piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Skolēni strādā 207 darba vietās

Pievienots: 17.07.2017

Krāslavas novada pašvaldība šogad ar 49000 eiro atbalstījusi skolēnu nodarbināšanu 2017. gada vasaras periodā un piešķīra finansējumu 207 darba vietām vasaras periodā. Lai noskaidrotu, kā jaunieši jūtas savās jaunajās darba vietās, mēs, Emīlija Vagale un Gunta Maijere, devāmies uz dažām no tām: Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju, Krāslavas novada tūrisma un informācijas centru, Krāslavas Kultūras namu, p/a „Labiekārtošana-K”, Krāslavas Varavīksnes vidusskolu, kā arī dalījāmies ar pašu iespaidiem par darbu informatīvajā izdevumā „Krāslavas Vēstīs”.

Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā mūs sagaidīja muzeja speciālists Eduards Danovskis, kas atzinīgi novērtēja šī mēneša muzeja darbiniekus - Evelīnu Skumbinu un Ernestu Jančevski, atzīstot, ka viņi ir lieli palīgi muzeja ikdienas dzīvē.

Evelīna šogad ir absolvējusi Krāslavas Varavīksnes vidusskolu, un šovasar viņa gūst savu pirmo darba pieredzi. Pirms darba uzsākšanas jauniete baidījās, ka viņas pienākumi būs visai garlaicīgi un nogurdinoši, taču tagad viņas domas ir pilnīgi pretējas - darbs Evelīnai šķiet aizraujošs un ļauj sīkāk izpētīt dzimtās pilsētas bagātīgo vēsturi. Savukārt Krāslavas Varavīksnes vidusskolas devītās klases absolvents Ernests nākotnē plāno studēt informāciju tehnoloģijas, arī viņa tagadējais darbs galvenokārt veicams ar datora palīdzību, tāpēc zēns uzskata to ne tikai par peļņas gūšanas iespēju, bet arī par veiksmīgu pieredzi turpmākajai dzīvei. Abi jaunieši uzsver pozitīvās attiecības, kas viņiem izveidojušās jaunajā darba kolektīvā.

 „Ik rītu kopā dzērām tēju, iesaistījāmies sirsnīgās sarunās,” pastāstīja Evelīna.

Par savām pirmajām darba nedēļām mums pastāstīja arī deviņpadsmit gadus vecais Raimonds Vaivodišs, kas nesen pabeidzis Daugavpils tehnikuma trešo kursu. Jaunietis nākotnē plāno kļūt par elektriķi un vasaras darbam pieteicies, galvenokārt, lai nopelnītu naudu.

„Protams, nākotnē tādu darbu veikt negribētos, taču darba kolektīvs ir ļoti jauks. Ja izpildu visus pienākumus, palaiž agrāk”, uzsvēra Raimonds, kas, atbildot uz mūsu jautājumiem, uz laiku pārtraucis savu cītīgo darbu vienā no Krāslavas krāšņākajām puķu dobēm.

 No darba esam atrāvušas arī Krāslavas Varavīksnes vidusskolas teritorijā strādājošo Edgaru. Nākamgad puisis absolvēs Krāslavas Varavīksnes vidusskolu un turpinās studijas inženierijas jomā. Tā kā ar saviem darba kolēģiem Edgars bijis pazīstams jau iepriekš, nebija ne mazāko problēmu ar iejušanos jaunajā vidē.

 Ierodoties Krāslavas Kultūras namā, sajutām krāsu smaržu. Tur pilnā sparā rit remontdarbi, kuros aktīvi piedalās arī jaunie Krāslavas Kultūras nama darbinieki - Leo Ļisicins un Toms. Leo ir Krāslavas Valsts ģimnāzijas desmitās klases audzēknis. Nākotnes profesiju puisis vēl nav izvēlējies, taču atzīst, ka tagadējā darba pieredze viņam var noderēt un darba kolektīvs ir ļoti atsaucīgs. Arī Toms, kurš nākamgad uzsāks skolas gaitas Krāslavas Valsts ģimnāzijā, ar jauno darbu ir gandarīts, taču nākotni vēlas saistīt ar pavāra profesiju. Darbā puisim svarīgāka šķiet pieredzes gūšana, nevis naudas pelnīšana.

Krāslavas pils parkā sastapām Larisu Plutjakovu un Sigitu Vīksnu. Meitenes strādā p/a „Labiekārtošanā K” un rūpējas par mūsu pilsētas ārējo tēlu. Larisa ir Krāslavas poļu pamatskolas absolvente un tagad vēl domā par to, ko vēlas darīt nākotnē, savukārt Sigita šoruden uzsāks mācības Krāslavas Valsts ģimnāzijā. Abas meitenes atzina: „Darba kolektīvs ir ļoti jautrs un draudzīgs!”

 Arī mēs, Emīlija un Gunta, šogad gūstam, mūsuprāt, ļoti nozīmīgu darba pieredzi informatīvajā izdevumā „Krāslavas Vēstis”. Emīlija šogad pabeidza Krāslavas Valsts ģimnāzijas devīto klasi. Nākotnē viņa vēlas kļūt par žurnālisti, un šis darbs viņai palīdz gūt nepieciešamo darba pieredzi un iemāca brīvāk komunicēt ar cilvēkiem. Jaunietei īpaši patīk tas, ka šis darbs paver iespēju apmeklēt dažādus pasākumus, iemūžinot tos fotogrāfijās.

Arī es plānoju pievērsties žurnālistikai un jau šoruden uzsākšu studijas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. Šī darba pieredze man palīdzēja pārliecināties par to, ka žurnālistika ir tieši tas, kas mani saista visvairāk.

Gunta Maijere,
Emīlijas Vagales foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde