piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Krāslavas pedagogi piedalās sadarbības veicināšanas pasākumā

Pievienots: 30.05.2023

Krāslavas pilsētas bērnudārzu, „Pīlādzītis” un „Pienenīte”, pirmsskolas izglītības pedagogi un Krāslavas ģimnāzijas sākumskolas pedagogi, iesaistoties Latviešu valodas aģentūras konkursā, 2023. gada pavasarī piedalījās Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanas pasākumā „Ielūdz 5-6 gadus veci bērni”, savstarpēji vienojoties par sadarbības plānu trīs dažādās aktivitātēs trīs mēnešu laikā.

Sadarbības pasākumu mērķis bija atbalstīt Krāslavas pirmsskolas izglītības iestāžu mācību procesa plānošanu un vadīšanu, īstenojot pāreju uz vienotu izglītības sistēmu.

Kopā notika trīs pieredzes apmaiņas, kas ietvēra diskusijas par latviešu valodas metodikā aktuāliem jautājumiem:

  • PII „Pīlādzītis” organizēja atklāto rotaļnodarbību „Mana Krāslava teikās” ar vārdu krājuma papildināšanas paņēmieniem; nodarbību vēroja un analizēja gan semināra dalībnieki, gan LVA eksperte; pedagogi Inta Stivriņa un Aija Trunoviča-Stivriņa dalījās pieredzē un labās prakses piemēros latviešu valodas mācību satura apguvē vienotajā izglītības sistēmā;
  • PII „Pienenīte” organizēja atklātās rotaļnodarbības „Tavai un manai Krāslavai 100!” vērošanu un analīzi kopā ar LVA ekspertu; pedagogi Aina Stepiņa un Antonina Bezina dalījās labas prakses pieredzē par stāstītprasmes kā metodes izmantošanu;
  • Metodiskās dienas laikā izglītības iestāžu pārstāvjiem tika piedāvāta ekspertes Ineses Skrimbles konsultācija par latviešu valodas apguves metodikas jautājumiem, kuri radušies atklāto nodarbību vērošanas laikā, pedagogi dalījās pieredzē un apguva rotaļu metodes latviešu valodas attīstības sekmēšanā jauniebraucējiem no Ukrainas un citām valstīm.


Krāslavas pedagogi atzīmēja, ka dalība semināru pasākumos veicināja labāku izpratni par latviešu valodas lietojumu ikdienā lingvistiski neviendabīgā vidē; pedagogi saņēma vērtīgu atgriezenisko saiti par Latvijas kultūras izziņu pirmsskolas izglītības iestādēs. Sadarbības pasākuma laikā Krāslavas pirmsskolas un sākumskolas skolotāji aktualizēja iepriekšējo pieredzi par darbu lingvistiski neviendabīgā vidē, reflektēja par ieguvumiem un izaicinājumiem, aktualizēja informāciju par latviešu valodas apgūšanas metodēm, dalījās pieredzē par valodas jomas satura plānošanu, īstenošanu un izvērtēšanu rotaļnodarbībās. Dalība aktivitātēs deva iespēju 14 Krāslavas pedagogiem izveidot pamatu turpmākai ilgtspējīgai sadarbībai.

Jeļena Vorošilova,
sadarbības pasākuma organizatore,
Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde