piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Bumbu pavēlnieki

Pievienots: 25.06.2019

Ar tādu nosaukumu šogad Futbola klubs „Krāslava” organizēja un Krāslavas novada domes ESF projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros tika finansēta dienas nometne.

No 10. līdz 14. jūnijam 25 novada jaunieši tika iesaistīti daudzās fiziskās un izzinošās aktivitātēs.

Pirmajā dienā tika izrunāti nometnes noteikumi, misija un izveidots nometnes vizuālais noformējums. Dienas turpinājumā tika izspēlētas komandas saliedēšanas spēles un psiholoģes Veltas Daņiļevičas vadībā pārrunātas dažādas mērķu sasniegšanas stratēģijas, kuras arī veiksmīgi tika izspēlētas dažāda veida pārbaudījumos.

Otrā diena iesākās ar fizioterapeites Jeļenas Buiko lekciju un praktisko nodarbību par pareizas stājas veidošanu un iesildīšanās nozīmīgumu.  Vēlāk nometnes dalībnieki galvenā Bumbu pavēlnieka Vadima Atamaņukova vadībā uz skolas stadiona pilnveidoja dažādas futbola spēles iemaņas.

Trešajā dienā izmantojām „SILENE RESORT & SPA” īpašos piedāvājumus skolēniem „Meža drosminieki” un „Peintbolisti”. Šī diena izdevās gan emocionāli piesātināta, gan fiziski noslogota, bet pēc dalībnieku atziņām arī pati interesantākā.

Ceturtajā dienā nometnes dalībnieki, sadalījušies divās komandās, pārbaudīja savas orientēšanās prasmes, šoreiz uzmanīgi izpētot pilsētas parka teritoriju.  Pēc tam šajās pašās komandās tika pārbaudīts, kuri tad ir prasmīgākie bumbu pavēlnieki. Uzvarēja, protams, draudzīgākā un saliedētākā komanda, bet dienas noslēgumā tika atzīts, ka uzvarētāji ir visi, jo katrs par sevi šajā dienā atklāja ko jaunu.

Nometnes pēdējā dienā jauniešiem tika dots uzdevums uzfilmēt videosižetu par nometnē pavadīto nedēļu. Pilnīgi visi teicami tika galā ar uzdevumu, un mēs atklājām jaunus un talantīgus raidījumu vadītājus, montāžas speciālistus, aktierus un scenāristus.  Nometnes noslēgumā noskatījāmies mākslas filmu „Spēlē kā Bekhems” par draudzību, toleranci, mērķtiecību.

Līdz ar to piecas vasaras dienas tika pavadītas gan aktīvi sportojot, gan atklājot sevī un citos jaunas spējas un īpašības. Pēdējā dienā gan dalībnieki, gan skolotāji izjuta skumjas par šķiršanos, jo šajās dienās bijām sadraudzējušies, kaut gan sanāca diezgan raibs kolektīvs – ar lielāku un mazāku sportisko pieredzi, astoņgadīgie un četrpadsmitgadīgie. Taču laikam tieši ar šo dažādību bijām interesanti viens otram un ieguvām jaunu kolektīvo pieredzi.

Paldies visiem dalībniekiem, pedagogiem, lektoriem, uzņēmumam „Lekon” par garšīgajām brokastīm un pusdienām un Krāslavas novada domei par iespēju piedalīties šajā projektā!

Līdz nākamajai vasarai!

Vija Sjadro

 

 

 

 

 

 



Jauna aptauja

Jūnijs - 2019
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde