ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavā aizdomās par nelegālo cigarešu pārvadāšanu un CSNg ar cietušajiem izraisīšanu aiztur vīrieti

Pievienots: 12.01.2018

Cīnoties ar akcizēto preču nelegālo apriti Latgales reģionā, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šoreiz Krāslavā aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti, kā arī ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ar cietušajiem aizturēts vīrietis un konfiscēts ievērojams daudzums nelikumīgu cigarešu.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti Krāslavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Krāslavas novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju un veiktu kādas aizdomīgas automašīnas AUDI apskati, 9.janvārī  likumsargi īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu. Policijas darbinieki nolēmuši apturēt minēto transportlīdzekli, lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, taču ieraugot likumsargus, AUDI vadītājs palielinājis kustības ātrumu un uzsāka bēgšanu.

Policisti sekoja iespējamam likumpārkāpējam, ka arī vairakkārt lika automašīnai apstāties, taču vadītājs nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, ar ko reāli apdraudēja pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Bēgot no policijas, Krāslavā, Aglonas ielā, AUDI vadītājs iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar automašīnu VW. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā ir cietuši divi cilvēki. Dažādas traumas ir guvusi VW vadītāja  - 1975.gadā dzimusi sieviete un 1987.gadā dzimis AUDI pasažieris, abi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādē.

Turpat, notikuma vietā aizturēts transportlīdzekļa vadītājs – 1996.gadā dzimis vīrietis. Jāpiebilst, ka iespējamā vainīgā persona jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā, tajā skaitā aizdomās par saistību ar akcizēto preču nelegālo apriti.

Apskatot vīrietim piederošo transportlīdzekli, tajā tika konstatēts ievērojams daudzums nelegālo tabakas izstrādājumu. No automašīnas salona konfiscētas desmit cigarešu kastes ar kopumā 165 900 cigaretēm bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Saistībā ar visiem augstāk minētajiem likumpārkāpumiem uzsākti vairāki  kriminālprocesi, savukārt aizturētajam draud kriminālatbildība par ceļu satiksmes negadījuma ar cietušajiem izraisīšanu un nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu. Pašlaik izmeklēšana šajā lietā turpinās, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī tiek pārbaudīta citu personu saistība ar šiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Atgādinām, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, — piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas; ka arī pēc Krimināllikuma 260.panta 1.1 daļas, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Informāciju sagatavoja:
Ksenija Belova
VP Latgales reģiona pārvaldes

Vecākais speciālists


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde