otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Pilsētai ziedonī

Pievienots: 30.05.2023

Dabai gavilējot pavasara plaukumā un pilsētai līksmojot simtgades jubilejā, 23. maija priekšpusdienā Krāslavā notika mākslu jomu norise „Pilsētai ziedonī”.

Uz Krāslavas Bērnu un jauniešu centra aicinājumu (BJC) svinēt sauli, mežu, ievelties pieneņu pļavā un sapņot par zilo zirgu zirņos atsaucās vairāku novada izglītības iestāžu interešu izglītības jomu pulciņu audzēkņi un skolotāji. Satikās māksla, pasakas, dzeja, dziesma, daba un spēle.

Krāsaini un brīnišķīgi vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbi, sirsnīgas un lustīgas dziesmas, domugraudu un krāsu bagātas pasakas un notikumi tajās. Tērpu kolekcijas, kas veidotas kā atgādinājums un aicinājums saglabāt un kopt latgalisko identitāti un atcerēties saudzēt dabu un apkārtējo vidi, kas tapušas, pētot seno laiku fotogrāfijas, ieraugot tā laika audumos dažādus rakstus (ziedu un augu elementus, ripuļus un krāsu triepienus), iedvesmoja radīt ko „tagadēju”.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursā nopelnītās pateicības un mākslas ekspertu piešķirtās nominācijas saņēma jaunie mākslinieki no Indras, Ezernieku, Andrupenes, Aleksandrovas un Priežmalas pamatskolām, Krāslavas ģimnāzijas un BJC. Sveicieni vasarai skanēja no Indras un Ezernieku pamatskolu, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas un Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas vokālajiem ansambļiem, laukumā „atdzīvojās” krāsaino pasaku varoņi skatuves runātāju balsīs no Ezernieku un Varavīksnes skolām.

Pasākuma ietvaros arī vides interešu izglītības pulciņiem bija iespēja pastāstīt par savu pieredzi un izpratni par vides likumsakarībām. Priežmalas pamatskolas vides pētnieku pulciņa dalībnieku veiktais dabā atspoguļots videofilmā par Geraņimovas Ilzas ezera pētījumu, piedaloties projektā „Ceļā uz atbildīgu vides rīcību, padziļinot izpratni par mūsu ezeriem”. Savukārt Ezernieku pamatskolas vides pulciņš piedāvāja pašu audzēkņu sagatavotu, noformētu un aprobētu vides spēli „Interesantā daba!”, kuras laikā ikviens norises dalībnieks dažādās stacijās („Loģiskās ķēdes”, „Sajūtu maiss”, „Daba un matemātika”, „Dabas domino”, „Kurš dzīvnieks atstājis pēdas?” u.c.), izpildot visus uzdevumus, guva jaunas zināšanas, prasmi atšķirt un analizēt gūto informāciju.

Tā bija novada izglītības iestāžu interešu izglītībā iesaistīto dāvana pilsētai, sev, mums visiem. Tās pilnvērtīgā norisē iesaistījās Krāslavas Kultūras nams, Krāslavas māmiņu klubs un Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skola.

Sveicam visus mūsu novada pilsētas svētkos, kas aizsākās agrā pavasarī un turpināsies vasarā!

Sanita Kumpiņa, Krāslavas BJC metodiķe
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde