piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Enerģijas lādiņš darboties kopā

Pievienots: 18.02.2021

Gada pirmo mēnesi trīs aktīvās Latgales kopienas iesāka ar interesantu projektu. Biedrības „Skola ar nākotni” no Indras, „Dinamika Plus” no Strūžāniem un Daugavpils Latviešu biedrība četras janvāra sestdienas pavadīja „ZOOM” platformā, iepazīstoties, sadarbojoties un gūstot enerģijas lādiņu turpmākajam darbam.

Pirmajā nodarbībā ar labsajūtas un somatikas kouču Ilzi Jēču runājām par to, kur rast ierosmi parūpēties par savu labsajūtu. Tas īpaši svarīgi ir šajā neviennozīmīgajā laikā, kad tiek izvērtēta katra cilvēka spēja izturēt un nepadoties. Pasniedzēja piedāvāja vairākas tehnikas, kuras palīdzēs pasākuma dalībniekiem ikdienas gaitās tikt galā ar stresa radītām nepatīkamajām sajūtām.

Daudziem pirmā nodarbība bija jauns izaicinājums, iepazīstoties varbūt ar pagaidām tik neierasto virtuālo vidi, kura ir gana sarežģīta, bet tai pašā laikā atklāj jaunas iespējas. Visi projekta dalībnieki lieliski tika galā ar šo jauno izaicinājumu.

Pozitīvā gaisotnē pagāja arī otrā projekta „Enerģijas lādiņš darboties kopā” nodarbība. Kā gan varēja būt citādi, jo mēs jau tikāmies ar pazīstamiem cilvēkiem. Vēl vairāk projekta dalībniekus saliedēja arī brīnišķīgā lektore Ieva Elvīra Garjāne, kura deva ierosmi jaunām projektu idejām. Liels pārsteigums bija lektores uzaicinātais mentālais koučs no Norvēģijas Henriks Johansons, kurš vēlreiz klātesošajiem atgādināja, ka „tikai ieklausoties viens otrā, mēs varam paveikt lielas lietas. Mēs visi esam cilvēki un vēlamies vienu - lielisku dzīvi ar nozīmīgām lietām, kuras darām”.

Trešā nodarbība izdevās ļoti praktiska, garšīga un smaržīga. Valentīna Bārtule no Indras iepazīstināja ar bagātīgo ievārījumu klāstu, Sarmīte Stepiņa no Strūžāniem veiksmīgi novadīja guļbešnīku gatavošanas meistarklasi, Lāsma Šembela no Daugavpils iemācīja veidot smaržīgos dekorus, izmantojot Latvijas dabas veltes. Pēc meistarklasēm kārtīgi pastrādājām, izrunājot projektu idejas turpmākajai sadarbībai.

Noslēdzošajā nodarbībā 30. janvārī kopā ar pieredzes bagāto biedrību „Ūdenszīmes” no Sēlijas projektu idejas tika apspriestas detalizētāk, un cerams, ka sadarbība starp kopienām turpināsies, īstenojot projektus. Ideju bija daudz, piemēram, par māju, kura gaida cilvēkus, vai par ceļojošo festivālu, vai kāds vērienīgs pasākums, kurš ievilinātu kopienu aktivitātēs jauniešus. Nodarbības laikā tika arī izmēģināta „Ūdenszīmju” veidotā diskusiju spēle „Ka[š]ķīša dzirnaviņas”, kuras mērķis ir panākt vienotu izpratni gan par vajadzībām, gan par to risināšanas procesu.

Projekts ir beidzies, taču katrs ir kļuvis bagātāks ar iespaidiem, idejām, jaunām prasmēm un pašu vērtīgāko – jaunajiem draugiem!

Pasākums tika organizēts projekta „Enerģijas lādiņš darboties kopā” ietvaros. Projekts tiek īstenots ar biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs “ atbalstu un tapis sadarbībā ar „British Council” pārstāvniecību Latvijā „People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros. Vairāk par „British Council” darbību Latvijā meklē www.britishcouncil.lv

Biedrība „Skola ar nākotni”



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde