ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Negaidīts piedzīvojums, specefekti, kopābūšana, fantastiski mūziķi…

Pievienots: 13.09.2018

„Arēna Rīga”, šī gada 6. septembris. Krāslavas novada skolēnu delegācija ir to 6 tūkstošu vidū, kas piedalās Latvijas valsts simtgades lielākās iniciatīvas „Latvijas Skolas soma” atklāšanas pasākumā. Radošās darbnīcas un koncerts „100 Latvijas stāsti 100 minūtēs”- dzirdēti, bet klātienē vēl neredzēti mākslinieki. Koncertā kopā savijas Latvijas vēstures ainas, kultūra un tradīcijas, mūsdienu tehnoloģijas un izaicinājumi, iespējas un pāri visam - nepieciešamība attīstīties, pilnveidoties, pašam veidot un kopt savu nākotnes Latviju.

 Lūk, arī novada skolēnu, „Latvijas Skolas somas” aktivitāšu vēstnešu savā skolā un viņu labāko atbalstītāju, skolotāju, atziņas un pārdomas.

Krāslavas pamatskolas direktora vietniece Skaidrīte Gasperoviča, apkopojot skolēnu iespaidus un vēlējumus, uzrakstīja: „Atklāšanas pasākumā skolēni apmeklēja interaktīvās darbnīcas un koncertā iepazina „Latvijas skolas somas” saturu un pieeju, lai tālāk nestu šo ziņu saviem vienaudžiem un pārējiem skolēniem visā Latvijā. Latvijas valsts simtgades programmas iniciatīvas „Latvijas Skolas soma” mērķis ir nodrošināt iespēju valsts noteiktā mācību satura ietvaros katram 1.–12. klašu skolēnam klātienē izzināt un pieredzēt Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazīt zinātnes sasniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus īpašā starpdisciplinārā programmā.

No Krāslavas pamatskolas šajā pasākumā piedalījās 8 aktīvākie jaunieši. Everita Skerškāne (9.a klase) pastāstīja: „Atklāšanas pasākumā „Arēna Rīga” es jūtos jautri un interesanti. Pārsteidza tas, ka pasākums bija tik liels, grandiozs un tas bija pasākums mums – jauniešiem. Es redzēju pie klavierēm Raimondu Paulu. Novēlu, lai arī mūsu jauniešiem tādi pasākumi ir biežāk!”

Sintija Patrīcija Gendele (9.a klase) brīnās: „Es nekad neredzēju tik daudz jauniešu, laikam tikai Dziesmusvētkos! Un tik lielus balonus! Es pazinu Valteru Frīdenbergu no LTV spēles „Gudrs, vēl gudrāks”. Novēlu biežāk sanākt visiem kopā!”

Diāna Bergmane-Šakele (8.b klase) stāsta: „Mani izbrīnīja gaismas specefekti, tautasdziesmas skanējums kopā ar bitboksu. Lai jaunieši ir aktīvi un visur piedalās!”

Raivis Markevičs (8.a klase): „Mani izbrīnīja BMX uz 1 riteņa un skrečošana! Bet to deju uz skatuves es arī māku.”

Jānis Vaišļa (9.b klase): „Man patika bitboks un reps. Un es jau esmu pirmo reizi „Arēna Rīga””.

Edgars Žavnerčiks (9.b klase) dod labu padomu: „Lai jaunieši nepamet Latviju!”

Aigars Staņēvičs (8.a klase) rezumē: „Man patika specefekti, kā arī tautasdziesmas samiksējums ar roku. Es vēl nekad neesmu redzējis 6 tūkstošus jauniešus kopā un lai visi jaunieši ir tikpat aktīvi kā šī koncerta dalībnieki!”

Robežnieku pamatskolas skolniece Vika Kuzņecova atzīst: „Pirmo reizi tādā pasākumā. Ļoti patika koncerta programma, atmosfēra.” Guntais Gudovskis: „Daudz interesanta pasākuma organizācijā. Skatuves apgaismojums, dažāda aktieru darbība. Radās jauni draugi.” Direktore Maija Šemele atzina: „Lielā projekta skaistais sākums. Gribētos, lai tādas emocijas izjustu visi manas skolas skolēni. Paldies!”

Iespaidiem neskopojas arī Izvaltas pamatskolas meitenes. Baiba Batarāga: „Patika daudzas darbnīcas, kur varēja interesanti pavadīt laiku. Koncerts bija iespaidīgs, piedalījās slaveni mākslinieki. Mums bija saviļņojoši un jautri! Vienīgi nepatika, ka uz darbnīcām bija jāstāv ļoti garās rindās.”

Līga Sušinska: „Man ļoti patika koncerts, tas bija skaisti, es nekad neesmu tādā koncertā bijusi. Es redzēju daudzus dziedātājus un aktierus, kurus biju redzējusi tikai TV. Bija forši, ka mums uzdāvināja somas. Man nepatika, ka līdz Rīgai ir tik garš ceļš, bet skumīgi nebija (un tas ir labi).”

Lūk, arī Indras pamatskolas skolēnu komentāri par redzēto:
Jeļizaveta Abrosimova, 8.kl.: „Man ļoti patika pasākuma jautrā un brīvā atmosfēra. Apmeklēju vairākas darbnīcas -  kopā ar Jurģi izspēlējām  galda spēli, tā uzzināju par vēsturiskajām un populārajām vietām Latvijā. Īpaši patika Imidža skolas - studijas darbnīcā pielaikot dažādas parūkas, kas ļāva sevi redzēt jaunā veidolā. Interesanta bija muzikantu darbnīca, kuri spēlēja uz santehnikas caurulēm. Koncerts un izgaismošana ļoti patika. Labi pavadīju laiku! Paldies!” Jurģis Jākobsons 7.kl.: „Brauciens uz Rīgu bija foršs. Koncerts - super! Ļoti patika iespaidīgi lielā „Arēna Rīga”. Darbnīcās redzētais patika - īpaši spēle ar čībām uz santehnikas caurulēm. Oriģināli! Žēl, ka neizdevās apmeklēt un piedalīties visās darbnīcās, jo bija ļooooti daudz cilvēku un garas rindas.”

„Paldies par iespēju piedalīties pasākumā,” tā saka Krāslavas Varavīksnes vidusskolas meitenes un zēni, turpinot dalīties iespaidos par „Skolas somas” atklāšanas koncertu. „Diena izdevās skaista! Silts laiks, jauki ceļabiedri un negaidīts piedzīvojums - Arēna Rīga, kurā mēs bijām pirmo reizi. Te bija sapulcējušies apmēram 6000 mūsu vienaudžu. Koncertu klausījāmies un skatījāmies ar interesi. Skaista mūzika, neierastas dejas un fantastiski mūziķi: Raimonds Pauls, grupa „Auļi’’, „Dagamba’’ un citi. Pirms koncerta mums bija iespēja darboties dažādās darbnīcās, bet mēs labprātāk vērojām, jo gribētāju bija daudz.”

Grāfu Plāteru v.n. Poļu pamatskolas meitenes pastāstīja, ka emocijas no pasākuma ir ļoti pozitīvas! It īpaši patika koncerts. Bija aizraujošs un interesants. Patika arī rotaļlietu izstāde. Ar interesi viņas apskatījās multfilmas, uzzināja, kā tās veido. Kopumā pasākums pagāja lietderīgi un veiksmīgi. 

Savi iespaidi ir arī Krāslavas Valsts ģimnāzijas meitenēm. Lāsma Kumpiņa, 9. kl. skolniece, ir īsa un kodolīga: „6. septembrī Rīgā notika „Latvijas Skolas soma” atvēršanas koncerts, kurā no mūsu skolas piedalījās 5 pārstāvji no 9.a un 8.a kl., kopā mēs bijām 6000 skolēnu no visas Latvijas. Mums bija ļoti jautri un interesanti. Uz skatuves pirms koncerta mūs uzrunāja izglītības ministrs K. Šadurskis, kultūras ministre D. Melbārde, Latvijas Republikas Ministru prezidents M. Kučinskis.  Koncertu sniedza Justs Sirmais, Edavārdi, DD orķestris, Marlēna Keine, Daniils Bulajevs, The Ludvig, Rūta Dūduma, Daumants Kalniņš, Laima Jansone, Roberts Memmēns, DJ Monsta, DJ RudeLies un Raimonds Pauls.”

 Laura Mežiņa, 8. kl. skolniece, stāsta: „Aiz loga ir septembris, vasaras siltie stari, vēja maigais pieskāriens mūs pavadīja skaistajā, interesantajā, aizraujošajā un izzinošajā ceļojumā un Rīgu, lai apmeklēte Latvijas simtgades iniciatīvas „Latvijas Skolas soma” atklāšanas pasākumu. Protams, kopā ar mums bija mūsu skolotāja Iveta Balule, kura mums visu rādīja, stāstīja. Mēs „Arēna Rīga” plašajās telpās jutāmies kā skudras pūznī, visur valdīja čalas, trokšņi, skaņas, visi kaut kur skrēja, jo gribēja visu redzēt un izzināt. Šajā pasākumā mums bija iespēja izbaudīt dažādas interesantas un aizraujošas darbnīcas-varēja miksēt dažādas skaņas, iespēja klausīties un pat uzspēlēt ar gumijas čībām uz vienreizēja instrumenta, kurš bija pagatavots no dažāda veida santehnikas caurulēm, varēja iejusties ilūziju pasaulē, vērojot iluzionista brīnumainās darbības. Man personīgi ļoti patika klausīties dzīvo mūziku koncertā, pirmo reizi sēdēju lielajā zālē, uz skatuves uzstājās dažādi mūziķi, kuri pārstāvēja dažādus mūzikas žanrus. Es ieklausījos šajā mūzikā, centos uztvert šīs mūzikas noskaņu, ļāvos fantāzijai, teikšu godīgi - tas bija fantastiski!”

Pirmais garstāsts ir beidzies, bet „Skolas soma” ir tikai atvērta, tas nozīmē, ka stāstu būs daudz un interesantu… Lai piepildās pašu skolēnu vēlējumi, un Latvijas iepazīšana un izzināšana iniciatīvas „Latvijas Skolas soma” ietvaros ir radoša un aizraujoša, izzinoša un vērtīga. Lai nav garlaicīgi!

Stāstus apkopoja iniciatīvas „Latvijas skolas soma”
 koordinatore Krāslavas novadā Sanita Kumpiņa



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde