otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

„Sporta diena 2019”

Pievienots: 29.03.2019

Saulainajā, bet nedaudz vējainajā 20. marta pēcpusdienā Krāslavas Valsts ģimnāzijā notika ikgadējais „Sporta dienas 2019” pasākums. Visiem skolēniem bija iespēja uzdrīkstēties un pārbaudīt savas iemaņas piedāvātajās kustību aktivitātēs gan individuāli, gan komandās. Skolas telpās bija jūtams sacensību gars, neskatoties uz to, gan dalībnieku, gan tiesnešu sejas rotāja smaids.

Katrs skolēns aktīvi iesaistījās sporta darbībās, kuras vēlējās paveikt vairāk un gūt labus panākumus, kā arī ar savu dalību sakrāt vairāk punktu, jo paralēli notika titula „Sportiskākā klase 2019” iegūšana.

Sporta dienas atklāšana notika aktu zālē ar sporta skolotājas N. Raudives uzrunu, kurā tika pievērsta uzmanība ikdienas veselīgajiem paradumiem, sportošanai, kā arī Sporta dienas karoga svinīgo ienešanu zālē.  Kopīgi sajutām enerģijas un pozitīvā garastāvokļa viļņus, vienojoties rīta rosmē, kuras programmu iepriekš sporta stundu laikā sagatavoja 11. c klases skolnieces.

Pēc tam sekoja erudītu konkurss, kurā savā starpā sacentās vidusskolas un pamatskolas klašu skolēni. Viktorīnas jautājumi bija saistīti ar Latvijas sportistiem un sporta veidu vēsturi. Vidusskolas grupā atjautīgākie izrādījās 11. c klases skolēni, bet pamatskolas konkurencē – 9. a klases skolēni.

Pēc dalībnieku domām, viena no aizraujošākajām aktivitātēm bija virves vilkšana, kur iesaistījās 7.-9. klašu komandas. Šajā aktivitātē klasesbiedri varēja pārbaudīt ne tikai savu fizisko spēku, bet arī komandas saliedētību, jo, tikai darbojoties visiem vienā ritmā, varēja gūt panākumus un kļūt par labākajiem. Tas vislabāk izdevās 9.a klases komandai.

Bez šaubām, dienas emocijām bagātākā aktivitāte bija zēnu florbola sacensības. Visi dalībnieki bija ātri, azartiski un precīzi, tāpēc atbalstītājiem skatīties spēles bija interesanti, toties pašiem dalībniekiem nenācās viegli uzvarēt savus konkurentus. Bija gan kritieni, gan smiekli, gan ovācijas. Sacensību noslēgumā tika paziņoti uzvarētāji, kas bija 10.c un 9. a klases skolnieku komandas.

Katram bija iespēja piedalīties individuālajos sporta veidos. Tika piedāvātas tādas aktivitātes kā novusa, galda tenisa, badmintona un dambretes spēle, šautriņu mešana, šaušana un lekšana ar lecamauklu, metieni mērķī. Skolēni bija aktīvi un vēlējās izmēģināt visu. Aizraujoša šogad izrādījās aktivitāte „metieni mērķī”, kur vislabāk veicās Laurim Pļaveniekam un Normundam Kalinkam. Kopvērtējumā šajā aktivitātē bija labākā 10.c un 7. klase. Populāra bija šaušana ar gaisa šauteni. Neskatoties uz to, ka tā notika ārpus skolas telpām un ārā pūta vējš, kas sarežģīja ieroča tēmēšanu, skolēnu rinda pie šaušanas nesamazinājās. Nāca kā zēni, tā meitenes.

Patīkami atzīmēt ka konkursā „lēcieni ar lecamauklu 30 sekundēs” šogad tika uzstādīts rekords - 100 lēcienus spēja izpildīt Laura Liskopa no 10.b klases.

Sporta diena vienmēr priecē ar plašo aktivitāšu klāstu un iespēju pārbaudīt savu fizisko sagatavotību. Sporta dienas aktivitātēs katru gadu palīdz organizēt visi ģimnāzijas skolotāji, kuri iesaistās gan tiesāšanā, gan arī izmēģina savus spēkus konkursos. Paldies visiem ģimnāzijas skolotājiem par organizēto pasākumu!

 Gribam novēlēt visiem skolēniem arī turpmāk būt tikpat ieinteresētiem un aktīviem, kādi ir bijuši līdz šim.

Alise Samsonoviča un Jana Bargana,11.c klases skolnieces


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde