otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Visi sniegi kādreiz satek upēs

Pievienots: 16.02.2023

14. februārī Krāslavas Mūzikas skolas mākslas programmu audzēkņi no Dagdas, Indras un Krāslavas pulcējās Dagdā uz pirmo apvienotās skolas „Sniega skulptūru festivālu”. Šī ir diena, kad daudzi vairāk nekā ikdienā aizdomājas un runā par mīlestību. Arī mums šī tēma šķita interesanta. Mīlestībai ir dažādas izpausmes formas. Mūsu skolas bērniem un skolotājiem īpaši aktuāla ir mīlestība pret mākslu un radošumu. Radošais process iepriecina, attīsta un padara pasauli labāku un skaistāku.

Apvienotā Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skola īpašu uzmanību pievērš programmu īstenošanas vietu Dagda, Indra un Krāslava vienmērīgai attīstībai. Tiek plānoti kopīgi pasākumi, kas saliedē skolas audzēkņus un pedagogus. Kopš septembra mums jau ir izdevies organizēt vairākus kopīgus, saturīgi piepildītus, kvalitatīvus pasākumus. Svinot Latvijas dzimšanas dienu, visi pulcējas Krāslavā. Mākslinieki veidoja kopdarbu, mūziķi muzicēja svētku koncertā, un visi kopā gājām svētku gājienā.

2023. gada janvārī Dagdā notika Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas Akordeona spēles akordeonistu konkurss. Visi skolas akordeonisti pulcējās Dagdā, lai atrādītu viens otram un pedagogu žūrijai savas muzicēšanas prasmes. Pasākuma kontekstā audzēkņiem bija iespēja piedalīties fantastiskā, interaktīvā, izzinošā lekcijā par akordeona spēles vēsturi un meistarklasē, kuru sagatavoja Jurijs un Marija Piskunovi.

Janvāra beigās skolas mūzikas programmu audzēkni pulcējās Indrā uz jau tradicionālo Indras vārda dienas svinību koncertu. Indra ir viena no nedaudzajām Latvijas vietām, kurai ir iespēja svinēt savu vārda dienu. Tāpēc šis pasākums ik gadu ir jauks un sirsnīgs.

Ir februāra vidus, un mēs atkal visi kopa esam Dagdā. Ir fantastiski skaists saulains laiks un sniegs. Jāpiezīmē, ka Dagda ir viena no Latvijas vietām, kur sniega segas biezums ir saglabājies pietiekams šādām aktivitātēm.

Mācāmies, strādājam un priecājamies kopā.

Visa mācību gada laikā mācību process ir piesātināts un saspringts. Paralēli mācībām audzēkņi piedalās konkursos un koncertos. Tomēr ir viens notikums šogad, par kuru mēs visi domājam īpaši. Šogad mēs svinam Krāslavas 100 gadu jubileju. Krāslavas tēmai būs veltīti skolas mākslas programmas audzēkņu noslēguma darbi un izlaidums maijā Krāslavā. Krāslavas tēmai būs veltīts plenērs - mākslu radošā laboratorija „Pilsētā pie Upes dzimušie” jūnijā.

Upe ir nepārtraukta un mūžīga kustība, pārmaiņas un veldzējums. Mums visiem kopā jādarbojas, lai arī Krāslava un viss novads ir vieta, kur kustība un pārmaiņas ir nepārtrauktas, lai mēs sagaidām pozitīvas pārmaiņas, kuras nesīs mums veldzējumu.

Ērika Zarovska,
Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas direktore
Darjas Smoļaņinovas un Ingas Romules foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde