piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Kā latgaļu lielie pīlādzēni brauca Auci iepazīt…

Pievienots: 15.05.2017

28.aprīļa agrā rītā Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” 7 skolotājas devās tālā ceļā uz Auci, kur notika Vislatvijas 4. pirmsskolas izglītības iestāžu „Pīlādzītis” salidojums. Rīts bija drēgns, dabas skati aiz mikroautobusa loga mainījās, Latgales paugurus nomainīja Zemgales plašie līdzenumi, kas mums likās neparasti tālu pārskatāmi, plaši. Ceļā piedzīvojām fantastisku saullēktu, kā arī momentu, kad pēkšņi uz ceļa izgāja mežu valdnieks – varens alnis, kurš līdz pēdējam brīdim stāvēja uz ceļa un acīmredzot pārdomāja - laist mūsu busiņu garām vai ne.

Galapunktā ieradāmies vieni no pirmajiem. Uzreiz pamanījām pie Auces novada PII „Pīlādzītis” tā simbolu – pīlādžkoku, kas bija „apģērbts” – sākot no krāsainām kurpēm, apģērbu gabaliem, beidzot ar šlipsi, mugursomu, lietussargu. Iestādes vadītāja Aija Gintere-Mikne mūs laipni sagaidīja Auces Kultūras centrā, aicinot reģistrēties un iebaudīt kafiju. Smalkmaizītes, cepumiņi, sāļās uzkodas, augļi un kafija, tēja smaržoja un arī garšoja lieliski!

Salidojumu atklāja Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis, kurš apbrīnoja pīlādzēnu kuplo skaitu un novēlēja raženu, iespaidiem bagātu dienu Aucē. Iespaidīgs bija Auces novada PII „Pīlādzītis” audzēkņu sveiciens - koncerts- , īpaši mūs priecēja deju pulciņa priekšnesumi, kuros bērni uzstājās oriģinālos, gaumīgos tērpos. Uzjautrināja dzejoļu izteiksmīgums Kevina sniegumā.

Sekoja iepazīšanās ar Auces novada PII „Pīlādzītis”, kas atrodas blakus Auces Kultūras centram. Vadītāja pastāstīja, ka agrāk tā bija aizsargu māja, vēlāk telpas pielāgoja bērnudārza vajadzībām. Tāpēc telpas pašauras. Iestādē ir 60 bērni, pavisam 3 grupas. Toties plašs ir pastaigu pagalms. Bērni spēlējas kopā, nav atsevišķu nojumju. Nodalītas tikai rotaļu un sporta zonas.

Vēlāk salidojuma dalībnieki prezentēja savas iestādes darbu un apdāvināja saimnieci -Auces bērnudārza vadītāju - un citu iestāžu pīlādzēnus.

Ļoti patika visām kolēģēm darbošanās radošajās darbnīcās. Te bija gan Ziepju virtuve un Netradicionālā māksla, gan Mandalu pasaule, Krāsaino smilšu spēles un Labais mājas gariņš. Īsu brīdi ciemojāmies Auces vidusskolā, kur pieredzējis informātikas skolotājs parādīja darbībā 3D printeri, ar kuru var izgatavot dažādas plastmasas lietas. Šeit mūs cienāja ar ļoti gardām pusdienām.

Interesanti pagāja smiltsērkšķu produktu degustācija SIA „Dienvidi Plus”. Izrādās, ko tik nevar sagatavot no smiltsērkšķiem! Eļļu, sauso vīnu, pussauso vīnu, pussaldo vīnu mēs degustējām, vēl bija arī bērzu sulas un ingvera ievārījums( gards gan!), saldēti ķirši, smiltsērkšķu marmelāde u.c. produkti.

Vecauces pils apskate sākās ar to, ka mūs sagaidīja pils muižkungs ar kundzi šikos to laiku tērpos. Vēlāk pils saimniece iepazīstināja ar pils vēsturi, izrādīja telpas. 

Vakarēšana iesākās ar gardās soļankas zupas baudīšanu un dalīšanos iespaidiem, kam sekoja kopā darbošanās ar folkloras kopu „Līgotne”. Bet mums bija jāatvadās no visiem vecajiem un jauniegūtajiem draugiem, lai dotos mājup. Mājup braucot, vēl ilgi dalījāmies pozitīvajos iespaidos, ko guvām. Kaut arī mājās ieradāmies ap pusnakti, bet rītā bijām cēlušās – kura plkst. 300, kura nedaudz vēlāk, tomēr visas bija gandarītas par ļoti aktīvi pavadīto dienu Aucē.

Pateicamies Krāslavas novada domei, īpaši administratīvās nodaļas vadītājam Viktoram Aišpuram, kā arī atsaucīgajam šoferim Vladislavam Tuzovam, par iespēju piedalīties mums svarīgā salidojumā.

Savos un citu Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” skolotāju iespaidos dalījās iestādes vadītāja
Svetlana Rukmane

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/vislatvijas-4-pirmsskolas-izglitibas-iestazu-piladzitis-salidojums.html


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde