otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Noslēdzies projekts „Kā būt kopā attālināti jeb robežu nav 2”

Pievienots: 16.04.2021

Ir noslēgušās kopienu līderu tiešsaistes mācības par attālinātās komunikācijas iespējām projekta „Kā būt kopā attālināti jeb robežu nav 2” ietvaros. Četru nedēļu garumā 40 Daugavpils pilsētas, Daugavpils, Ilūkstes, Dagdas, Krāslavas un Aglonas novadu kopienu esošie un topošie līderi apguva digitālās prasmes ekspertes Oļesjas Šļahtas vadībā. Mācības organizēja biedrība „Lai sapņi piepildās” sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā.

Kristīne Ļeontjeva – „British Council” pārstāvniecības Latvijā programmas „Darbīgās kopienas” vadītāja atzīst: „Šādas mācības ir brīnišķīgs piemērs tam, ka motivēti kopienu līderi ir spējīgi ātri reaģēt uz mainīgajiem apstākļiem un pilnveidotos, lai apmierinātu savas un kopienas pārstāvju vajadzības pēc saskarsmes, sadarbības, izaugsmes un kopā būšanas arī attālināti. Tā ir liela drosme apgūt jaunas digitālās prasmes un pēc tam arī tās pielietot ikdienā. Prieks, ka Latgalē ir tik daudz apņēmīgu un drosmīgu cilvēku.”

Mācību laikā dalībnieki apguva visas „Zoom” platformas nianses, salīdzināja ar citām alternatīvām platformām, iemācījās rīkot savu „Zoom” konferenci, rādot prezentācijas materiālus, praktiski izmēģināja „Miro” iespējas, kā arī guva ieskatu par citām digitālām iespējām, kā organizēt attālinātās aktivitātes. Atsevišķa praktiska nodarbība tika veltīta psiholoģiskām metodēm, kā tikt galā ar bailēm, uzsākot attālināto komunikāciju. Nodarbību vadīja personīgās izaugsmes trenere Santa Ogriņa.

2021. gada 30. un 31. martā notika projekta „Kā būt kopā attālināti jeb robežu nav 2” noslēguma forumi, kuru laikā dalībnieki dalījās ar iegūtajām iemaņām, diskutēja par tiešsaistes komunikāciju, kā arī guva iedvesmu no uzaicinātajiem viesiem, kuri dalījās savā pieredzē par tiešsaistes aktivitātēm. Forumā piedalījās regresijas ceļojumu speciāliste Evija Čivkule, deju kluba „Juventa” vadītāja Tatjana Lapkovska, ģitārspēles pasniedzējs Andrejs Gaiduks un projekta pirmās kārtas dalībnieks Andris Saulītis. Visi foruma viesi savas specifiskās apmācības, nodarbības un citas aktivitātes, kuras iepriekš vadīja klātienē, šobrīd organizē tiešsaistē, izmantojot gan „zoom”, gan „skype”, gan „facebook” un „instagram”. Viesi mudināja dalībniekus uzdrīkstēties attālinātajām iniciatīvām, jo šobrīd tā ir vienīgā izeja, lai neattālinātos un neatsvešinātos viens no otra.

Projekta ietvaros organizētāji dalībniekiem rīko nelielu pārsteigumu – pašizgatavotas motivējoši – iedvesmojošas atklātnes, kas ar saviem skaistajiem attēliem un iedvesmojošiem vārdiem mudinās dalībniekus uzdrīkstēties arī turpmāk. Atklātnes būs pieejamas digitālā veidā, kā arī katrs dalībnieks saņems pa pastu savu atklātni iedvesmai.

Projekta īstenotājus priecē projekta dalībnieku aktivitāte, atraktivitāte un atbalsts, ko mācību laikā tie sniedza viens otram. Pēc valstī esošo ierobežojumu beigām projekta dalībnieki plāno satikties klātienē. 

Biedrības „Lai sapņi piepildās” īstenotā projekta „Kā būt kopā attālināti jeb robežu nav 2” mērķis bija veicināt kopienu attālinātās iniciatīvas, tādā veidā rodot risinājumu Covid-19 radītajām problēmām, kā attālināšanās un atsvešināšanās, jo kopienas šobrīd nevar satikties klātienē.  Projekts tapis sadarbībā ar „British Council” pārstāvniecību Latvijā „People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros. Vairāk par „British Council” darbību Latvijā: www.britishcouncil.lv.   

Būsim kopā – robežu nav!


Jauna aptauja

Novembris - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde