piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Ar lielo panākumu!

Pievienots: 06.09.2017

4. septembrī PIKC Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālās struktūrvienības renovētās mācību ēkas atklāšanā piedalījās RVT vadība un pedagogi, struktūrvienības darba un audzēkņu kolektīvs, ciemiņi no Igaunijas, Krāslavas novada domes vadība un citi interesenti.

Ideja par profesionālās izglītības centra organizēšanu Krāslavā pirms aptuveni 15 gadiem radās Arkādijam Petaško, kurš arī ķērās pie tās realizācijas. Jau 2007. gadā RVT Krāslavas filiālē varēja apgūt kokapstrādes tehniķa arodu, bet šī gada 4. septembrī RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā mācās jau 130 jaunieši un jaunietes, kuri apgūst mēbeļu galdnieka, auto virsbūvju remontatslēdznieka un tērpu stila speciālista arodu. Remontatslēdznieku darbības pamatbāze atrodas Artilērijas ielā 4. Drīz šajās telpās tiks izvietotas iekārtas, kas iegādātas Latvijas-Lietuvas programmas projekta ietvaros.

Izskanot valsts himnai, klātesošos uzrunāja Rīgas Valsts tehnikuma direktore Dagnija Vanaga, kas akcentēja: „Rīgas Valsts tehnikumam šodien ir svētki, jo Krāslavas struktūrvienībā atjaunota nozīmīga mācību ēka. Pateicoties lieliskajai sadarbībai ar pašvaldību un kopīgi strādājot, esam to izdarījuši vien divos mēnešos. Fascinē šī darba rezultāts, kas pierāda, ka, kopā strādājot un sadarbojoties, varam ļoti daudz paveikt!”

Tehnikuma direktore ieskicēja nākotnes plānus, kas saistīti ar eksportspējīgas izglītības veidošanu Krāslavā. Savai struktūrvienībai viņa pasniedza ciemakukuli – krāsu printeri un viesu grāmatu, kurā ar šodienu varēja sākt rakstīt tehnikuma mājas vēsturi, skolotājiem un audzēkņiem - saldo kliņģeri, izteica pateicību Krāslavas novada domei un tās priekšsēdētājam Gunāram Upeniekam par izcilo sadarbību un ieguldījumu profesionālās izglītības attīstībā novadā.

Klātesošos uzrunāja arī Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: „Mēs esam gājuši to garo ceļu, esam skatījušies, kas ir vajadzīgs darba tirgum. Laikam viena mūsu visu kopējā bēda valstī ir izglītības sistēma un tālāk izglītošanās sistēma. Mums visiem prieks, ka tehnikumu pabeigušie audzēkņi var būt ne tikai darba ņēmēji, bet arī darba devēji. Tikai tā mēs varēsim virzīties uz priekšu. Varbūt mūsu devums kopējā katlā pa šiem gadiem nav liels, taču tas ir lielāks nekā tajās pilsētās, kur vispār nav jādomā par profesionālo izglītību!”

Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne savā uzrunā akcentēja faktu, ka daudzu cilvēku veiksmīgas kopdarbības rezultātā Krāslavā ir profesionāla izglītība un no vienas specialitātes esam nonākuši līdz četrām.

Prieku par paveikto neslēpa Latvijas-Lietuvas programma projektu vadītāja Ilze Stabulniece: „Prieks būt sakoptā un enerģiskā vietā. Svarīgi, ka jūs, jaunieši, te esat un jūs esat tas spēks, kas veido šo lielo saimniecību, un pašvaldība par jums ļoti lepojas. Tās idejas, kas iestrādātas projektos, ir nākušas no Krāslavas. Mēs neesam skopi, esam dalījušies tajās ar daudziem citiem, bet, kā valsts sākas pierobežā, tā arī lieli pārrobežu projekti sākas te, Krāslavā.”

Svētku pasākums noslēdzās ar telpu apskati un dažādiem paraugdemonstrējumiem. Atklāšanas dienā vēl nebija piegādāta visa mūsdienīgā tehnika, kas, realizējot projektu, drīz papildinās tehnikuma mācību bāzi.

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/rvt-jauni-remontetas-macibu-ekas-atklasana-krasloava.html

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde