ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Darbu uzsāk Krāslavas Amatniecības centrs

Pievienots: 16.07.2021

Pašā vasaras vidū Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā tika atklāts Krāslavas Amatniecības centrs, kas ierīkots vienā no pils kompleksa ēkām – bijušajā šķūnī. Vairākus gadu desmitus ēka netika izmantota un bija pēdējā no kompleksa saimniecības ēkām, kas ikdienā netika apdzīvota. Taču tagad tā būs vieta, kur iepazīt, izzināt, sajust un izbaudīt senos arodus.  

Par Krāslavas Amatniecības centra dzimšanas dienu var uzskatīt tā atklāšanas dienu - 14.jūliju, lai gan ideja un darbs pie tās realizēšanas aizsākās jau pirms pieciem gadiem. Pa šo laiku ir daudz kas mainījies kā lokālās, tā globālās lietās, taču visu šo laiku bija ticība un pārliecība, ka Krāslavas pils kompleksā būs Amatniecības centrs. 

Šovasar šis sapnis ir īstenojies.  Ir radīta vēl viena sakopta, labiekārtota vieta no grāfiem Plāteriem mantotajā pils kompleksā, kas pamazām kļūst par pērli pilsētas sirdī. Līdz ar centra atklāšanu, kompleksa piedāvājums ir kļuvis daudzveidīgāks un pilnvērtīgāks.

Krāslavas Amatniecības centrā ik dienu tiks loloti senie arodi un nodotas šo amatu prasmes centra apmeklētājiem. Konkursa kārtībā tika izvēlēti amatnieki, kas strādās katrā no četrām amatniecības darbnīcām, kas ir ierīkotas Amatniecības centrā. Podniecības darbnīcā ar tradicionālo Latgales keramiku iepazīstinās talantīgie keramiķi Olga un Valdis Pauliņi, kokapstrādes pamatus rādīs un iepazīstinās ar interesantiem faktiem par kokiem kokmeistars Aivars Andžāns, aušanas pasaulē nokļūsiet radošās rokdarbnieces Ainas Gubas vadībā, bet ādas rotu izgatavošanas nianses atklās Ludmila Morozova. Amatniecības centrā ir ierīkota arī Latgales kulinārā mantojuma darbnīca, kur var redzēt, kā izskatās krievu ceplis, un nodegustēt vietējo mājražotāju produkciju.

No 14.jūlija Krāslavas Amatniecības centrs ir atvērts apskatei. Iepriekš piesakoties, var doties ekskursijā un redzēt, kā strādā amatnieki. Tāpat ir iespēja pieteikt ekskursiju ar meistarklasi, kurā apmeklētāji var paši aktīvi iesaistītie un darboties.  

Atklāšanas pasākumā piedalījās cilvēki, kas bija klāt no pašiem Amatniecības centra izveides pirmsākumiem līdz pat tā darbības uzsākšanai. Tā ir vesela komanda cilvēku, kuri veica savu darbu ar vislielāko atdevi. Sakām paldies katram iesaistītajam cilvēkam.

Krāslavas Amatniecības centra kontaktinformācija:
Pils iela 10, Krāslava, +371 26348644, amatniecibascentrs@kraslava.lv

 Krāslavas novada TIC kolektīvs

Fotogalerija


Jauna aptauja

Jūlijs - 2024
P O T C P S S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde