otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Nodot COVID-19 analīzes var arī Rēzeknē, Dubultos, Jelgavā un Alūksnē

Pievienots: 02.04.2020

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka no šīs nedēļas Rēzeknē, Dubultos, Jelgavā un Alūksnē darbu sākuši COVID-19 analīžu nodošanas punkti, kur, pēc iepriekšēja pieraksta un ierodoties ar privāto automašīnu, pacienti var veikt valsts apmaksātas analīzes.

Šobrīd pēc iepriekšēja pieraksta valsts apmaksātas COVID – 19 analīzes šobrīd var nodot Rīgā, Rēzeknē, Dubultos, Jelgavā, Alūksnē, Cēsīs, Madonā, Tukumā, Talsos, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Liepājā, Kuldīgā un Ventspilī.

Svarīgi - uz analīžu nodošanas punktiem drīkst ierasties tikai ar savu automašīnu un tikai iepriekš piezvanot un pierakstoties. Bez pieraksta, kājām, ar sabiedrisko transportu vai taksometru ierasties aizliegts!

Valsts apmaksātas analīzes šajos punktos tiek nodrošinātas:

  • iedzīvotājiem, kuriem pēc atgriešanās no ārvalstīm 14 dienu laikā parādās akūtas elpceļu infekcijas simptomi: paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus un elpas trūkums bez cita izskaidrojuma iemesla;
  • Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteiktajām Covid-19 slimnieka kontaktpersonām, kuras ir mājas karantīnā un kurām pēc kontakta ar slimnieku 14 dienu laikā parādās akūtas elpceļu infekcijas simptomi: drudzis, klepus un elpas trūkums bez cita izskaidrojuma iemesla (izņemot tuviniekus, kuri dzīvo kopā ar slimnieku).
  • ar darba devēja starpniecību noteiktu profesiju pārstāvjiem, kuriem parādās akūtas elpceļu saslimšanas simptomi (darba devējs informāciju iesniegs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), - pacientu aprūpē iesaistītiem ārstniecības iestāžu darbiniekiem; farmaceitiem un farmaceitu asistentiem; operatīvo dienestu darbiniekiem – policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, muitas darbiniekiem u.c.; sociālās aprūpes iestāžu un patversmju personālam.

Lai pieteiktos valsts apmaksātu analīžu veikšanu, iedzīvotājiem jāzvana pa tālruni 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu plkst. 9.00-18.00. Tā darbību nodrošina NMPD. Tālruņa operatori reģistrēs pacientus un nodos informāciju SIA „Centrālā laboratorija”, kas sazināsies ar pacientiem un informēs par analīžu veikšanas vietu un laiku. Otra iespēja pieteikties valsts apmaksātu analīžu veikšanai ir, zvanot uz E.Gulbja laboratoriju pa tālruni 67801112, kas zvanus pieņem katru dienu no plkst. 8.00 līdz 20.00 un nodrošina analīžu nodošanu Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Kuldīgā.

Turpmāk iedzīvotāji, kuri, sākot ar 26. martu, nodevuši analīzes COVID-19 infekcijas noteikšanai un to rezultāts būs negatīvs, informāciju 2 dienu laikā saņems un varēs apskatīt e-veselības portālā, savukārt pozitīva rezultāta gadījumā joprojām darbosies iepriekšējā kārtība, kad iedzīvotājiem zvana SPKC speciālists.

Lai aplūkotu saņemto paziņojumu, interneta pārlūkprogrammā jāatver adrese www.eveseliba.gov.lv, jāizvēlas „Pieslēgties” un „Iedzīvotājs”. Pēc tam jāautorizējas izvēloties kādu no drošas piekļuves līdzekļiem: internetbankas piekļuves datiem, elektronisko parakstu vai personas apliecību (eID). Analīžu rezultātu paziņojums būs apskatāms izvēlnē „Pastkastīte”.

Gadījumā, ja iedzīvotājam nav iespējas pieslēgties e-veselības portālam, tad, lai saņemtu informāciju par rezultātu, aicinām zvanīt uz NVD bezmaksas klientu apkalpošanas tālruni 8000 1234 (darba laiks: no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.30 līdz 17.00, bet piektdienās no plkst. 8.30 līdz 15.00).

Valsts apmaksātas COVID-19 analīzes neveic:

  • iedzīvotājiem bez saslimšanas simptomiem un tiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārzemēs vai nav bijuši ciešā kontaktā ar SPKC apstiprinātu Covid-19 slimnieku;
  • COVID-19 slimnieku tuviniekiem, kuri dzīvo ar slimnieku vienā mājsaimniecībā un kuriem parādās vieglas akūtas elpceļu infekcijas slimību pazīmes;
  • personām, kuras atgriezušās no ārvalstīm un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās Latvijā parādījušās vieglas akūtas elpošanas ceļu infekcijas slimību pazīmes un kuras nevar doties uz testēšanas punktu ar savu transportu. Izņemot gadījumus, ja izmeklējumu būs nozīmējis ģimenes ārsts.

 

Informāciju sagatavoja:
Sintija Gulbe,
Nacionālā veselības dienesta
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde