgūst inženierzinības.

Galerijā ir ļoti interesanti, un katrs – vai tas ir fiziķis vai ķīmiķis, vai servisa darbinieks, vai dizaineris, vai mākslinieks - atradīs sev tīkamu tēmu.

Brauciena laikā fizikas skolotāji dalījās pieredzē, izrunāja priekšmeta aktualitātes un akcentēja sadarbības priekšrocības arī turpmākajā darbā.

Izbraukuma seminārā piedalījās Ludmila un Pjotrs Boločko (Robežnieku un Indras pamatskola, Krāslavas Varavīksnes vidusskola), Aivars Vagalis (Krāslavas ģimnāzija), Konstantīns Ivanovs (Priežmalas pamatskola) un Vladislavs Bartušs (Dagdas vidusskola).

Patiess prieks par kopā būšanu un lietderīgu laika pavadīšanu!

Ludmila Koževņikova,
Krāslavas novada fizikas mācību jomas vadītāja, Krāslavas ģimnāzijas pedagogs
Autores foto

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde